به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز، وجیهه محمدی فلاح با بیان این مطلب گفت: تاکنون ۷۴ هزار کودک مورد غربالگری قرار گرفتند و مابقی کودکان نیز به تدریج تا پایان امسال از خدمات طرح غربالگری بینایی استفاده خواهند کرد، ضمن آن که طرح غربالگری بینایی کودکان در ۵۰۰ پایگاه دائم و موقت زیر نظر اداره کل بهزیستی این استان دنبال میشود.
وی افزود: اکنون پایگاههای غربالگری بینایی تحت نظارت بهزیستی استان البرز آماده پذیرش کودکان ۳ تا ۶ سال هستند که این طرح برای پیشگیری از اختلالات بینایی، توجه به آمبلیوپی به عنوان یکی از اولویتهای برنامه پیشگیری مورد توجه خاص است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز بیان کرد: بیماری تنبلی چشم یک اختلال اکتسابی بینایی یکطرفه و گاه دوطرفه است که پس از رفع هر گونه عیب انکساری و یا ضایعه ارگانیک در چشم برطرف نشده و کماکان باقی میماند.
وی تاکید کرد: این بیماری اگر به موقع درمان نشود فرد را از یک یا هر دوچشم بسیار کم بینا و یا نابینا خواهد کرد ولی در صورت درمان به موقع قابل پیشگیری است.
محمدی فلاح یاد آورشد: بهترین سن برای تشخیص و درمان این بیماری قبل از پنج سالگی است و این اختلال اگر دیر تشخیص داده شود، درمان آن دشوارتر و میزان بهبودی کمتر خواهد بود بطوری که اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد شد.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود ولی گاهاً با علایمی از قبیل توجه بیشتر با یک چشم، مالیدن چشمها، پلک زدن زیاد... بروز میکند که تنها راه پیشگیری ازبیماری تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و چون بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است چشم همه کودکان در این برنامه در سنین ۳ تا ۶ سالگی مورد غربال قرار میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان البرز بیان کرد: انتظار ما از والدین کودکان ۳ تا ۶ سال این است که در سال جاری این فرصت طلایی را از دست ندهند و با مراجعه به پایگاههای سنجش بینایی، سلامت بینایی را به کودکانشان هدیه دهند و برای کسب اطلاعات بیشتر با بهزیستی شهرستان مربوطه یا مجریان برنامه پیشگیری از تنبلی چشم تماس حاصل کنند.
نظر شما