به گزارش آتیه آنلاین، ۲۹ مهرماه، «محمد محمدی» معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی گفت: امکان تخصیص و تفکیک مبلغ حق بیمه کارفرمایان دستگاههای اجرایی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان فراهم شده است.
وی در توضیحات بیشتر افزود: مبلغ حقبیمه کارکنان کارگاههای دولتی و دستگاههای اجرایی، از سوی اداره کل خزانه وزارت امور اقتصادی و دارایی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز میشود و درج و ثبت مبلغ مربوطه توسط ذیحساب دستگاه مربوطه نیز در سامانه غیرحضوری حقبیمه کارکنان دستگاههای اجرایی صورت میپذیرد.
محمدی ادامه داد: با توجه به اینکه مبلغ مذکور بدون تفکیک (لیست ماه جاری، معوق و متمم) و به صورت کلی اعلام و ارسال میشود؛ این امر منجر به بروز مشکلاتی از جمله ایجاد بدهی مضاعف میشود و بنابراین سازمان تأمین اجتماعی به منظور مساعدت با کارفرمایان در این بخش و جلوگیری از مشکلات یاد شده، امکان تفکیک و تخصیص مبلغ حقبیمه متعلقه را در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان براساس سال، ماه و لیست ماه جاری، معوق و متمم فراهم کرده است.
فراهم شدن امکان تفکیک حق بیمه علاوه بر تخصیص آن، یک امتیاز مثبت برای کارفرمایان دستگاههای اجرایی و دولتی است. «کارگران مشمول قانون کار» و بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی، شمار قابل توجهی از نیروهای شاغل در دستگاههای دولتی و اجرایی را تشکیل میدهند؛ برای نمونه کلاهزردها یا اپراتورهای پستهای فشار قوی برق، کارگران مشمول قانون کار هستند که در وزارت نیرو اشتغال دارند و حق بیمه ماهانه آنها از سوی مدیران این وزارتخانه به حساب اداره کل خزانه امور اقتصادی و دارایی و در گام بعدی از سوی این اداره به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز میشود.
یکی از اعضای شورای اسلامی کار اپراتورهای پستهای فشار قوی برق، در ارتباط با شرایط شغلی خود و چند هزار نفر از همکاران خود در گفتوگو با آتیه آنلاین گفت: ما اپراتورها با وجود اینکه کار در یک نهاد دولتی، «کارگر» محسوب میشویم و بیمه تأمین اجتماعی هستیم؛ حق بیمه ما در یک روند اداری به سازمان تأمین اجتماعی واریز میشود و بازنشستگی و خدمات درمانی ما تحت مقررات این صندوق بیمهای است.
به گفته این فعال کارگری، کارگران دولت از منظر پرداخت حق بیمه ماهانه نسبت به کارگران شاغل در بخش خصوصی و کارگاههای غیردولتی، موقعیت و شرایط بهتری دارند.
او تصریح کرد: بخش اداری نهادها و دستگاههای دولتی و اجرایی به طور عموم به موقع حق بیمهها را میپردازند و تقریباً هیچ زمان معوقات بیمهای نداریم، از این روی باید گفت کارگران دولت شرایط بیمهای نسبتا بهتری نسبت به کارگران بخش خصوصی دارند.
با این همه، تفکیک مبالغِ بیمهایِ واریزی از سوی کارفرمایان کارگران دولت به صورت غیرحضوری و برخط، تسهیلگری و شفافیت به همراه میآورد؛ کارمندان مسئول پرداخت حق بیمه میتوانند با ورود به سامانه مربوطه مبالغ بیمه جاری، معوق و متمم پرداختی را تفکیک کنند و هر مبلغ را در ستون مربوطه بارگذاری کنند.
سازمان تأمین اجتماعی در راستای سهولت کاربرد، یک فایل آموزشی در زمینه تفکیک آنلاین حق بیمه در پایگاه اطلاعاتی خود بارگذاری کرده است؛ کارفرمایان با مطالعه این فایل آموزشی از چندوچون منفک کردن حق بیمه براساس ماه مورد نظر آگاه میشوند؛ برای نمونه در این فایل آموزشی آمده است «برای تقسیم و تفکیک مبلغ حق بیمه در ماههای مورد نظر باید پس از ایجاد ردیف بابت لیست ماه جاری، نسبت به ایجاد ردیف جدید و مشخص نمودن ماه مورد نظر اقدام کنید. به عنوان نمونه برای کارگاه مزبور، مبلغ حق بیمه دستگاه اجرایی به میزان .... ریال استکه از این میزان، مبلغ.... ریال مربوط به لیست ماه جاری (شهریور ماه سال ۱۴۰۳)، مبلغ .... ریال مربوط به لیست معوق تیرماه سال ۱۴۰۳ و مبلغ.... ریال هم متعلق به لیست متمم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ است که باید برای آن سه ردیف براساس ماه، سال و مبلغ مربوطه ایجاد و ثبت و ذخیره کنید».
وقتی کارفرما توان تفکیک مبالغ بیمهای پرداختی را داشته باشد، شفافیت کار بالا میرود و از ایجاد بدهیهای بیمهای معوق جلوگیری میشود؛ ارزیاب یا کارشناس سازمان تأمین اجتماعی با مراجعه به فیلدهای پرشده از سوی کارفرما به سهولت متوجه میشود که دستگاه مربوطه چه میزان حق بیمه برای هر ماه پرداخته، چقدر از معوقات بیمهای ماههای قبل خود را تسویه کرده و در نتیجه معوقات بیمهای بهروز این دستگاه خاص چه مبلغیست. بدون تردید این امکان، یک مکعب بزرگ از پازلی است که در صورت تکمیل، تحول دیجیتال در سازمان تأمین اجتماعی را محقق میکند و به عنوان «یک دستاورد» به جامعه هدف عرضه میکند.
نظر شما