به گزارش «آتیهآنلاین»، در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۴.۶۵۲ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۷ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۳۴۸ واحدی در محدوده ۶۳۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت دو درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۹.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۱۸۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پالایش نفت اصفهان، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی نوری و سرمایهگذاری تامین اجتماعی بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای مخابرات ایران، معدنی و صنعتی گلگهر و فولاد خوزستان پالایش نفت تهران یبیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲ واحدی در محدوده ۲۰ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۳.۳ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۰۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۱ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پالایش نفت لاوان، ایران خودرو دیزل و صبا فولاد خلیج فارس بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، پلیمر آریا ساسول و فرابورس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که با رشد ۲۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۱.۴ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشت، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۶ درصد کاهش یافت. حقیقیها ۲۸ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تا به اینجا تراز مثبت ۴۰ میلیارد تومانی در صندوق های درامد ثابت ثبت کردهاند.
با وجود اینکه امروز آخرین روز کاری بورس در هفته جاری بود و شنبه هم بین دو تعطیلی قرار دارد، ولی وضعیت روی تابلوهای معاملاتی بهبود یافت و با ادامه همین روند رشد خزنده هم میتوان به بازار سهام امیدوار بود. این درحالیست که سه عامل عدم ورود پول خاص به دلیل عدم اطمینان از شرایط بازار سهام،فاصله زیاد دلار سامانه نیما و بازار آزاد و نرخ سود بالا سه عامل مهمی هستند که طی یکسال گذشته باعث وضعیت نزولی بورس شدند.
شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. اما شاخص هموزن در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۳۴۹ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز برای سومین روز متوالی بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقی به ارزش ۱۹ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۷۰۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۲۱۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی بودهاند. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی وارد این صندوقها میگردد.
ارزش صفهای خرید ۲۷۹ میلیارد تومان است که کاهش ۹۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۹۳ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۴۰۶ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۱۸۴ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای شیمیایی با ارزش معاملات ۱۴۵ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۱۲۳ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۶۲ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۸۳ میلیارد تومان (۱.۹ برابر میانگین هفتگی) و گروه منسوجات با ارزش معاملات ۷ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
نظر شما