کسب مقام نخست نخبگان جهان توسط کارشناس تأمین‌اجتماعی

ارشاد زمان‌پور، کارشناس تاسیسات بیمارستان تأمین‌اجتماعی امیرالمومنین(ع) اهواز (خوزستان) موفق به اختراع حسگر سردخانه شده و طی شرکت در مسابقات جهانی «نخبگان جهان» که تابستان امسال به میزبانی کشور آمریکا تشکیل شد، در بین ۵۲ کشور دنیا با دریافت مدال طلا مقام اول نخبگان جهان را به‌دست آورده است.

به گزارش آتیه‌آنلاین، ارشاد زمان‌پور با دارا بودن ۱۴ سال سابقه حرفه‌ای و مدرک تحصیلی کارشناسی برق قدرت، در پنج سال اخیر با سازمان تأمین‌اجتماعی همکاری دارد. او در سال ۱۴۰۳ پس از دو سال تلاش موفق به اختراع دستگاه حسگر سردخانه با عنوان «آلارم علائم حیاتی بازگشت به زندگی» شده و آن را به‌ثبت جهانی رسانده است.

وی همچنین چندین اختراع و مهندسی معکوس در حوزه وسایل و تجهیزات پزشکی و اتاق عمل انجام داده که از جمله آن می‌توان به «گاید کاشت جنین سونوگرافی»، «فیکساتور» (وسیله تثبیت کننده) جراحی‌های مغزواعصاب، «اکارتور» ابزار جراحی مغزواعصاب و تونل ضدعفونی کننده افراد و پست زانوی متحرک (جراحی ارتوپدی) اشاره کرد.

کارشناس تاسیسات بیمارستان امیرالمومنین(ع) اهواز در شرح ویژگی‌های دستگاه حسگر سردخانه که برای نخستین‌بار در دنیا ارائه شده است، گفت: پس از اعلام مرگ مغزی افراد در بیمارستان آن‌ها را به سردخانه منتقل می‌کنند. در برخی از موارد هرچند بسیار به‌ندرت ممکن است علائم حیاتی فوت‌شدگان به‌ویژه آن‌هایی که در اثر سکته قلبی جان باخته‌اند، نمایان شود و به بیان دیگر به زندگی بازگردند. در این شرایط امکان دسترسی آن‌ها به فضای خارج از سردخانه وجود ندارد و پس از مدتی در اثر برودت و سایر عوامل دچار مرگ واقعی می‌شوند.

زمان‌پور با اعلام اینکه از طریق دستگاه حسگر سردخانه، جان انسان‌ها تا لحظه آخر زندگی محافظت می‌شود، افزود: دستگاه مذکور چندین کارایی دارد؛ نخست اینکه سنسورهایی به انگشتان یا گوش فرد متصل می‌شود که در صورت نمایان شدن علائم حیاتی، بوق اضطراری بخش سردخانه به‌صدا درمی‌آید. همچنین سنسورهای مذکور از طریق اتصال به دستگاه‌های گیرنده مانند موبایل، مانیتور یا هرگونه سیستم الکترونیک، علائم حیاتی فرد را اعلام می‌کند.

او ادامه داد: هم‌زمان سیستم سرمایش مخزن سردخانه قطع شده و با تعبیه دستگاه تهویه هوا، امکان اکسیژن‌رسانی مناسب برای فرد فراهم می‌شود. همچنین دوربینی در داخل مخزن سردخانه قرار می‌گیرد تا با مشاهده تصویر و صدای فرد بتوان هرچه سریع‌تر به کمک او شتافت.

این مخترع، گفت: اجرای این طرح نیاز به مشارکت سایر متخصصان فنی داشت که با تشکیل گروه آن را تکمیل کرده و تابستان امسال در جشنواره جهانی «نخبگان جهان» به میزبانی آمریکا به‌طور غیرحضوری شرکت کردیم و توانستیم با کسب مدال طلا، مقام نخست جهانی را به‌دست آوریم. کسب این موفقیت به دلیل مخالفت آمریکا با ارائه مدال طلا به ایران بسیار دشوار بود؛ اما با حمایت اتحادیه اروپا به عنوان مرجع دریافت کننده طرح‌ها از کشورهای آسیایی، این مقام را به‌دست آوردیم.

زمان‌پور در بیان وضعیت بهره‌برداری از طرح مذکور، افزود: دستگاه حسگر سردخانه برای اولین‌بار در دنیا طراحی شده و تولید انبوه آن نیازمند مشارکت شرکت‌های خصوصی یا دولتی است.

وی با اشاره به انگیزه خود برای انجام اختراعات، بیان کرد: با توجه به رشته تحصیلی، فعالیتم را در بیمارستان‌های خصوصی آغاز کردم و تعمیرات دستگاه‌های اتاق عمل را برعهده گرفتم. آن زمان متوجه شدم برخی از وسایل و دستگاه‌های پزشکی از نوع وارداتی استفاده می‌شود و ضرورت تولید داخلی دستگاه‌های مذکور را حس کردم. از آن پس، تحقیقاتم را درباره نحوه تولید و ویژگی‌های وسایل پزشکی، آغاز کردم.

کارشناس تاسیسات، ادامه داد: در آن دوران دستگاه «گاید سونوگرافی» که برای انجام IVF و درمان ناباروری کاربرد داشت از کشور چین وارد می‌شد و درصدد برآمدم تا وسیله مذکور را در داخل تولید کنم و موفق به طراحی آن شدم. اکنون در این حوزه پیشرفت زیادی کرده‌ایم و با تکمیل طرح، هزینه خرید دستگاه مذکور و خروج ارز کاهش یافته است.

زمان‌پور اعلام کرد: این موفقیت، جرقه‌ای برای شروع تحقیقات من شد و از آن پس سایر لوازم پزشکی از جمله «فیکساتور» و «اکارتور» (ابزارهای جراحی مغزواعصاب) را نیز طراحی کردم. «اروتز» ارتوپدی برای فضانوردان از دیگر طرح‌های من به‌شمار می‌رود که برای ایجاد تعادل فضانوردان پس از بازگشت به‌زمین استفاده می‌شود. با توجه به این دستاورد، برای شرکت در مسابقات جهانی ارتوپدی دعوت شده‌ام که بهمن امسال برگزار خواهد شد.

او افزود: وسایل و دستگاه‌های ارولوژی، ماکت لاپاراسکوپی، ماموپلاستی جراحی زیبایی، پیچ‌گوشتی‌های کائوچویی جراحی، پست زانوی متحرک، لوله ساکشن دستگاه لاپارسکوپی و تونل ضدعفونی کننده بدن را نیز طراحی کرده‌ام. اجرای تونل ضدعفونی کننده در چند مرکز درمانی به گواه آمار توانست حدود ۳۰ درصد از شیوع کرونا را کاهش دهد. درمجموع می‌توانم بگویم تاکنون سالی دو طرح در حوزه تجهیزات پزشکی ارائه داده‌ام.

این مخترع، گفت: سپس به فکر اختراع دستگاه «آلارم علائم حیاتی بازگشت به زندگی» افتادم. انجام این اقدام به‌ویژه با شنیدن خبر فوت یکی دو نفر از آشنایان که در محل سردخانه، علائم حیاتی پیدا کرده‌ بودند، قوت گرفت. به‌نحوی که پیکر این افراد در محل سردخانه به کبودی گراییده بود و حتی یکی از آن‌ها پاهای خود را جمع کرده بود که نشان از حیات آن‌ها می‌داد.

زمان‌پور ادامه داد: این مسئله تاثر مرا برانگیخت و درصدد برآمدم تا وسیله‌ای را طراحی کنم که به افراد هنگام بازگشت به زندگی در سردخانه، کمک کند. در نتیجه ایده اولیه طرح را ارائه داده و با مشارکت سایر متخصصان، دستگاه حسگر سردخانه را اختراع و به‌ثبت رساندیم.

وی فعالیت در تأمین‌اجتماعی را مایه مباهات خود دانست و افزود: خدمت‌رسانی به اقشار کارگر جامعه و ارائه خدمات درمانی رایگان به‌ آن‌ها در مراکز ملکی، اقدامی بسیار ارزشمند است و من نیز مایه افتخار خود می‌دانم که در مجموعه تأمین‌اجتماعی، مشغول به فعالیت هستم. با توجه به همکاری برخی افراد نخبه در سازمان، انتظار می‌رود که این نهاد در راستای بهره‌برداری مناسب از طرح‌ها و ایده‌های نخبگان، حمایت‌های لازم را از آن‌ها به عمل آورد. به‌طور حتم، برخی از این طرح‌های نوین، می‌تواند تحولی را در عرصه خدمات ایجاد کند.

کارشناس تاسیسات، گفت: درحال حاضر به‌صورت نیروی شرکتی با تأمین‌اجتماعی همکاری دارم و علاقمندم تا به استخدام سازمان درآیم و بتوانم خدمات بیشتری را به جامعه کارگر و مخاطبان تأمین‌اجتماعی ارائه دهم. به‌ویژه اینکه آیین‌نامه‌ای وجود دارد که براساس آن نخبگان می‌توانند جذب ادارات و سازمان‌های محل خدمت خود شوند و امیدوارم تأمین‌اجتماعی در اجرای مفاد آیین‌نامه مذکور، اقدامات موثری را انجام دهد.

کد خبر: 75623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =