به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به آغاز هفته ملی جمعیت، بیان کرد: ۹ دستورالعمل در باره این قانون توسط وزیر بهداشت و ۲۴ بخشنامه توسط معاونان وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: آموزش ۲۸ هزار بهورز و ۲۲ هزار مراقب سلامت و اقدام به زایمان طبیعی در ۴۴۸ مرکز درمانی از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در اجرای این قانون بوده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه فعالیت در حوزه جمعیت یک تکلیف شرعی است، افزود: مسئولیت جمعیت فقط به عهده یک وزارتخانه نیست؛ بلکه همه باید مشارکت کنند تا بحران جمعیت که نرخ رشد آن از عدد ۴ به یک رسیده است، برطرف شود.
وی اقدامات نظام سلامت در جهت جوانی جمعیت را چنین تشریح کرد: پوشش کامل بیمه خدمات ناباروری برای ۴.۵ میلیون جمعیت نابارور کشور، راهاندازی ۱۰۳ مرکز درمان ناباروری در همه استانها و توسعه و ساخت خوابگاههای متاهلی از اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت بوده است.
عیناللهی اعلام کرد: برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در تمام روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در حال انجام است و اجرای سراسری این برنامه از ابتدای اردیبهشت امسال در ۵۷ شهرستان آغاز شده است.
یک مراقب بهداشت برای هر ایرانی
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه شعار ما این است که هر ایرانی باید یک مراقب سلامت داشته باشد، افزود: همه ما در خصوص فرزندآوری، آسان سازی ازدواج، ارزان سازی، کریمانه کردن خدمات بهداشت و درمان، زایمان طبیعی و کمک به ناباروری مسئولیم.
عیناللهی با تاکید بر اینکه شعار «سهم من از جوانی ایران» باید همگانی شود، گفت: هم اکنون در ۴۴۸ مرکز دانشگاهی زایمان طبیعی انجام میشود.
او پیشرفتهای نظام سلامت ایران پس از انقلاب اسلامی را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: امروزه ۶۷ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی، ۲۲ هزارعضو هیات علمی، ۲۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی و ۱۱۰۰ بیمارستان داریم.
وی افزود: بعد از انقلاب در تمامی شاخصهای بهداشتی از جمله امید به زندگی که از ۵۵ سال به بالای ۷۵ سال رسیده، پیشرفت داشتهایم.
وزیر بهداشت بیان کرد: در شاخصهای دیگر مانند کنترل بیماریهای واگیر و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان نیز پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است.
عیناللهی اضافه کرد: با وجود تحریمهای ناجوانمردانه امروزه پیچیدهترین عملهای جراحی و درمانها در کشورمان انجام میشود.
وزیر بهداشت گفت: امروزه بسیاری از بیماران خارجی تمایل دارند برای درمان به ایران سفر کنند و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دانشگاه علوم پزشکی سبطین را با هزینه دولت عراق در کربلا راه اندازی کرده است.
وزیر بهداشت تکمیل بیمه رایگان برای ۶ میلیون ایرانی، ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص، راهاندازی ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید معادل ۱۰ درصد کل تختهای کشور، افتتاح ۲ هزار خانه بهداشت، به روز رسانی تجهیزات پیشرفته پزشکی در مراکز درمانی، افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت پذیرش پزشکان، اجرای قانون تعرفه پرستاری، ارتقای ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک، کاشت رایگان حلزون شنوایی و صفر کردن فهرست انتظار بیماران ناشنوا را بخش دیگری از اقدامات نظام سلامت در دولت سیزدهم اعلام کرد.
نظر شما