بورس در برزخ صعود یا نزول

بازار سهام در هفته‌ گذشته روند نزولی را سپری کرد، به طوریکه شاخص کل بورس هفته گذشته در مجموع با بیش از ۱.۳۴ درصد کاهش نسبت به هفته پیشین مواجه شد و از سطح دو میلیون و ۹۷ هزارو ۹۷۷ واحدی در ابتدای هفته به سطح دو میلیون و ۶۹ هزارو ۸۰۰ واحدی در انتهای هفته گذشته کاهش یافت.

به گزارش «آتیه آنلاین»، در هفته گذشته شاهد کاهش روند حجم و ارزش معاملات روزانه بازار سهام نسبت به هفته پیشین بودیم، بر این اساس مجموع ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بالغ بر ۱۸۱.۷۲۱ میلیارد ریال در پایان هفته گذشته شد. این درحالیست که در مجموع ۴ روز معاملاتی هفته گذشته ۴۸۶ میلیارد تومان نقدینگی از بورس خارج شد.

بازدهی شستا و هلدینگ‌های زیر مجموعه‌اش در هفته گذشته

نماد شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی که با نماد «شستا» در بورس تهران شناخته می‌شود، در هفته گذشته عملکرد نزولی داشت و کاهش ۰.۶ درصدی را به ثبت رساند. از سویی با توجه به کاهش شاخص بیش از ۱.۳ یک درصد بوده، می توان گفت، کاهش قیمت سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در هفته گذشته کمتر از افت شاخص کل بورس بوده است.

به غیر از خود نماد شستا، از ۹ هلدینگ این شرکت سرمایه‌گذاری، ۵ هلدینگ در بازار سرمایه حضور دارند که شامل شرکت‌های سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو)، سرمایه‌گذاری سیمان تامین (سیتا)، سرمایه‌گذاری صدرتامین (تاصیکو) و سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا) می‌شوند. در جدول زیر بازدهی آن‌ها در بازار سهام طی هفته‌ای که گذشت را مشاهده می‌کنید.

نام نماد بازدهی
شستا ۰.۶- درصد
سیتا صفر
تاصیکو صفر
حکشتی ۰.۰۷- درصد
صبا ۱.۲۵- درصد
تاپیکو ۱.۳۳- درصد
تیپیکو ۰.۶- درصد

بهترین عملکرد شرکت‌های بورسی شستا متعلق به کدام نمادها است؟

باتوجه به گستردگی فعالیت شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی در اقتصاد کشور، بنگاه‌های زیادی در زمینه‌های ختلف زیر مجموعه شستا هستند و بسیاری از آن‌ها نیز در بازار سرمایه حضور دارند. حال در هفته‌ای که گذشت ۱۰ نماد برتری که بیشترین بازدهی را در بین نمادهای زیر مجموعه شستا داشتند، عبارت‌اند از: کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد)، سیمان خاش (سخاش)، کشت و دامداری فکا (زفکا)، داروسازی زاگرس فارمد پارس (ددام)، داروسازی‌ اکسیر (دلر)، داروسازی‌ فارابی‌ (دفارا)، داروسازی کاسپین تامین (کاسپین)، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، گروه‌ صنعتی‌ بارز (پکرمان) و توزیع دارو پخش (دتوزیع).همچنین در جدول زیر میزان بازدهی این نمادها را در هفته‌ای که گذشت مشاهده می‌کنید.

نام نماد بازدهی
زملارد 22 درصد
سخاش 7 درصد
زفکا 5 درصد
ددام 4 درصد
ددام 4 درصد
دلر 3 درصد
دفارا 2درصد
کاسپین 2 درصد
زگلدشت 2 درصد
پکرمان 2 درصد
دتوزیع 1 درصد

گفتنی است، سه صنعت خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی و انبوه‌سازی املاک و مستغلات جزو سه صنعت پرگردش در معاملات بازار سهام بودند، ارزش معاملات این سه صنعت در مجموع رقمی بالغ بر ۶۵ هزار و ۳۱۱ میلیارد ریال بود که ۳۶ از ارزش کل معاملات این بازار را در چهار روز معاملاتی هفته گذشته به خود اختصاص دادند.

بورس در ابتدای هفته منفی شد

در معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس با افت ۱۶.۸۶۴ واحدی به کانال دو میلیون و ۵۲ هزار واحد وارد شد. شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۶.۷۱۹ واحدی در محدوده ۷۰۹ هزار و ۲۶۹ واحدی قرار گرفت.همچنین امروز و در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۷.۸ میلیارد ورقه سهم طی ۲۰۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۴.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تهران، مخابرات ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ایران خودرو و بانک تجارت بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس گذاشتند.

شاخص فرابورس نیز در معلاملات امروز با کاهش ۲۴۳ واحدی در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گفت. در فرابورس نیز، ۵.۱ میلیارد ورقه سهم طی ۲۰۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات، پلیمر آریا ساسول، ایران خودرو دیزل، فولاد هرمزگان جنوب، بانک دی، پالایش نفت لاوان و پتروشیمی تندگویان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس داشتند.

پیش‌بینی بورس در هفته جاری

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، بازار سهام همچنان گرفتار دوگانه رکود و خروج پول است، دو عاملی که مانع رشد بازار هستند و در صورتی که برطرف شوند، می توان امیدوار به روند صعودی بورس بود. به بیان دیگر بازار به لحاظ معاملاتی کم رمق بوده و برای جهش‌های شارپ که تمام گروه‌های بازار را دربر بگیرد نیاز به ارزش معاملاتی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در روز است.

به لحاظ عملیاتی نیز گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها بخصوص سیمانی‌ها و دارویی‌ها مناسب و خوب است و در صورتی که معادل دلاری فروش‌ شرکت‌ ها متناسب با دلار سال گذشته و نرخ‌ فعلی تعدیل شود، برخی از نمادهای معاملاتی عملکرد بهتری را به ثبت رسانده‌اند.

همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که شکسته شدن سقف تاریخی بورس طی ماه‌های گذشته و همچنین تمایل شاخص به حفظ اعدادی بالاتر از ۲ میلیون واحد، می‌تواند به عنوان یک نکته مثبت مورد توجه قرار گیرد. این تمایل، در کنار الزام تبعیت بورس از تورم ساختاری در کشور، به عنوان بازاری جامانده از تورم می‌تواند از پتانسیل‌های رشد آینده بازار شناسایی شود.

این در حالیست، گرچه در شرایط تورمی تمایل مردم به پس‌انداز کردن کاهش پیدا می‌کند و تلاش می‌کنند سرمایه خود را به دارایی‌های دارای بازده و پایدار تبدیل کنند، اما اگر بازار سرمایه بتواند با قوانین شفاف مردم را به سرمایه‌گذاری در این بازار ترغیب کند می‌توان سرمایه‌های خرد و پراکنده مردم را جمع‌آوری کرده و از این طریق به شرکت‌های تولیدی و خطوط تولید تزریق کنیم لازمه این کار رعایت حقوق و منافع سهامداران خرد در بازار است و قوانین بازار باید از ثبات و شفافیت لازم برخوردار باشد.

کد خبر: 64394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 4 =