تیپیکو آماده صادرات دارو به افغانستان

صادرات دارو به افغانستان در دیداری میان مدیران تیپیکو و رئیس سازمان غذا و داروی افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ضمن اشاره به موانع موجود از افغانستان به‌عنوان یکی از اولویت‌های برنامه صادراتی سرمایه‌گذاری دارویی تامین نام برده شد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از تیپیکو، حسین عطار، سرپرست و عضو هیئت مدیره هلدینگ تیپیکو در نشستی با رئیس سازمان غذا و داروی افغانستان، با اشاره به ظرفیت بالای این هلدینگ در بخش صادرات، از افغانستان به‌عنوان یکی از اولویت‌های برنامه صادراتی تیپیکو نام برد.

در این دیدار که عصر روز یکشنبه، ۱۶ مهر برگزار شد، عبدالباری عمر، رئیس سازمان غذا و داروی افغانستان و هیئت همراه وی در هلدینگ تیپیکو حضور یافتند و در جلسه‌ای با سرپرست و عضو هیئت مدیره هلدینگ به بحث و بررسی پرداختند.

حسین عطار در این دیدار کشته شدن تعدادی از مردم افغانستان در زلزله هرات را تسلیت گفت و از آمادگی گروه دارویی تامین(تیپیکو) جهت کمک به مردم زلزله‌زده هرات خبر داد.

وی گفت: کشور دوست و برادر افغانستان به عنوان یک کشور همزبان قرابت‌ها و اشتراکات فرهنگی فراوانی با ایران دارد و در زمینه صادرات دارو نیز این کشور در اولویت برنامه صادراتی ما قرار دارد و ما در برخی از شرکت‌های گروه مانند کارخانجات داروپخش بیش از ۳۰ سال است که به افعانستان صادرات داریم.

عضو هیئت مدیره تیپیکو در ادامه ضمن معرفی این هلدینگ، گفت: هلدینگ تیپیکو بزرگترین هلدینگ دارویی ایران محسوب می‌شود و قدمت برخی شرکت‌های این هلدینگ به بیش از ۵۰ سال می‌رسد.

عطار با اشاره به اینکه در ۲۵ شرکت تابعه تیپیکو ۱۵۰ خط دارویی فعال وجود دارد و ۱۲۵۰ قلم انواع محصولات نهایی و ۲۵۰ ماده اولیه تولید می‌شود و همچنین بیش از ۱۰ هزار نفر نیروی متخصص فعالیت می‌کنند، افزود: ما در شرکت‌های تابعه براساس استاندارهای جهانی داروهای باکیفیت تولید می‌کنیم و در اختیار بازار داخلی و صادراتی قرار می‌دهیم.

وی در ادامه درباره توانمندی واحد تحقیق و توسعه تیپیکو گفت: در سال گذشته موفق به تولید ۲۴۰ محصول جدید و ارائه به بازار دارویی کشور شدیم.

عطار با بیان اینکه ظرفیت بالایی در بخش صادرات تیپیکو وجود دارد، گفت: صادرات به کشور افغانستان در برنامه صادراتی ما قرار دارد و مطمئن باشید موارد مدنظر شما در نظر گرفته شده و تمامی الزامات GMP در صادارت به افغانستان به صورت کامل رعایت خواهد شد.

سرپرست تیپیکو در پایان گفت: با توجه به اینکه در افغانستان ۶ دانشکده داروسازی وجود دارد مجموعه تیپیکو آمادگی خود را جهت آموزش و کمک به دانشکده‌های داروسازی افغانستان اعلام می‌دارد.

زهرا قلن‌بر (مدیرعامل داروسازی ابوریحان)، محمد مسعود علیمراد (مدیرعامل کارخانجات داروپخش)، سامان غلامی (مدیرعامل داروسازی اکسیر)، امیرعلی بنایی (سرپرست شرکت اوزان)، رضا توکلان (سرپرست معاونت امور شرکت‌ها و ‌مجامع)، مسعود عابدینی (سرپرست معاونت زنجیره تامین)، آرش لطفی (سرپرست معاونت برنامه‌ریزی وتوسعه راهبردی) و دکتر وهاب دانشجو (سرپرست مدیریت بازرسی و بررسی‌های ویژه مدیرعامل) نیز در این نشست حضور داشتند و در مورد موانع و مشکلات صادرات به کشور افغانستان مواردی را گوشزد کردند.

در ادامه این جلسه عبدالباری عمر، رئیس سازمان غذا و داروی افغانستان نیز در سخنانی از ایران به عنوان کشور دوست و برادر نام برد و گفت: هم اکنون داروهای بیش از ۵۰ شرکت داروسازی ایران در افغانستان ثبت شده است.

وی گفت: هم اکنون ۸۰ درصد از بازار دارویی افغانستان وارداتی است و باتوجه به کیفیت داروی ایرانی مایل هستیم که شما سهم بیشتری از بازار دارویی افغانستان را داشته باشید.

عبدالباری عمر با بیان برخی مشکلات موجود در تبادلات دارویی میان دو کشور ادامه داد: برای رفع موانع موجود از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد و از طرف ایرانی برای حضور در کشور افغانستان جهت توسعه روابط فی‌مابین و بررسی بازار دارویی این کشور دعوت به عمل می‌آوریم.

رئیس سازمان غذا و داروی افغانستان با تشریح وضعیت بازار دارویی و شرکای تجاری این کشور، ابراز امیدواری کرد تا سهم ایران از بازار دارویی افغانستان افزایش داشته باشد.

کد خبر: 64471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =