به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، صابر جباری روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: سیاست داشتن یک یا ۲ فرزند در جامعه تغییر یافته و روند تولد فرزندان سوم به بعد افزایشی بوده است.
وی با اشاره به کاهش موالید ۳/۷ درصدی در کشور، گفت: خراسان رضوی، اصفهان و تهران دارای بیشترین کاهش موالید بودند اما در عین حال روند الگوی فرزندان بیشتر در خانواده رو به تغییر و افزایش است.
جباری بیان کرد: مرکز جوانی جمعیت در وزارت بهداشت در زمینه مراقبتی، آموزشی و مشاوره خدمات ارائه میدهد و تسهیل ازدواج موفق و پایدار باروری سالم و ترویج زایمان طبیعی، تشخیص زودهنگام ناباروری و درمان به موقع و غیره از برنامههای مهم است.
جباری اشاره کرد: سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳.۷ درصد تهران خراسان رضوی و اصفهان کاهش موالید داشتیم. البته الگوهای باروری تغییر کرده و در تولد فرزندان سوم رو به افزایش است.
سیستان و بلوچستان جوانترین استان
جباری با بیان اینکه سیستان و بلوچستان جوانترین استان کشور است افزود: گیلان، البرز و مازندران دارای سالمندان بیشتری هستند و شیب سالمندی رو به افزایش است.
مدیر اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت درباره سالخوردگی گفت: بیشترین توزیع سالمندی بین ۶۷ تا ۷۴ سال و ۹۴ درصد بیمه پایه و ۳۱ درصد بیمه تکمیلی دارند و نیاز است پوشش بیمه تکمیلی افزایش پیدا کند. همچنین در بحث سالخوردگی جمعیت باید بتوانیم جوانی جمعیت را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: ۱۰ درصد جمعیت سالمندی در کشور داریم و راهبرد وزارت بهداشت تدبیر سالمندی سالم است؛ زیرا در میان بیشترین سالخوردگی ۶۵ تا ۷۰ سال ۹۴ درصد سالمندان بیمه پایه و ۳۱ درصد بیمه تکمیلی دارند که باید پوشش بیمهای افزایش یابد. به ویژه اینکه بروز بیماریها در این دوره سنی زیاد است.
وی اعلام کرد: جمعیت سالمندی در سال ۱۴۲۰ تا ۱۴۳۰ بسیار افزایش مییابد و باید خدمات مراقبتی و بهداشتی فزونی یابد.
نظر شما