به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، جواد یزدانی بر طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی تاکید و بیان کرد: زنان خانهدار در گذر زمان به انواع و اقسام بیماریها و حوادث دچار میشوند پس داشتن بیمه تامیناجتماعی زنان خانهدار، برای آنها اهمیت ویژهای دارد. افراد میتوانند برای داشتن این بیمه پس از عقد قرارداد از خدمات و مزایای بیمه تامین اجتماعی زنان خانهدار استفاده کنند.
وی نبود خدمات بیمهای را یکی از مشکلات زنان خانهدار دانست و گفت: یکی از دغدغههای زنان خانهداری که شغل دیگری ندارند، داشتن بیمه است که این قشر مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفت و این دسته از خانمها (مجرد یا متاهل) میتوانند در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از خدمات و پوششهای بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.
مدیرکل تامیناجتماعی خراسان شمالی با بیان اینکه بیمه زنان خانهدار در گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود افزود: طبق قانون همه اقشار جامعه باید به نوعی بیمه پایه را داشته باشند تا در آینده از مزایای آن برخوردار شوند که با پرداختی ۱۸ درصد حق بیمه از تعهدات بلند مدت(دریافت مستمری)، فوت و از کارافتادگی این سازمان برخوردار خواهند شد.
وی بر توسعه بیمه زنان سرپرست خانوار و زنان خانهدار خراسان شمالی تاکید کرد و گفت: این امر باید در جامعه فرهنگسازی شود تا بخشی از جمعیت استان زیر پوشش خدمات بیمهای قرار گیرند.
یزدانی با اشاره به اینکه ۴۴ درصد از جمعیت خراسان شمالی روستایی هستند، بیان کرد: به نوعی بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور زیر پوشش سازمان تامیناجتماعی قرار دارند اما به علت اینکه جمعیت زیادی از این خطه در روستاها سکونت دارند ضریب پوشش بیمهای این استان نسبت به میانگین کشوری پایین است.
وی افزود: ساختار اشتغال صنعتی خراسان شمالی به نسبت سایر استانها ضعیف است و بیشترین آمار بیمهای استان مربوط به صنعت دامپروری، صنایع دستی، صنعت ساختمان و کارگاه های کوچک است که ضریب اشتغال استان را تشکیل میدهد.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی با بیان اینکه پایین بودن سرانه درآمد خانوار در خراسان شمالی مانع استقبال شهروندان از بیمه شده است گفت: متاسفانه این شاخص در استان مانع پوشش بیمهای مناسب شده است، خانوارها قدرت پرداخت حق بیمه خود را در طرح های خوداختیاری و آزاد به نسبت سایر استان ندارند.
وی در مورد مزایای بیمه زنان خانوار ادامه داد: انتخاب نرخ پرداخت حق بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه و حمایت درمان از ویژگیهای بیمه زنان است و همچنین زنان خانهدار علاوه بر امکان دریافت مستمری بازماندگان به تبع همسر میتوانند به واسطه بیمهپردازی در قالب بیمه زنان خانهدار و احراز شرایط مقرر به طور همزمان از مستمری بازنشستگی خود نیز بهرهمند شوند.
یزدانی گفت: طرح بیمه فراگیر شامل بیمه زنان خانهدار، دانشجویان و مشاغل آزاد میشود که اینک سه هزار و ۵۰۰ نفراز شهروندان این استان بیمهشدگان خاص هستند.
۳۴۵ هزار نفر از شهروندان این استان زیر پوشش بیمه تامیناجتماعی قرار دارند و این شاخص در خراسان شمالی حدود ۳۴ درصد است.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
براساس آمار، مردم این استان پایینترین سرانه درآمد خانوار را در کشور دارند.
نظر شما