تیپیکو باید در تولید و توزیع دارو رتبه اول کشور باشد

میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه با توجه به اهمیت و حساسیت بالای تأمین داروی مورد نیاز مردم باید با همه توان برای رفع نگرانی‌ها تلاش کرده و برای رفع محدودیت‌ها اقدام اساسی انجام دهیم، گفت: هلدینگ تیپیکو در حوزه دارویی در زمینه تولید و توزیع دارو باید رتبه اول کشور را داشته باشد.

به‌گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، موسوی در ادامه بازدیدهای نظارتی از مجموعه‌های تحت پوشش تأمین اجتماعی و با بازدید از خطوط تولید شرکت داروسازی پارس، در جلسه‌ای با مدیران و اعضای هیأت‌مدیره شرکت‌های هلدینگ دارویی تأمین‌اجتماعی(تیپیکو) در محل داروسازی پارس، بیان کرد: عرصه تولید دارویی در کشور ما، یک عرصه جهادی است و همه مدیران و کارکنان باید نقش جهادی برای خود قائل باشند.

موسوی با تأکید بر حمایت حداکثری از شرکت‌های دارویی زیرمجموعه هلدینگ دارویی این سازمان، افزود: رویکرد جهادی است که می‌تواند منجر به تحول شود. با رویکرد جهادی نه‌تنها مشکلات موجود رفع خواهد شد بلکه برنامه‌های توسعه‌ای نیز به خوبی اجرا خواهد شد. برای رفع چالش‌ها باید نگاه متفاوت داشته باشیم.

او ادامه داد: در بازدید میدانی از شرکت پارس دارو و خط تولید این شرکت، با امکانات و قابلیت‌های مجموعه آشنا شدیم و از فعالان این بخش و سایر شرکت‌های دارویی تقدیر می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اهمیت استراتژیک صنعت دارو و نقش تیپیکو در حوزه دارویی کشور، اضافه کرد: این صنعت برای ما در تأمین‌اجتماعی دارای دو سطح اهمیت است. هم از منظر نقش راهبردی و استراتژیک صنعت دارو در کشور و هم از منظر سهامداری سازمان تأمین‌اجتماعی و وکالت از بازنشستگان و کارگران که منابع آنان در این حوزه سرمایه‌گذاری شده، باید به بررسی وضعیت شرکت‌های دارویی بپردازیم. این صنعت به نیازهای مردم پاسخ می‌دهد و به همین خاطر اهمیت بسیار بالایی دارد. تأمین و عرضه دارو اهمیت بالایی در زمینه تاب‌آوری اجتماعی دارد و حتی احتمال کمبود برخی اقدام دارویی نیز می‌تواند در جامعه چالش ایجاد کند. برهمین اساس برای پیش‌بینی نیازهای آینده و پیشگیری از بروز کمبود و چالش باید اقدام اصولی انجام دهیم.

موسوی ادامه داد: قطعاً در صنعت دارو و در شرکت‌های دارویی نقاط قوت و چالش‌هایی وجود دارد و برای بهبود فعالیت شرکت‌ها و عبور از موانع و چالش‌ها، نیازمند مدیریت صحیح مؤلفه‌های مختلف هستیم. نگاه رشد و توسعه باید در مجموعه دارویی حاکم بوده و در کنار رفع مشکلات به دنبال توسعه فعالیت‌ها نیز باشیم. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، نقش مدیریت و پذیرش مسئولیت است که باید در این عرصه به آن پایبند باشیم. عرصه تولید دارویی در کشور ما عرصه جهادی است و همه مدیران و کارکنان باید نقش جهادی برای خود قائل باشند. رویکرد جهادی است که می‌تواند منجر به تحول شود. با رویکرد جهادی نه‌تنها مشکلات موجود رفع خواهد شد بلکه برنامه‌های توسعه‌ای نیز به خوبی اجرا خواهد شد و باید نگاه متفاوت برای رفع چالش‌ها داشته باشیم. در شرایطی هستیم که همه ما باید با تمام توان از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.

او تاکید کرد: در سازمان تأمین‌اجتماعی نیز محدودیت‌ها و مشکلاتی داریم ولی در کنار رفع چالش‌های و عبور از مشکلات سازمان تأمین‌اجتماعی، یکی از اولین اولویت‌های ما رفع مشکلات صنعت دارو است. ما با رویکرد جهادی مسئولیت را قبول می‌کنیم و باید پای این صنعت بایستیم و برای رفع مشکلات باید برنامه دقیق داشته باشیم. تأمین سرمایه در این حوزه راهبردی، اهمیت بالایی دارد و دریافت مطالبات شرکت‌های دارویی و تأمین ارز مورد نیاز این مجموعه باید با جدیت پیگیری شود. در شرکت‌هایی که در تولید دارو مشکلی نداریم باید حفظ پایداری شرایط و همچنین توسعه فعالیت را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر حمایت حداکثری این سازمان از شرکت‌های دارویی زیرمجموعه هلدینگ دارویی شستا، گفت: در جاهایی که در زمینه دارو در سال گذشته با کمبودهایی مواجه شدیم، امسال باید مواظبت کنیم که با چالش مواجه نشویم و تولید را افزایش دهیم.

