بورس تغییر فاز داد

 روز سه‌شنبه (۱۵ آبان‌ ماه) شاخص کل بورس با رشد ۷ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۷.۰۲۲ واحدی در محدوده دو میلیون و ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با افت ۲۰ واحدی در محدوده ۶۵۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۸.۲ میلیارد ورقه سهم طی ۲۰۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۶.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌ مس‌ ایران، فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت، پتروشیمی نوری، ایران‌خودرو، پتروشیمی پردیس و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت اصفهان بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۱۱ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۴.۱ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۱۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پالایش نقت لاوان، ایران‌خودرو دیزل، صنایع مدیران و تولید نیروی برق دماوند بیشترین تاثیر منفی و نمادهای توسعه خدمات دریایی سینا، صنایع پتروشیمی تخت جمشید و مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. شاخص هم‌وزن نیز در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود.

ارزش معاملات خرد عدد ۲۵۶۸ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۷ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۱۷ درصد با کاهش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۳۷۰ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای ششمین روز متوالی با ثبت رقم ۶۴ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۸۷۶ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۵۱۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای ششمین روز متوالی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۴۱ میلیارد تومان است که کاهش ۹۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۲۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۴۱۸ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۱۹۱ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های شیمیایی با ارزش معاملات ۱۵۳ میلیارد تومان (۰.۶ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۱۵۳ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه کاشی و سرامیک با ارزش معاملات ۲۰ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه سایر واسطه‌گری‌ها با ارزش معاملات ۱۷ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) و گروه منسوجات با ارزش معاملات ۶ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

در پایان معاملات امروز که با رشد شاخص کل همراه بود، خروج سرمایه خرد از بازار ادامه پیدا کرد و تعداد نمادهای منفی همچنان بیشتر از نمادهای مثبت بود. کارشناسان علت این موضوع را بیش از هر چیز دیگری کاهش هیجانات مثبت در بازار موازی دلار و عقب‌نشینی نرخ اسکناس آمریکایی تا کانال ۶۷ هزار تومان می‌دانند. با نگاهی به تابلوی معاملات شاهد سبزپوشی خودرویی‌ها که در انتهای روز معاملاتی گذشته نیز صف‌های فروششان جمع شده بود، بودیم. فلزات اساسی نیز جزو گروه‌های به نسبت سبز بازار امروز بود.

نرخ بهره باید مدیریت شود

حجت‌اله صیدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مجموعه حکمرانی به اصلاحات اقتصادی هم اعتقاد دارند و هم اراده خوبی برای انجام آن دارند اما هر بار این اصلاحات شروع می‌شود با موانعی همراه می‌شود.

او با بیان اینکه اصلاحات باید تدریجی و بدور از هرگونه شتابزدگی باشد، افزود: برای بهبود شرایط باید اقدامات اصلاحی برای رفع ناترازی‌ها انجام داد. از این رو، ضرورت دارد، ارکان به وظایف خود به درستی عمل کنند و عمل اصلاحی را به درستی پیش ببرند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه محدودیت‌ها را باید مدیریت کرد، افزود: رونق بازار سهام به این معنا نیست که قیمت سهام همیشه افزایشی باشد، بلکه رونق بازار سهام چندین مولفه دارد که حجم قابل قبول معاملات، نبود رکود در بازار، پائین نبودن حجم معاملات، نقدشوندگی در سطح مطلوب و بازده مورد انتظار فعالان بازار» نمونه آن است.

صیدی با تاکید بر اینکه بدون بازده معقول، مطلوب و مورد انتظار حجم معاملات افزایش پیدا نمی‌کند و نقدشوندگی حفظ نمی‌شود، افزود: چشم انداز اقتصاد امر مهمی است چرا که در معامله‌گران باید آینده مناسبی را پیش روی خود بببنیند تا اقدام به خرید وفروش کنند در غیر این صورت از بازار خارج می‌شوند.

او، تسهیل تشکیل سرمایه و صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران را ماموریت اصلی و مهم سازمان بورس و اوراق بهادار ذکرد و گفت: کارایی بازار برای حفظ حقوق سرمایه گذار ضرورت دارد، وقتی کارایی بازار افزایش یابد طبیعتا سرمایه‌گذاری نیز جذابیت پیدا می‌کند.

صیدی با تاکید براینکه بازار سرمایه همانند بازارهای دیگر ذینفعان متعددی دارد، گفت: در صورت افزایش کارایی بازار سرمایه، همه گروه‌ها منتفع می‌شوند.

رییس سازمان بورس در بخش دیگری از صحبت‌هایش، نظام حکمرانی را از قدرتمندترین ذی‌نفعان دانست و بیان کرد: درآمدهای ارزی، تورم، مسائل اثرگذار بر نرخ ارز و دسترسی به درآمدهای ارزی بر اقتصاد ایران اثرگذار است.

او در عین حال با تاکید بر اینکه نرخ بهره باید مدیریت شود، دسترسی به نرخ ارز را مهم خواند و گفت: ماموریت سازمان بورس این است که نقش خود را برای بهبود مسائل فوق و کنترل آثار آنها برجسته کند.

کد خبر: 75624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =