شهید جمهور، نمونه مغتنم تربیت‌یافتگان مکتب امام راحل بود

«میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی شهید جمهور آیت‌الله رئیسی را الگو و نمونه کاملی از تربیت‌یافتگان مکتب امام راحل معرفی کرد و گفت: ابراز ارادت و علاقه حضرت آیت‌الله رئیسی به مردم و اعتقاد ایشان به خدمت صادقانه و خالصانه به جمهور مردم، وجه نمایشی و سیاسی نداشت و رئیس‌جمهور شهید به معنای واقعی کلمه، جمهور مردم را صاحبان انقلاب و ولی‌نعمتان کشور می‌دانست.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، موسوی در نشست هماهنگی حوزه بیمه‌ای این سازمان در آستانه سالروز رحلت ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بیان کرد: در حوزه حکمرانی نظام بیمه‌ای، اگر تأکید و پیگیری‌های شخصی حضرت آیت‌الله رئیسی نبود، پوشش کامل بیمه‌های درمانی هرگز محقق نمی‌شد. با حمایت و راهبری و پیگیری شخصی حضرت آیت‌الله رئیسی، امروز در حوزه بیمه‌های اجتماعی به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با افتخار می‌توانیم بگوییم در منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به نقطه سربه‌سری نقدی رسیده‌ایم.

او همچنین افزود: در قرن اخیر، مهندسی قدرت در جهان توسط حضرت امام رحمت‌الله بازتعریف شد و حضرت آیت‌الله رئیسی تربیت‌شده صالح مکتب حضرت امام (ره) بود. حضرت آیت‌الله رئیسی تربیت‌شده صالح مکتب حضرت امام (ره) بود و از این رو به مردم علاقه و اراداتی واقعی داشت. با بررسی سه سال فعالیت و حضور میدانی و تلاش‌های شبانه‌روزی حضرت آیت‌الله رئیسی، به یقین می‌توان گفت که ابراز ارادت و علاقه آیت‌الله رئیسی به مردم، به هیچ وجه جنبه نمایشی و سیاسی نداشت و ایشان به‌معنای واقعی کلمه متأثر از مکتب امام راحل، در حکمرانی اصالت را به مردم می‌داد و به همین دلیل هم شهید جمهور نامیده شد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی اضافه کرد: دولت سیزدهم مشکلات و چالش‌های مختلف و متعددی را پیش رو داشت که از گذشته بر جا مانده بود ولی این دولت به دغدغه‌های اصلی مردم، توجه واقعی داشت و به‌خاطر همین از برخی تصمیمات صرفنظر کرد و تصمیماتی مبتنی بر نیاز مردم گرفت که این بسیار مهم است. شهید آیت‌الله رئیسی، تربیت‌یافته صالح مکتب امام خمینی (ره) به معنای واقعی در راه رفع و حل چالش‌ها و مشکلات مردم و محرومیت‌زدایی قدم برداشت.

وی گفت: رئیس‌جمهور شهید در سفرهای استانی همیشه محروم‌ترین مناطق را برای سرکشی و دیدار مردمی انتخاب می‌کرد. این بسیار ارزشمند است که مردم در مناطق محروم دیده شوند و در همانجا، در همان عمق میدان، بدون شعارزدگی و پشت میزنشینی، تصمیماتی برای رفع مشکلات آنان اتخاذ شود. این روش مدیریت و حکمرانی، برگرفته از مکتب حضرت امام است. به خاطر همین منش و رفتار بود که مردم قدردان امام و شهید جمهور هستند. کسی که در مکتب امام، پای کار مردم باشد؛ خداوند متعال در چشم مردم به او قدر و منزلت می‌دهد.

اصالت جمهور در نگاه شهید رئیسی

موسوی در ادامه افزود: اصالت جمهور در نگاه و رفتار حضرت آیت‌الله رئیسی، در واقع برگرفته از همان تأکیدی است که حضرت امام (ره) بر اهمیت خدمت به مردم داشتند و مردم را ولی‌نعمتان حکمرانان می‌دانستند. ما نمونه کامل و عینی پیروی از مکتب امام راحل را در این دوره، در مشی و رفتار آیت‌الله رئیسی دیدیم. حل مسائل و مشکلات مردم، دغدغه آیت‌الله رئیسی بود و ادامه این مسیر بر همه ما که مسئولیت داریم واجب و در عین حال دشوار است.