موسوی سودآوری شرکت‌های دارویی را از دیگر مسائل حائز اهمیت برشمرد و گفت: حوزه سهام‌داری در کنار نقش ملی و حاکمیتی در تولید دارو باید مورد توجه قرار گیرد و سرمایه مورد استفاده شرکت باید بازدهی مناسب داشته باشد و نرخ بازدهی دارایی در این ‌مجموعه مورد توجه قرار گیرد. دو شاخص افزایش تولید و افزایش سود در سهام‌داری برای ما مهم است. منابع سازمان تأمین‌اجتماعی، متعلق به مردم و حق‌الناس است و توجه و اهمیت به بهره‌وری دارایی‌ها باید مورد توجه باشد.

او با اشاره به ظرفیت بالا و توانمندی تیپیکو، صادرات محصولات دارویی و تأمین ارز مورد نیاز شرکت‌ها را مورد تأکید قرار داد و گفت: این هلدینگ می‌تواند در گام اول نیازهای ارزی خود را با صادرات محصولات تأمین کند و در گام‌های بعدی به دنبال افزایش تولید و صادرات محصولات برای افزایش سودآوری مجموعه باشد. طی چند روز آینده تأمین مالی لازم را برای حوزه تولید داروی سازمان انجام خواهیم داد و هرجایی که می‌توانیم باید کمک کنیم و به دنبال تأمین سرمایه باشیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در ادامه رویکرد فسادستیزی را یکی از اولویت‌های بسیار مهم این سازمان در حوزه اقتصادی برشمرد و گفت: در صنعت دارو نیز همچون سایر حوزه‌های اقتصادی ممکن است‌ روابط ناسالمی به‌وجود آید که باید در این مجموعه مراقبت کنیم که آسیب وارد نشود. ‌ما ناپاکی و ناسلامتی و وجود روابط شبهه‌ناک و فسادآلود را خط قرمز خود می‌دانیم. راهکار رفع این مشکلات، افزایش شفافیت است و اطلاعات را باید در دسترس مردم قرار دهید. در جاهایی نیز ممکن است کسانی قصد مداخله داشته باشند که باید از آن جلوگیری کرد. رعایت انصاف و عدالت و تخصص‌گرایی باید در همه مجموعه مورد توجه قرار گیرد و نباید اجازه دهیم که زحمات مجموعه با اتفاقات شبهه‌ناک‌ زیر سؤال برود.

افزایش تولید و شرایط پایدار شرکت‌های دارویی

ابراهیم بازیان، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا) نیز در این جلسه گفت: نظارت میدانی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی از شرکت‌های تابعه و حمایت‌های وی باعث می‌شود که مدیران و کارکنان شرکت‌ها احساس تکلیف مضاعف کنند و در این مدت نزدیک به ۲ سال یکی از بخش‌های مهمی که بیشترین توجه به آن صورت گرفته، بخش دارو است. شرکت‌های دارویی به‌رغم مشکلات و فشارها تولید را افزایش داده‌اند و در حال حاضر شرکت‌ها شرایط پایداری دارند.

او تأمین ارز و مواد اولیه، قیمت‌گذاری و مضیقه در زمینه تأمین نقدینگی را مهم‌ترین مسائل شرکت‌های دارویی برشمرد و گفت: مجموعه دارویی شستا یکی از بازیگران اصلی حوزه دارو است و ۳۰ درصد تولید و ۵۰ درصد توزیع دارو را بر عهده دارد. بخشی از مشکلات این صنعت، ناشی از نوع نگاهی است که بر صنعت داروی کشور سایه انداخته است. ما باید رویه‌های گذشته را عوض کنیم.

تولید ۳۰ درصد داروی کشور در تیپیکو

منصور نیکویی‌نیا، مدیرعامل هلدینگ تیپیکو نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت شرکت‌های تابعه ارائه کرد و گفت: تیپیکو درحال حاضر حدود ۳۰ درصد از داروی کشور را تولید می‌کند و چشم‌انداز ما این است که بزرگ‌ترین گروه دارویی کشور باشیم.

او با اشاره به پتانسیل بسیار بالای شرکت‌های دارویی هلدینگ تیپیکو، گفت: از نظر دانش فنی و توانمندی متخصصان مجموعه، سرمایه ارزشمندی در این مجموعه وجود دارد که می‌توانیم از این سرمایه در جهت اهداف و مأموریت‌های سازمان استفاده کنیم. با توجه به مجوزی که از سوی شستا صادر شده؛ صادرات محصولات را در برنامه داریم و با فعالیت مؤثر در بازارهای جهانی می‌توانیم برای مجموعه کسب سود قابل‌توجه داشته باشیم.

تولیدات پارس‌دارو برند معتبر کشور

سهیل سهیلی، مدیرعامل پارس دارو نیز در این جلسه بیان کرد: شرکت پارس دارو در سال ۱۳۳۹ با همکاری شرکت بایر آلمان تاسیس شده است و در حال حاضر هلدینگ دارویی تأمین ۷۱ درصد سهام پارس دارو را در اختیار دارد.

او افزود: در این مجموعه مدیران و کادر تخصصی توانمندی مشغول خدمت هستند و افتخار ما این است که تولیدات این شرکت در سطح کشور به‌عنوان برندی معتبر برای خدمت به بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد و امیدواریم با کمک و حمایت سازمان تأمین‌اجتماعی و شستا مسیر پیشرفت و تحول شرکت و تحقق اهداف عالیه کشور در صنعت دارو را طی کنیم.

کد خبر: 63076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =