سیدمهدی سجادی در گفتگویی با آتیهآنلاین، به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت در زمینه ماساژ پرداخت و با اشاره به تعداد بالای واحدهای غیر قانونی این حوزه اظهار کرد: اتحادیه ما از سال ۱۳۸۹ توانسته برای فعالیت مجوز بگیرد و حال نیز در تصمیمی نادرست از سوی سازمان صمت تهران چنین اعلام شده که باید این اتحادیه با اتحادیه آرایشگران مردانه ادغام شود.
وی گفت: این در شرایطی است که صنف آرایشگران دو هزار عضو دارد و صنف ما در نهایت ۱۰۰ عضو و چنانچه قرار باشد این ادغام انجام شود، این امر تیر خلاصی به ما خواهد بود چراکه به هر صورت وقتی دو صنف با یکدیگر ادغام شوند در این وضعیت مشخص است که برای برگزاری انتخابات هیات رئیسه ما شانس چندانی نداریم و این امر موجب میشود فعالیتهای صنف ما به نوعی به حاشیه رانده شود.
سجادی در عین حال یادآور شد: از سال ۱۳۸۹ که مجوز فعالیتهای خود را گرفتیم تا امسال، برای اعلام ضوابط بهداشتی از سوی وزارت بهداشت درگیر بودیم که در سال جاری با روی کار آمدن درگاه ملی مجوزها ملزم شدند مجوزهای مربوطه را صادر کنند و پس از آن به تدریج همکاران ما در حال دریافت مجوزهای خود هستند.
رئیس اتحادیه حمام سنتی، ماساژ و سونای تهران افزود: این شرایط باعث شده تعداد مراکز غیرقانونی افزایش بسیاری داشته باشد و آنطور که در پیجهای اینستاگرامی شاهدیم در این مراکز در ۹۰ درصد مواقع شرایط بسیار نامناسب بوده و موضوعات جنسیتی نیز رعایت نشده و ماساژ در موارد متعدد از سوی جنس مخالف انجام میشود که لازم است خیلی ضرب العجلی به این وضعیت رسیدگی شود.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا این اتحادیه در برخورد با واحدهای بدون جواز اقدامی انجام نمیدهد، توضیح داد: تعطیلی واحدهای صنفی امری زمان بر است و باتوجه به اینکه در این مراکز اعمال خلاف شرع و عرف انجام میشود لازم است خیلی انقلابی برای پلمپ آنها اقدام شود چراکه به این شیوه وجهه ما را هم خراب میکنند.
ماساژ درمانی در مراکز ارائه دهنده خدمات ماساژ؛ ممنوع
سجادی در پاسخ به این سئوال که این مراکز تا چه اندازه میتوانند ماساژهای درمانی ارائه کنند و چه نظارتی بر انجام اصولی این کار وجود دارد، گفت: ما تمامی تذکرات لازم را به واحد آموزش دادهایم و متولی این بخش نیز سازمان فنی و حرفهای کشور، فدراسیون پزشکی ورزشی و وزارت بهداشت هستند. از سوی دیگر ما به تمام واحدهای زیرمجموعه خود اعلام کردهایم که اجازه کار درمانی ندارند و تنها برای ریلکسی میتوانند خدمات ارائه کنند. بر این اساس چنانچه واحدی ادعای انجام کار درمانی داشته باشد میتوان نسبت به پلمب آن اقدام کرد
وی ادامه داد: ماساژدرمانی باید زیر نظر یک پزشک یا فیزیوتراپ انجام شود اما ما به هیچ عنوان این اجازه را نداریم که به ارائه خدمات درمانی بپردازیم کمااینکه در مطب پزشکان نیز افراد نمیتوانند برای ریلکسیشن ماساژ بدهند.
سجادی همچنین به ارائه خدمات ماساژ در آرایشگاهها اشاره کرد و افزود: این روند نیز کاملا غیرقانونی است و آن گروهی هم که در استخرها هستند یک ایالت کاملا خودمختار هستند که ماسورهای آنها از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی اعزام میشوند و تنها در مراکز ورزشی میتوانند کار کنند.
ماساژ ساعتی چند؟
این مسئول صنفی در پاسخ به سئوال دیگری که درباره تعرفه خدمات ماساژ مطرح شده بود، توضیح داد: ما برای اعضای اتحادیه خود تعرفهای تعیین نکردهایم اما طبق عرف تقریبا میتوان گفت کمترین قیمتی که برای یک ساعت ماساژ در نظر گرفته میشود معادل ۵۰۰ هزار تومان است که البته این قیمت بستگی به نوع ماساژ دارد چراکه ما مدلهای متعددی برای ماساژ داریم. در نهایت نیز ممکن است این هزینه ساعتی ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان باشد.
وی در پایان با تاکید مجدد بر لزوم قانونمند شدن خدمات این حوزه، اظهار کرد: به نظر میآید حدود ۱۰ سال است قانونمند شدن ماساژ به نوعی منحرف شده است. متاسفانه اکنون وضعیت آرایشگاهها هم غیر قابل کنترل شده و ما بابت این موضوع چندین بار به رئیس اتحادیههای مربوطه تذکر دادهایم و اخطار دادهایم که ماساژ با برداشت پوست و سفیدکاری و غیره متفاوت است. ما هیچ مرکزی نداریم که صرفا ماساژ صورت داشته باشد و مخالفتی هم با ارائه این خدمات در مراکز دیگر نداریم اما ماساژ کل بدن امری است که به اتحادیه ما مربوط است و ما هم به دنبال تقویت روح و جسم و برگشت انرژی هستیم.
نظر شما