مهاجرت ۳.۳ درصد از جمعیت کشور در سال گذشته میلادی

رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران با اشاره به گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت: در سال ۲۰۲۲ حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ایرانی مهاجرت کرده‌اند که این رقم نزدیک به ۳.۳ درصد از کل جمعیت کشور را شامل می‌شود.

افشین کلاهی در گفت‌وگو با آتیه آنلاین یادآور شد: البته پدیده مهاجرت در همه جوامع وجود دارد و تا حدودی طبیعی است؛ اما وقتی مهاجرت نخبگان و فعالان اقتصادی کشور مطرح می‌شود، ماجرا حساسیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

او با اشاره به اینکه آمار مهاجرت دانشجویان و نخبگان ایرانی به دلایل مختلف افزایش داشته است، دلیل این رفتار را وجود بحران‌های اقتصادی، تحریم‌ها و شرایط نامطلوب اجتماعی و رفاهی اعلام کرد.

کلاهی افزود: در چند سال اخیر نخبگان ایرانی با امید به کسب موقعیت تحصیلی، شغلی و شرایط زندگی بهتر اقدام به مهاجرت کرده‌اند.

به گفته رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران در حال حاضر همه قشرهای جامعه و حتی استارت‌آپ‌ها هم مایل به خروج از کشور هستند. این در حالی‌ است که قوانین و مقررات حمایتی بسیار خوبی در حوزه اقتصاد نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تدوین و ابلاغ شده است.

او ادامه داد: می‌توان با اجرایی‌کردن این قوانین امید به ادامه فعالیت در کشور را بالا برد؛ اما متاسفانه فضای کلی اقتصاد و محیط کسب‌وکار کشور موجب شده تا تمایل به مهاجرت در جامعه افزایش یابد.

کلاهی اضافه کرد: طبق آخرین پژوهشی که توسط رصدخانه مهاجرت دانشگاه شریف با استخراج و بررسی داده‌های بازار کار ایران در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ صورت گرفته، مهاجرت کارکنان در بخش‌های مختلف کسب‌وکار، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که سازمان‌ها اعم از سازمان‌های دولتی، خصوصی و نیمه‌خصوصی با آن مواجه‌اند.

او گفت: در این پژوهش بیش از ۶ هزار نفر از فعالان در کسب‌وکارهای کشور شرکت کرده‌اند که در بخش‌های مختلف اقتصادی مشغول به فعالیت بوده‌اند. ۷۷ درصد از شاغلان در بخش‌های مختلف کسب‌وکار، اعلام کرده‌اند که تمایل زیاد یا خیلی زیاد به مهاجرت دارند.

رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران افزود: به‌رغم اینکه، تصمیم به مهاجرت در میان کارکنان و مدیران میانی بیش از مدیران ارشد بوده است، با این وجود درصد افرادی که برای مهاجرت برنامه‌ریزی و اقدام کرده‌اند در سطوح سازمانی بالا بیشتر بوده است. همچنین برنامه‌ریزی و اقدام عملی در میان فعالان بخش خصوصی و نیمه‌خصوصی و ساکنان شهر تهران بیشتر دیده شده است.

او ادامه داد: نکته جالب توجه دیگر اینکه به طور کلی وضعیت مهاجرت به تفکیک‌ طبقات مختلف تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و این موضوع نشان‌دهنده همه‌گیر شدن تمایل به مهاجرت در تمامی اقشار جامعه و وارد شدن کشور به فاز توده‌وار مهاجرت است.

کلاهی تاکید کرد: اگر شرایط مناسبی برای حفظ نیروی انسانی متخصص کشور مهیا نشود و جریان مهاجرت به همین شکل ادامه پیدا کند، مهم‌ترین سرمایه کشور یعنی نیروی انسانی مفید، متخصص و تاثیرگذار به تاراج خواهد رفت و امید به آینده بیش از پیش دچار چالش خواهد شد.

کد خبر: 57183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 7 =