به گزارش «آتیهآنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۱۱.۸۶۷ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۱۰ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۴.۲۰۲ واحدی در محدوده ۶۵۸ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت دو درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۱.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۳۰۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۸ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، توسعه معادن و فلزات و صنایع پتروشیمی خلیجفارس بیشترین تاثیر مثبت ونمادهای صنایع ملی مس ایران و فولاد آلیاژی ایران و یبیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۸۶ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۴.۹ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۵۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلمیر آریا ساسول، صبا فولاد خلیج فارس، ایرانخودرو دیزل، پتروشیمی مارون، پتروشیمی تندگویان، بهمن دیزل وخدمات بندری سینا، بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای نیان الکترونیک و بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که با رشد یک هزار میلیارد تومانی، نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۲.۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۳۸ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۶۴ درصد افزایش داشته است. حقیقیها نیز ۳۶ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۳۴۲ میلیارد تومانی تا به اینجا در صندوقهای دآرمد ثابت ثبت کردهاند.
با عرضه شدن صفها شاهد یک رشد خوب در ارزش معاملات بودیم که اگر طی معاملات روزهای آتی تثبیت شود و بازار سهام نیز سبز بماند، با توجه به اینکه در پایان معاملات که با رنجهایی بر روی بازار سهام کشیده شد، این مسئله بازار میتواند یک سیگنال قوی تابلویی برای معامله گران بازار در جهت ادامه صعود بازار به حساب آید.
از سویی به خاطر تعطیلیهای پیش رو احتمال دارد، معاملات سهشنبه انتظارات فعالان بازار سهام را برآورده نکند، ولی رنج مثبت آخرین لحظه که به آن اشاره شد، حداقل موجبات آن را فراهم آورده که فروشندگان باز هم با تردید روبرو شوند و چه شاید بسیاری از آنها هم پشیمان شدند. اگر این روند برای هفته آینده نیز تکرار شود و فروشندگان و یا کسانی که نظاره گر معاملات هستند، حس جاماندگی از رشد بورس را داشته باشند، می توان گفت که چرخش روندی در بازار سرمایه شکل گرفته و بورس می تواند در کوتاه مدت بازدهی مناسبی را برای سهامداران خود به ثبت برساند.
روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن همچنان صعودی است. از سویی امروز نمادهای کوچک و متوسط تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای شاخصساز داشتهاند. همچنین در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۷۴۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقی به ارزش ۱۷۳ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۹۵۴ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. امروز نیز با ورود ۶۹۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۷۱۶ میلیارد تومان است که کاهش ۱۰۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۷۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۲۴۰ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۴۱ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۲۹۰ میلیارد تومان (۳.۶ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۸۱ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه رایانه با ارزش معاملات ۷۳ میلیارد تومان (۴.۱ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه بانکی با ارزش معاملات ۲۹۰ میلیارد تومان (۳.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۲۸ میلیارد تومان (۲.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
نظر شما