به گزارش «آتیهآنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۵.۰۶۸ واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۱ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۳۲ واحدی در محدوده ۶۷۰ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۱ میلیارد ورقه سهم طی ۲۷۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۵ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع مس ایران، پتروشیمی نوری، پتروشیمی پردیس و پتروشیمی بوعلی سینا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنعتی و معدنی چادر ملو و پالایش نفت اصفهان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۷۹ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵.۹ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۷۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹.۱ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای بیمه پاسارگاد، پتروشیمی تندگویان، پویا زرکان آق دره، سنگ آهن گوهر زمین، بانک سامان و سیمان ساوه بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای توسعه خدمات دریایی سینا، بانک گردشگری و ییمه سامان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. اما شاخص هموزن در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود.
ارزش معاملات خرد عدد ۴۱۸۳ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشته است. اما نسبت به میانگین ماهانه، ۲۹ درصد افزایش یافته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۰۶۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز برای سومین روز متوالی بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقی به ارزش ۱۶۲ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۸۹۳ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. امروز نیز با ورود ۱۵۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای سومین روز متوالی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۱۵۵ میلیارد تومان است که کاهش ۴۰۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۹۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۴۷۴ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۶۷ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۳۳۰ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۲۵۷ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۵۱ میلیارد تومان (۲.۸ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه قند و شکر با ارزش معاملات ۲۶ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و گروه سرمایه گذاریها با ارزش معاملات ۲۵۲ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
از سویی، بورس تهران معاملات اولین روز هفته خود را در حالی به پایان رساند که ۷۵ درصد از نمادهای بازار در محدوده منفی کارشان را به پایان رساندند. خروج پول حقیقی هم ۱۸۳ میلیارد تومان بود و ارزش معاملات خرد با افت اندکی نسبت به چهارشنبه به ۴۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه، طی این مدت اخیر، سهامداران به سمت نمادهای شاخصساز حرکت کرده و این نمادها با افزایش قیمت همراه شدهاند. دولت در حال پیروی از قاعده همیشگی است که حمایت از شاخص سازان منجر به رشد همه نمادها میشود.
سهامداران نیز بااطلاع از این موضوع در حال ورود به این سهمها هستند و همین موضوع منجر به سبزپوشی شاخص کل و افت سایر نماگرها شده است. به اعتقاد فعالان بازار سهام، درصورتیکه بورس بخواهد به روند صعودی خود ادامه دهد، باید سهامداران خرد را متقاعد کند تا پول خود را وارد بازار کنند.
نظر شما