به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، فریبا بریمانی با بیان اینکه برنامه تشخیص و غربالگری اختلال طیف اوتیسم توسط مراکز اوتیسم دارای مجوز غربالگری، برای کودکان ۲ تا پنج سال، صورت میگیرد گفت: در صورت تشخیص قطعی اوتیسم، این کودکان میتوانند از خدمات آموزشی و توانبخشی مراکز روزانه اوتیسم زیر نظارت بهزیستی مازندران بهرهمند شوند.
وی افزود: هم اکنون پنج مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم در شهرستانهای ساری، بابل، آمل و چالوس از ساعت ۸ تا ۱۳ در حال ارائه خدمات به این گروه هدف هستند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه کارکنان تخصصی این مراکز در دورههای آموزشی سازمان بهزیستی کشور شرکت و گواهی دریافت کردهاند، ادامه داد: در این مراکز علاوه بر ارائه خدمات توانبخشی به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم، خانواده ها نیز از مشاوره روانشناختی استفاده میکنند.
وی افراد متخصص در مراکز آموزشی و توانبخشی مبتلایان به طیف اوتیسم در مازندران را شامل کار درمانگر، گفتار درمانگر و مددکار اجتماعی ذکر و بیان کرد: تشخیص اختلال اوتیسم در افراد نیز بر عهده متخصص روانپزشکی است.
بریمانی با بیان اینکه در مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم در مازندران افراد ۲ تا ۱۵ سال پذیرش می شوند، گفت: تلاش می شود تا با توجه به امکانات موجود، بهترین خدمات به این قشر ارائه شود.
وی ادامه داد: با توجه به رسالت سازمان بهزیستی در جهت ارتقای کیفیت زندگی و توانمندسازی جامعه هدف، به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم و خانوادههای آنان خدمات مستمر و غیرمستمری مانند پرداخت کمک هزینه معیشت، پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت واجد شرایط در خانواده، هزینه خدمات توانپزشکی، کمک هزینه تردد، کمک هزینه درمان، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه پرداخت میشود.
اوتیسم ( Autism) یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود و علایم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است.
به افرادی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخود مانده گفته میشود. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.
طبق داده های آماری، شمار دانشآموران در حال تحصیل در مدارس استثنایی مازندران هشت هزار نفر است که از این تعداد ۲ هزار و ۷۵۰ دانشآموز استثنایی با نیازهای ویژه در ۵۵ باب آموزشگاه دولتی و غیردولتی و ۲۴ مرکز دولتی آموزشی ویژه اختلالات یادگیری و ۱۸ مرکز غیردولتی مشغول ادامه تحصیل و روند درمانی هستند.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
نظر شما