اولین نشانه تغییر فاز بورس نمایان شد

 روز یکشنبه (۲۸ مرداد ماه) شاخص کل بورس با رشد ۱۸ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۰ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۱۸.۲۰۱ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۰ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۳.۳۷۳ واحدی در محدوده ۶۳۸ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت دو درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۹.۵ میلیارد ورقه سهم طی ۱۱۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، پتروشیمی نوری، پالایش نفت اصفهان و بانک ملت، پتروشیمی پردیس و بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای مخابرات ایران و پتروشیمی جم بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افزایش ۶۵ واحدی در محدوده ۲۰ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۳.۴ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۹۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای آهن و فولاد ارفع، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، خدمات بندری سینا، پلایش نفت لاوان و بیمه دی بیشترین تاثیر مثبت و نماد سنگ آهن گهرزمین آهن بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که با رشد ۲۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۱.۵ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۶ درصد افزایش داشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۲۳ درصد کاهش داشته است. حقیقی‌ها نیز ۲۱۸ میلیارد تومان پول وارد سهام و حق تقدم کردند و تراز منفی ۳۸۷ میلیارد تومانی تا به اینجا در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کرده‌اند.

از سویی بالاخره بعد از مدت‌ها شاهد خروج پول‌های حقیقی از صندوق‌های درامد ثابت و ورود آن‌ها به سهام و حق تقدم هستیم، اولین نشانه مثبت روی تابلوهای معاملاتی در کنار اخبار مثبت قبلی به نظر می‌رسد، این بار بورس می‌تواند مسیر متفاوتی را رقم بزند.

شاخص کل مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته است. در صورتی که این شکست تثبیت شود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. اما شاخص هم‌وزن در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۵۹۷ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز ۳۲۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی وارد سهام می‌گردد.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۴۷۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای ششمین روز متوالی با ثبت رقم ۳۶۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۹۹۴ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۲۹۴ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۲۶۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۳۶۴ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۲۴۶ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های شیمیایی با ارزش معاملات ۱۷۹ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) و کانه‌های فلزی با ارزش معاملات ۱۲۰ میلیارد تومان (۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه وسایل ارتباطی با ارزش معاملات ۸ میلیارد تومان (۵.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۴ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) و گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۱۸ میلیارد تومان (۳.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

کد خبر: 73250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 12 =