وی افزود: در حوزه حکمرانی نظام بیمه‌ای، اگر تأکید و پیگیری‌های شخصی حضرت آیت‌الله رئیسی نبود، پوشش کامل بیمه‌های درمانی هرگز محقق نمی‌شد. در حوزه بیمه اجتماعی نیز که سال‌ها با دغدغه‌های جدی در زمینه ناترازی منابع و مصارف مواجه بود، با حمایت و راهبری و پیگیری شخصی حضرت آیت‌الله رئیسی، امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با افتخار می‌توانیم بگوییم در سازمان تأمین‌اجتماعی به نقطه سربه‌سری نقدی رسیده‌ایم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی توضیح داد: کسی باور نمی‌کرد که در سه سال فعالیت این دولت، ۲۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تأمین‌اجتماعی آن هم در قالب سهام شرکت‌های مطلوب پرداخت شود و ما بتوانیم این سازمان را که به‌عنوان ابربدهکار شناخته می‌شد با تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی، به ابرطلبکار تبدیل کنیم. این عدد در بازپرداخت مطالبات سازمان، با هیچ یک از دوره‌های قبلی قابل قیاس نیست.

تمرکز شهید جمهور بر دغدغه‌ها و مشکلات مردم

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین گفت: حضرت آیت‌الله رئیسی روی دغدغه‌های مردم تمرکز داشتند و اصالت جمهور به معنای واقعی کلمه، خود را در تصمیمات ایشان نشان می‌داد و حساسیت ایشان درباره حوزه حکمرانی تأمین‌اجتماعی هم به این سبب بود که بر این باور بودند که با توجه به پوشش ۵۰ درصدی مردم در این حوزه، هر تصمیم و اقدامی در این حوزه روی ۵۰ درصد جامعه و جمهور مردم تأثیر خواهد گذاشت. تصمیمات و اقدامات حضرت آیت‌الله رئیسی در دولت مردمی سیزدهم نشان داد که ایشان واقعاً الگو و نمونه محترم و مغتنم تربیت‌یافتگان مکتب امام‌خمینی رحمت‌الله علیه هستند و ان‌شاءالله که ما بتوانیم این مسیر خدمتگزاری به مردم را آن‌گونه که رئیس‌جمهور شهید نشان داد، دنبال کنیم.

وی افزود: با اشاره به آیه ۴۶ سوره مبارکه "سبا" گفت: قران می‌فرماید «قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی ثم تتفکروا ما بصاحبکم من جنه» ای پیامبر بگو من شما را فقط به یک حقیقت پند می‌دهم و آن اینکه، یکی یکی و دو تا دو تا برای خدا به پا خیزید. یکی از ویژگی‌های مکتب حضرت امام (ره)، انجام کار برای جلب رضایت خداست. قران هم می‌گوید کار فقط برای رضای خداست. در مسیر مردم بودن و ایجاد رضایت برای مردم، برای رضایت خدا است. همه چیز برای رضایت او است. بر اساس این مکتب، اگر شهید آیت‌الله رئیسی کاری در جهت توسعه خدمت برای مردم انجام می‌داد، همه برای خدا بود. این که گفته می‌شود ایشان از نظر شخصیتی؛ انسان خالص و مخلصی بود برای همین است. مبارزه حضرت امام و پیروزی ایشان و استقرار نظام اسلامی برای خداست. ما باید این را از مکتب حضرت امام بیاموزیم.

موسوی ادامه داد: شکست و پیروزی و بودن و نبودن ما باید برای خدا باشد. این بسیار مهم است و در این ایام باید بیشتر روی این مؤلفه‌ها تفکر کنیم و ببینیم کدام مؤلفه‌های مکتب حضرت امام (ره) باعث نجات و فلاح و رستگاری ماست. نمونه‌های آن را در جنگ و دفاع مقدس و استقرار حکومت و در خدمت‌رسانی و شهادت دیده‌ایم. باید همین را الگو قرار بدهیم و بدانیم که برای کس دیگری کار نمی‌کنیم. در این مسیر، در مقام عبد و عبادت، باید «بشویم»، چون این مسیر برای «شدن» است. اگر این‌گونه به کارهایمان معنا بدهیم می‌توانیم در این مسیر رشد و ارتقا پیدا کنیم.

اخلاص در کارها، کلید موفقیت است

موسوی تأکید کرد: به باور من یکی از عوامل خوب شدن حال خودمان در سازمان تأمین‌اجتماعی، تأسی به اخلاص آیت‌الله رئیسی در مسئولیت‌های اجرایی است. گفته می‌شود «اَلعبدُ یُدَبِّرَ وَاللهُ یُقَدِّرَ». ما تدبیر و برنامه‌ریزی می‌کنیم ولی همه چیز دست خدا است. اگر در این رابطه اخلاص نباشد، مساله و چالش به وجود می‌آید. فکر نکنیم همه امور فنی است و در دست خود ماست. واقعاً این‌طور نیست. اراده‌هایی وجود دارد که کارها و برنامه‌های ما را پشتیبانی می‌کند. ما هر زمانی به شهید آیت‌الله رئیسی گزارش کارهایمان را ارائه می‌کردیم ایشان همیشه می‌گفت الحمدالله و بعد بر توسعه خدمات تأکید می‌کرد. اگر کار برای خداوند متعال باشد حمایت و پشتیبانی خدا را هم خواهد داشت.

وی با اشاره به شرایط کنونی پیش‌روی کشور گفت: همه ما کارهایمان را برای رضای خدا انجام دهیم و با ایجاد آرامش در محیط خانواده بزرگ تأمین‌اجتماعی، زمینه استمرار و تحقق چنین رویکردی در حکمرانی را هم در انتخابات فرارو داشته باشیم. خداوند کمک کند و دل‌های مردم به سمتی برود که سکاندار اجرایی کشور «متقی سیاستمدار» باشد که با تقوای الهی و اتصال به منبع اصلی، با رویکرد دینی و گفتمان اصیل انقلاب اسلامی، بر اصول و چارچوب‌های انقلاب پافشاری داشته باشد. چرا که این استمرار و پافشاری بر اصول ما را به رشد می‌رساند. جایی که گفتمان انقلاب حاکم باشد، رشد و پیشرفت هم هست. کما این‌که بیشترین میزان رشد اقتصادی طی دهه‌های گذشته و کمترین نرخ بیکاری طی سه دهه گذشته را در دولت سیزدهم شاهد بودیم.

وی گفت: در ایام گذشته تمامی همکاران خالصانه تلاش کردند و با عنایت خداوند متعال و استمداد از روح شهید جمهور بزرگوار و سایر شهدا، با تمام قوا پای کار هستند.

راه تحول و پیشرفت، توقف‌ناپذیر است

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در این نشست با تبیین دستاوردهای سازمان تأمین‌اجتماعی در دولت سیزدهم بیان کرد: مسیر حرکت و تحول در سازمان تأمین‌اجتماعی توقف ندارد، بلکه باید ادامه پیدا کند. برنامه کاری تأمین‌اجتماعی و مسئولیتی که پذیرفته‌ایم مشخص است و از این رو نه تنها باید مأموریت‌های محوله را به شکل کامل انجام دهیم؛ بلکه باید هر ماه نسبت به ماه قبل، مترقی‌تر و تحولگرایانه‌تر عمل کنیم. وقتی همچنان در سازمان تأمین‌اجتماعی ظرفیت‌های جدید و تازه داریم، نباید به رقم‌های ماه‌های قبل بسنده کنیم. این ظرفیت می‌تواند در حوزه منابع باشد، چون هنوز آن منابعی که باید برای توسعه خدمات در اختیار سازمان قرار گیرد، به شکل کامل اتفاق نیفتاده است، هم از جهت درآمدهای بیمه‌ای و اقتصادی و بخش‌های دیگر و هم در باب مصارفی که باید مدیریت کنیم.

وی توضیح داد: در بخش‌های مختلف، هم در حوزه منابع انسانی و هم در فناوری و اقتصادی و بیمه‌ای و بخش‌های دیگر، برای این‌که سازمان به‌خوبی مدیریت شود و بهره‌ور باشد، هنور نتوانسته‌ایم تمام ظرفیت‌های مدیریت را در سازمان پای کار آوریم. به‌رغم سختی‌هایی که کشیده شده و کارهای ارزشمندی که انجام شده است، هنوز در موقعیت و فضای مدیریت مطلوب بهره‌وری سازمانی، کارهای انجام نشده داریم. مثلا بخش فناوری سازمان خیلی به کمک بخش‌های دیگر آمده ولی اگر واقعاً توانسته‌ایم مداخله انسانی را به حداقل برسانیم و وصول را آنی کنیم و هوشمندسازی را به کمال برسانیم، می‌توانیم کار را متوقف کنیم و بگوییم به نهایت استفاده از فناوری رسیده‌ایم، ولی واقعیت این است که هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم.

مسئولیت تأمین‌اجتماعی در تحقق حال خوب کارگران

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران در پنجم اردیبهشت ماه امسال گفت: فعال کردن همه ظرفیت‌ها در نهایت باید حال سازمان تأمین‌اجتماعی را خوب کند. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند: «حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.» بخشی از این فرمایش به تأمین‌اجتماعی برمی‌گردد و ما هم باید بتوانیم حال کارگر و بازنشسته را خوب کنیم. بحمدالله در این مسیر توفیقات خیلی خوبی داشته‌ایم. الان شرایط را به نقطه‌ای رسانده‌ایم که بتوانیم تعهدات‌مان را به اقتضای شرایط اضطراری، انجام دهیم که توفیق بسیار خوبی است؛ ولی به این بسنده نخواهیم کرد، بلکه همه تلاش خود را به کار می‌بریم تا با تحلیل و کارشناسی درست و در نظر گرفتن زمان، همه ظرفیت‌ها را در سازمان فعال و برنامه‌ها را اجرا کنیم و جلو ببریم. این مسیر با قدرت و قوت باید ادامه پیدا کند.

وی اضافه کرد: در خرداد ماه ۷۶ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کنیم که فقط ۶۵ هزار میلیارد تومان آن مستمری خالص و بدون کسورات است. یعنی ۵۱ هزار میلیارد تومان مستمری بازنشستگان و ۱۴ هزار میلیارد تومان معوقه فرودین ماه است که در مجموع ۶۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. این تعهد ما است و ما باید تعهداتمان را انجام بدهیم و برای این کار، لازم است سراغ معوقات خودمان برویم. همه دوستان و همکاران ما در ستاد و استان‌ها، در هیأت‌مدیره سازمان، بانک رفاه، شستا و بخش‌های مختلف در حال تلاش هستند و با سازمان برنامه و بودجه، خزانه‌داری کل کشور، سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سایر نهادها و سازمانها هم در تعامل و ارتباط هستیم. همه باید تلاش کنیم و همه تعهداتمان را به خوبی و درستی انجام بدهیم، چون همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند نباید در کارها خللی به وجود بیاید.

موسوی افزود: ۸۰ درصد پوشش بیمه‌ اجتماعی کشور مربوط به حوزه عملکردی تأمین‌اجتماعی است و این‌که این صندوق مهم، در انجام تعهدات مستمری و حقوق و غیره، به نقطه سربه‌سر نقدی رسیده، در چند سال گذشته سابقه نداشته است. بررسی روند منابع و توسعه خدمات و حل مشکلات در این سازمان طی چند سال اخیر، نمایانگر تحولات باورناپذیر است. البته دستاوردهای این دوره هنوز به شکل کامل برای مردم تبیین نشده است که در دولت سیزدهم در این حوزه و سایر حوزه‌ها چه اتفاقات بزرگی رقم خورده است. آثار این تحولات کم کم داشت به سر سفره مردم می‌رسید که آن اتفاقات افتاد که حکمت و تقدیر الهی این بود. باید کاری کنیم که این مسیر ادامه پیدا کند و ان‌شاءلله ذائقه مردم را شیرین کند.

«محمد محمدی» معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی در ادامه این نشست با ارائه گزارشی از شرایط حوزه بیمه‌ای این سازمان، در گفت‌وگو و تعامل با مدیران‌کل بیمه‌ای استان‌ها، بر اهمیت نظارت بر اجرای درست مقررات بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور، تلاش جدی برای وصول حق‌بیمه‌ها برمبنای دستمزد واقعی، مساعدت به کارگاه‌های دارای بحران و لزوم دقت در صدور آرای هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات تأکید کرد.

کد خبر: 71346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =