هشدار به خریداران لوازم خانگی از راه‌های غیر متعارف

مدتی است شیوه‌ای غیر متعارف برای فروش لوازم خانگی باب شده که مشکلات بسیاری برای خریدار به همراه دارد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، بازار لوازم خانگی طی سال‌های اخیر با ممنوع شدن واردات نمونه‌های خارجی شرایط نه چندان باثباتی را تجربه می‌کند و در غیاب نمایندگان برندهای بزرگ و مطرح دنیا و خدمات پس از فروش آنها، نمونه‌های قاچاق در بازار جولان می‌دهند.

اگرچه خرید کالای قاچاق با قیمت‌هایی نه چندان کم می‌تواند تا حدی پاسخگوی نیاز علاقمندان استفاده از برندهای مطرح جهانی باشد اما ناگفته پیداست که مشکلات متعددی نیز دراین راستا وجود دارد که ساده‌ترین آنها بحث عدم بهره‌مندی از خدمات پس از خرید یا گارانتی است و در موارد متعدد به هنگام تعمیر نیز تهیه قطعات این دسته محصولات هزینه‌های بالایی را به مصرف کننده تحمیل می‌کند.

با این همه همچنان خرید این دست محصولات از فروشگاه‌های سطح شهر می‌تواند برای افرادی که اصرار به استفاده از کالای خارجی دارند توجیه داشته باشد اما مدتی است کالاهای خارجی به دلیل ممنوعیت واردات از فروشگاه‌های داخل کشور رخت بربسته‌اند و عده‌ای نیز به سوء استفاده پرداخته و با واردات قاچاق راهی برای بهره بردن از این شرایط یافته‌اند. اما فروش کالای قاچاق نیز به شیوه‌های مختلفی صورت می‌گیرد که برخی از این شیوه‌ها اطمینان خاطر از اصالت کالا را برای خریدار فراهم می‌کنند و تنها مشکل آنها واردات به شیوه غیرقانونی است اما گاه شرایط به سمتی می‌رود که هیچ اعتمادی به شیوه خرید و فروش نبوده و خریدار ممکن است با مشکلات متعدد مواجه شود.

شهروندان تهرانی در موارد متعدد بر فعالیت فروشندگان دوره‌گرد صحه می‌گذارند. زمانی نه چندان دور شاهد فروش عطر و ادکلن و عینک خارجی در حاشیه خیابان‌ها بودیم و حال این وضعیت به لوازم خانگی رسیده است. تصور کنید؛ در خیابان در حال حرکت هستید که به یکباره یک خودرو در حال حرکت کنار پای شما ترمز می‌کند و به اصرار می‌خواهد لوازمی که در ماشین دارد، به شما بفروشد. معمولا هم این طور می‌گویند که اهل جنوب کشور هستند و از بازار دبی لوازمی را خریداری کرده و برای فروش به ایران آورده‌اند.

در گام اول و در شرایط معمول منطقی است اگر شما قیمت واقعی آن کالا در بازار را ندانید و گوشه خیابان فرصت چندانی هم برای سرچ قیمت نداشته باشید. بعد با چرب‌زبانی و تبلیغ بسیار سعی می‌کنند شما را قانع کنند که شانس به شما رو آورده که آنها را اتفاقی در خیابان دیده‌اید. اما اگر با این همه شما همچنان برای خرید از آنها مجاب نشده باشید قیمت را می‌شکنند و حتی تا چند صد درصد کاهش می‌دهند.

یکی از شهروندان در این باره می‌گوید: «یک خودروی پژو پارس که بر روی صندلی عقب آن یک سرویس قابلمه چدن، یک جاروبرقی که به گفته راننده آلمانی بود و یک دستگاه غذاساز وجود داشت با قیمت ۴۸ میلیون تومان برای خرید به من پیشنهاد شد اما فروشنده زمانی که حس کرد علاقه‌ای به این خرید ندارم آنقدر قیمت را پائین آورد که دست آخر به ۱۵ میلیون تومان رسید. پس از اینکه دید همچنان مشتاق به خرید نیستم گفت اصلا هر قدر در کارتت داری، من سود این بارها را کرده‌ام و تنها همین چند قلم باقی مانده است.»

طبیعتا خرید سه قلم کالا به این قیمت برای هر فردی می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد اما نکته مهم اینکه در موارد متعدد افرادی که به این شیوه خرید کرده‌اند چنین تجربه تلخی داشته‌اند که محصولاتی معیوب و در بسیاری موارد سوخته به آنها تحویل داده شده و حالا آنها به هیچ کجا نمی‌توانند شکایت کنند چرا که راننده مذکور بدون اینکه هیچ نشانی از او در دست باشد وجه را گرفته و برای همیشه آن محل را ترک کرده است.

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در این باره به آتیه‌آنلاین می‌گوید: لازم است در این زمینه نظارت جامعی وجود داشته باشد اما زمانی که اتحادیه‌ها به نوعی ابزار قانونی خود را برای بازرسی‌ها از دست داده‌اند؛ بروز چنین اتفاقاتی دور از ذهن نخواهد بود.

پازوکی ادامه می‌دهد: اما برای مردم و خریداران بازار لوازم خانگی که می‌خواهند دچار مشکلی نشوند باید گفت که اکنون سامانه جامع گارانتی تا حد زیادی می‌تواند از بروز مشکل جلوگیری کند.

به گفته وی خریداران این بازار برای تست اصالت هر کالای داخلی یا حتی وارداتی می‌توانند به این سامانه مراجعه کرده و با وارد کردن نام کالا و برند آن و اطلاعات مربوطه از داشتن ضمانت‌نامه آن اطمینان حاصل کنند.

وی می‌گوید: در واقع از طریق این سامانه متوجه می‌شوید کالایی که خریداری کرده‌اید خدمات پس از فروش دارد یا خیر؟ حتی چنانچه کالای مربوطه روی این سامانه مشخص نباشد شما می‌توانید اطلاعات مربوط به گارانتی کالا را روی این سامانه بررسی کرده تا متوجه شوید ضمانت‌نامه ارائه شده اصلی است یا فاقد اعتبار محسوب می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه می‌دهد: حتی شما با شماره‌گیری کد دستوری #۷۷۷۷*۴* در تلفن همراه خود می‌توانید از طریق شناسه کالا و کدرهگیری آن بطور کامل بررسی کنید که محصول از چه نوعی و متعلق به چه کارخانه‌ای است و چه ضمانت‌نامه‌ای دارد.

پازوکی همچنین یادآور می‌شود: گاه عده‌ای برای سودجویی ممکن است کالایی را به فروش برسانند که اطلاعات مربوط به آن با آنچه روی جعبه کالا ذکر شده متفاوت باشد. به هر صورت باید توجه داشت که لوازم خانگی چیزی نیست که بتوان آن را سر هر گذری و به هر شکلی تهیه کرد.

وی تاکید می‌کند: ما بطور دائم برای فروشندگان مجاز تحت نظر اتحادیه نیز پیامک ارسال می‌کنیم تا یادآوری شود که فروش کالای قاچاق(بدون شناسه و کد رهگیری) ممنوع است به همین دلیل حتی کسبه نیز با وجود سابقه و تبحری که دارند پیش از خرید کالا اصالت آن را بررسی می‌کنند، پس طبیعی است که برای مردم عادی نیز انجام این مرحله دارای اهمیت بسیار بوده و از ایجاد مشکلات بعدی برای آنها جلوگیری می‌کند.

کد خبر: 72700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =