به گزارش آتیهآنلاین، کمتر از نیمی از سال گذشته و در این مدت نسبت به دریافت وامهایی مانند ازدواج یا ودیعه مسکن نقدهای متعدد مطرح شده و حتی مسئولان مختلف نیز از کندی ارائه این تسهیلات انتقاد کردهاند؛ حال گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی گویای آن است که در چهار ماه ابتدایی امسال ارائه تسهیلات به مردم رشدی بالغ بر ۲۰ درصد را تجربه کرده است.
سیاست انقباضی بانکها موضوع جدیدی نبوده و طی سالهای گذشته این روند ادامهدار بوده است اما در شرایطی که تورم به ۵۰ درصد نزدیک شده در حوزههای مختلف تلاش شده با در نظر گرفتن تسهیلات بانکی و افزایش مبلغ آنها به نوعی برای کاهش مشکلات مردم گام برداشته شود.
امروز (سه شنبه، ۲۳ مرداد) بانک مرکزی گزارشی از تسهیلات بانکی ارائه شده در چهار ماه ابتدایی سال جاری را منتشر کرده که بر اساس این گزارش از تمام مبلغی که از سوی بانکها بابت تسهیلات ارائه شده ۲.۶ درصد به وام ازدواج، ۰.۶ درصد به تسهیلات ودیعه مسکن، ۰.۵ درصد به وام قرض الحسنه فرزند آوری اختصاص داشته است.
در این میان البته وامهای ضروری ظاهرا سهم بیشتری داشته و هفت درصد از کل تسهیلات بانکی ارائه شده را به خود اختصاص دادهاند.
بانکها چقدر وام دادند؟
طبق اعلام بانک مرکزی تسهیلات پرداختی بانکها طی چهار ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۶،۹۵۷.۹ هزار میلیارد ریال بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۲،۸۹۲.۳ هزار میلیارد ریال (معادل ۲۰.۶ درصد) افزایش داشته است.
سهم تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال) از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۴،۰۱۵.۰ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳.۷ درصد بوده است. همچنین مبلغ ۲۲۶.۷ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارتهای اعتباری انجام پذیرفته است، که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۴،۲۴۱.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۲۴.۷ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل میشود. با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارتهای اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۲۱.۷ درصد، به ۲۲.۷ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:
چرا بانکها وام ازدواج نمیدهند؟
کدام بخشها بیشترین وام بانکی را گرفتند؟
به استناد آمار ارائه شده در این مدت بیشترین اعتبار تخصیص داده شده بانکی در این مدت به تامین سرمایه در گردش مربوط بوده که ۵۹.۲ درصد از کل تسهیلات ارائه شده را در بر میگیرد. پس از آن نیز بیشترین وام برای ایجاد داده شده که سهم آن از کل به ۱۴.۴ درصد میرسد.
وام خرید کالای شخصی نیز با در بر گرفتن ۸.۷ درصد از تسهیلات در رده سوم این جدول قرار میگیرد.
طبق آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام شده؛ سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۴ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۰،۰۳۵.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۷۵.۵ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۱،۴۲۹.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۳۸.۹ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) میباشد.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۴ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ معادل ۴،۴۷۲.۴ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۴۴.۶ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۱۰،۰۳۵.۱ هزار میلیارد ریال) میباشد. ملاحظه میشود از ۵،۲۰۲.۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۶ درصد آن (مبلغ ۴،۴۷۲.۴ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویتدهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال ۱۴۰۳ است.
نظر شما