پمپاژ نقدینگی به بورس و ادامه روندی صعودی سهام

 روز سه‌شنبه (سوم مهر ماه) شاخص کل بورس با رشد  ۳۶ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۵۲ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۳۶.۱۲۲ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۵۲ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۱۰.۰۳۴ واحدی در محدوده ۷۰۵ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۳.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۲۹۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۸.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک ملت، پالایش نفت اصفهان و گسترش نفت و گاز پارسیان، هلدینگ توسعه معادن و فلزات و ایران‌خودرو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سرمایه‌گذاری صنایع‌شیمیایی‌ایران و سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی یبیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲۱۹ واحدی در محدوده ۲۲ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۷۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پتروشیمی پلیمر آریا ساسول، فولاد هرمزگان جنوب، ایران‌خودرو دیزل، صبا فولاد خلیج فارس، پویا زرکان آق دره، خدمات بندری سینا، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، بانک سامان و پالایش نفت لاوان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، تولید برق عسلویه مپنا و سرمایه گذاری مسکن پردیس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

بازار سهام بعد از مدت‌ها که خریداران و سهامداران رو هر روز نقره داغ می‌کرد، این روزها با روندی خوب در حال تنبیه فروشندگان است و همین امر مهم‌ترین عامل برای بازگشت اعتماد و پول ها به بازارسرمایه به حساب می‌آید.تقاضایی که این دو روز اخیر بر روی سهم های بزرگ آمد، باعث صف خرید شدن این سهم‌ها شد و اکثریت این صف‌ها با اینکه اول وقت تشکیل شده بودند، تا آخر کار عرضه نشدند و خریداران قدرت خود را به رخ فروشندگان کشیدند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هم‌وزن صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۵۳۳۳ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۹ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۵۱ درصد با افزایش روبرو شده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۶۹ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی برای دومین روز متوالی با ثبت رقم ۴۱۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۵۰ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. اما صندوق‌های درآمد ثابت امروز شاهد ۲۲۳ میلیارد تومان خروج نقدینگی بوده‌اند.

ارزش صف‌های خرید ۹۷۰ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۱۴۷ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۳۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۰۰ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۵۷۵ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های بانکی با ارزش معاملات ۴۸۱ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۴۲۵ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۱۷۸ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه چوبی با ارزش معاملات ۱۲ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) و گروه محصولات فلزی با ارزش معاملات ۵۰ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

طبق آخرین آمار اداره نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، ارزش معاملات خرد سهام و صندوق‌های سهامی از یک هفته گذشته با رشد همراه بوده و در مسیر صعودی قرار گرفته است.

همزمان با آغاز روند صعودی شاخص بورس و روند ورود دوباره سرمایه‌های خرد به بازار، ارزش معاملات خرد سهام و صندوق‌های سهامی امروز، سه‌شنبه، به محدوده ۵.۵ همت رسید، این رقم در معاملات روز دوشنبه ۵.۳ همت بود.

در معاملات امروز بازار، ارزش معاملات خرد سهام نیز، با ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش، نسبت به روز دوشنبه، به ۴.۳ همت رسید. در ادامه این گزارش، خالص ورودی پول حقیقی در سهام و صندوق‌های سهامی مورد بررسی قرار گرفته، بر این اساس در ۲ روز گذشته رقمی بالغ بر ۸۶۰ میلیارد تومان پول، از این مسیر وارد بازار شده است.

همچنین، خالص ورودی پول حقیقی در سهام طی ۲ روز اخیر، رقمی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است، این میزان در یک هفته اخیر تحت تاثیر اعلام برنامه‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، با افزایش همراه شده است.

به باور کارشناسان، این اتفاق حاکی از اعتماد دوباره سرمایه گذاران به بورس و آغاز ورود سرمایه‌های خرد به بازار سهام است. از سویی برنامه‌های اقتصادی دولت جدید و مورد توجه قرار دادن خواسته سهامداران در برخی تصمیمات این دولت، به تغییر روند و موازنه بازار سرمایه به سمت خریداران منجر شد.

همچنین با عبور سرمایه‌گذاران از مرحله تردید برای حضور در بورس می‌توان دوباره شاهد تقویت بیشتر تابلوی معاملات و قیمت نمادهای ارزنده در بازار سهام بود، البته این تغییر یک شبه رخ نمی‌دهد، بازگشت پول به بازار موضوعی است که پس از چندین بار تجربه رخ می‌دهد.

اکنون در حال خروج از رکود معاملات بورس هستیم، با توجه به عبور از یک سری ریسک‌های سیستماتیک، بازار سرمایه کف‌سازی خوبی را در طول هفته گذشته‌های داشت که بر این اساس می‌توان رشد قابل توجهی را در بازار طی ماه‌های آینده شاهد باشیم.

از طرفی، بازگشت به سیاست‌های اصولی و منطقی اقتصاد، زمینه‌ساز تقویت سودسازی شرکت‌های بورسی است که نتیجه آن در صورت‌های مالی و تابلوی معاملات بورس منعکس می‌شود.

کد خبر: 74305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =