آیا می‌توان پیر شدن مغز را به تعویق انداخت

پژوهشگران در تازه‌ترین مطالعات خود دریافتند که با تغیر سبک زندگی می توان پیر شدن مغز را به تعویق انداخت.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از بی بی سی، بسیاری معتقدند که سبک زندگی تاثیر مستقیم بر روند پیری دارد و با پیروی از یک سبک سالم می توان روند پیر شدن را به تعویق انداخت دانشمندان نیز به دنبال کشف فناوری های جدیدی هستند که بتوانند با پیگیری تغییراتی که با افزایش سن در مغز روی می‌دهد به کند کردن روند پیری کمک کند.

علم مدت‌هاست که فواید تعامل اجتماعی و اجتناب از تنهایی را تشخیص داده است. اما اکنون باید بررسی کرد که مغز چه کسانی سریعتر از آنچه که باید پیر می‌شود. این امیدواری وجود دارد که با تحقیق درباره چنین افرادی، راه‌های پیشگیری و درمان بهتری در آینده کشف شوند.

آندری ایریمیا، دانشیار پیری شناسی و زیست‌شناسی محاسباتی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، مدل‌های رایانه‌ای را که چگونگی پیری مغز ما را ارزیابی و زوال آن را پیش‌بینی می‌کند بررسی کرد.

او از اسکن‌های ام آر آی، داده‌های دریافتی از مغز ۱۵ هزار نفر و قدرت هوش مصنوعی برای درک مسیر تحول دو گروه مغزهایی استفاده کرده است: یک گروه شامل کسانی است که مغزشان به طور سالم پیر می‌شود و گروه دیگر افرادی که دچار انواع مرض‌ها از جمله مشکلات زوال عقل می‌شوند.

وی در این باره گفت: این یک روش بسیار پیچیده برای نگاه کردن به الگوهایی است که ما لزوما در مورد آنها به عنوان انسان اطلاع چندانی نداریم اما الگوریتم هوش مصنوعی قادر به تشخیص آنها است.

شرکت‌های خصوصی شروع به تجاری سازی این فناوری کرده‌اند. یک شرکت به نام برینکی این نوع خدمات را در کلینیک‌های مختلف در سراسر جهان در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. اوئن فیلیپس، بنیانگذار آن، گفت که در آینده، گرفتن تصویر ام آر آی باید آسان‌تر شود.

وی با بیان اینکه گرفتن اسکن ام آر آی بیشتر در دسترس مردم قرار گرفته و تصاویری که می‌گیرد بهتر و بهتر می‌شود گفت: فناوری به مرحله‌ای رسیده است که می‌توانیم چیزها را خیلی زودتر از گذشته ببینیم و این بدان معناست که می‌توانیم دقیقا بفهمیم که در مغز هر بیمار چه اتفاق می‌افتد و با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانیم از آن حمایت کنیم.

هدف در اینجا فقط یک رویکرد دقیق‌تر نسبت به درمان نیست، بلکه این است که بتوانیم میزان کارآمدی هر مداخله درمانی را نیز تعیین کنیم. افزایش چشمگیر امید به زندگی در ۲۰۰ سال گذشته منجر به بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن شده است. من فکر می‌کردم که اگر همه ما به اندازه کافی عمر کنیم، ممکن است زوال عقل در خانه همه ما را بکوبد.

اما پروفسور ایریمیا در این باره بیان کرد: این نظریه‌ای است که بسیاری آن را بررسی کرده‌اند، اگرچه اثبات نشده است؛ هدف ما یافتن راهی برای به تعویق انداختن زوال عقل است که امیدواریم که در طول زندگی طولانی‌ترمان به آن دچار نشویم و همه اینها ما را به همان نقطه اول برمی‌گرداند. تمام کارشناسان و پزشکان و همچنین کسانی که ساکن مناطق آبی هستند، می‌گویند که سبک زندگی، عنصری کلیدی است. رژیم غذایی خوب، فعال نگه داشتن و تحریک ذهنی و شادی برای تعویق پیری مغز ما بسیار مهم است.

به گفته ماتیو واکر، استاد علوم اعصاب و روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و نویسنده کتاب پرفروش «چرا می خوابیم» خواب موثرترین کاری است که می‌توانید هر روز برای تنظیم مجدد سلامت مغز و بدن خود انجام دهید.

وی افزود: هیچ عملکردی در ذهن شما وجود ندارد که هنگام خواب به طرز شگفت‌انگیزی بهبود نیابد، یا هنگامی که به اندازه کافی نمی خوابید به طور آشکار دچار اختلال نشود.

واکر از سازماندهی پاکسازی مغز ما صحبت کرد و گفت: در زمان خواب، این روند با زدودن پروتئین‌های بتا آمیلوئید و تاو عمل می‌کند و اینها «دو مقصر اصلی ایجاد آلزایمر» هستند.

پروفسور واکر ادامه داد: ما این ارتباط را فقط در دهه‌های ۶۰ یا ۷۰ زندگی خود نمی‌بینیم، بلکه‌این روند می‌تواند در ۳۰ سالگی شروع شود. بنابراین، شناسایی این تغییرات از طریق ردیابی خواب می‌تواند به طور بالقوه به «الگویی برای پیشگیری از میانسالی» تبدیل شود.

مریم حسینی

کد خبر: 73101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 3 =