به گزارش «آتیهآنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۷.۴۸۴ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۸ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۷۵۱ واحدی در محدوده ۶۳۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت دو درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۰.۴ میلیارد ورقه سهم طی ۲۰۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۳ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی پردیس، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی پردیس بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای ملی صنایع مس ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افزایش ۱۵ واحدی در محدوده ۲۰ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵.۳ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۱۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای صبا قولاد خلیج فارس، خدمات بندری سینا، ایران خودرو دیزل و پالایش نفت لاوان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، پویازرکان آق دره و بانک سامان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست با افت ۶۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۹۰۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۴۶ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۳۳ درصد افزایش داشته است. حقیقیها ۸۱ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز منفی ۴ میلیارد تومانی در صندوق های درامد ثابت ثبت کردند.
در حالیکه دیروز حدود هزار میلیارد تومان پول در صف های خرید بازار سهام آماده خرید بود، امروز با عرضه شدن صفها ارزش معاملات سهام و حق تقدم افت کرد و هرچه از مدت زمان انجام معاملات در بورس گذشت فشار فروش بیشتر و بیشتر شد، تا جایی که سهمی مثل ورنا با پایانی مثبت تا صف فروش رفت.
همچنان اعتماد به روند صعودی بین فعالین بازار سهام ایجاد نشده، به طوریکه خیلی سریع جو فروش و ترس با اولین عرضهای که بر بازار حاکم شود، رخ میدهد و فروشندگان به هر قیمتی حاضر به فروش میشوند. این مسئله نشان دهنده نیاز بازار سهام به یک حمایت قوی بر روی تابلوهای معاملاتی طی روزهای آتی است تا اعتمادها به بازار برگردد.
شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. شاخص هموزن نیز مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته و در صورت تثبیت، روند کوتاه آن مدت صعودی خواهد بود. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۲۸۴ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۴۴۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای هفتمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۹ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۲۵۷ میلیارد تومان است که کاهش ۲۹۵ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۱۰۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۴۶۱ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۲۶ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای شیمیایی با ارزش معاملات ۲۲۲ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۲۰۱ میلیارد تومان (۲.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۳ میلیارد تومان (۳ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۸۸ میلیارد تومان (۳ برابر میانگین هفتگی) و گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۱۲ میلیارد تومان (۲.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
نظر شما