به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی بیمارستان دکتر شریعتی، علی فاضلی با بیان اینکه وجود آتروزی مری همزمان با آنوس بسته بهصورت نادر است و بهندرت این دو بیماری با یکدیگر دیده میشود، بیان کرد: نوزاد یک روز و نیمه با مشکل آتروزی مری تایپ c که شایعترین نوع آن است و همزمان با مشکل آنوس بسته نیز مواجه است در بیمارستان شریعتی اصفهان مورد جراحی قرار گرفت.
وی افزود: به لطف خدا و همکاری همکاران توانستیم با موفقیت هم جراحی آتروزی مری بیمار را در یک مرحله انجام دهیم و هم مشکل مقعد بسته را بهخوبی درمان کنیم. در حال حاضر هم منتظر هستیم تا چند روز آینده از دستگاه جدا شده و رژیم وی آغاز شود.
فوقتخصص جراحی کودکان و نوزادان گفت: آتروزی مری و آنوس (مقعد) بسته هر دو جزو آنومالیهای جنینی هستند که معمولاً در بررسیهای زمان جنینی تا حدی قابلتشخیص هستند ولی برخی موارد هم قابلتشخیص نیستند.
وی ادامه داد: انواع و اقسام آتروزی مری در تیپهای مختلف وجود دارد که شایعترین نوع آن نوع تایپ c است و علامتی که نوزادان آتروزی مری دارند و با آن مواجه هستیم، ترشحات بزاق از داخل دهان و عدم تحمل شیر است که نوزاد نمیتواند شیر بخورد.
فاضلی نحوه تشخیص این بیماری را با عکسبرداری بیان کرد و افزود: بسته به نوع آتروزی مری راههای مختلفی برای درمان وجود دارد و شایعترین نوع جراحی که برای این بیماران انجام میشود تروکتومی یا بازکردن قفسه سینه و پیوند دو قسمت مری به همدیگر و بستن فیستول یا مجرای به راه هوایی است.
فوقتخصص جراحی کودکان و نوزادان بیان کرد: در مورد بیمارانی که مقعد بسته دارند بسته به شرایط و بسته به اینکه آیا پیستول یا روزنهای به جدار مقعد و جود داشته باشد یا و نه شرایط متفاوت است و در مواردی که ما اصطلاحاً به آن نوع «low» میگوییم و فاصله تا پوست کم هست میتوانیم بهصورت یکمرحلهای برای آنها جراحی انجام دهیم؛ ولی در مواردی که فاصله زیاد است و با یک مشکل دیگر همزمان است و با جراحی دیگر مانند آتروزی مری همراه است ممکن است بهصورت دو یا سه مرحله جراحی را انجام دهیم.
آتروزی به معنای بستهبودن مجرای گوارشی است و آتروزی مری به معنای بستهبودن مجرای مری است.
نظر شما