به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، محمدمسعود علیمراد در جریان بازدید خبرنگاران از کارخانجات داروپخش، توضیحاتی پیرامون فعالیتها و اقدامات این شرکت ارائه و روند تولید سرم در این کارخانه دارویی را تشریح کرد.
وی با بیان این مقدمه که داروپخش، ۶۰ سال قدمت و سبقه فعالیت دارد و دارای۱۲۰۰ پرسنل رسمی هستیم گفت: اغلب اشکال دارویی را تولید میکنیم که انواع فراوردههای استریل، جامدات شامل قرصها و کپسولها، مایعات مانند شربت و سوسپانسیونها، پمادها و کرمها را نیز دربرمیگیرد. ۴۰۰ پروانه تولید دارو داریم که ۳۰۰ پروانه فعال است.
۲۰ درصد بازار تولید "سرم" دست داروپخش است
مدیرعامل کارخانجات داروپخش افزود: بودجه سالانه ما بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان است و شبانه روزی مشغول فعالیت هستیم تا کمبود دارویی در کشور رخ ندهد. سه تا چهاردرصد نیاز بازار دارویی را به صورت میانگین تأمین میکنیم، این عدد در برخی اقلام بالاتر و در برخی اقلام کمتر است. عمدتاً داروهای روتین و معمولی، داروهای حاجب و سرمها را تولید میکنیم و در بخش سرم، ۲۰ درصد بازار در اختیار ما قرار دارد.
قیمتگذاری نامناسب، از دلایل بروز کمبود سرم و دارو
کمبود نقدینگی ۶۰۰ میلیارد تومانی داروپخش؛ دریافت تسهیلات از ماه آینده
علیمراد با بیان اینکه تولید آنتی بیوتیکها را نداریم، اما برای سایر اشکال دارویی در هر زمان کمبودی وجود داشته برای رفع این کمبودها کمک کردهایم، درباره تأثیر اصلاح نظام ارزی دارو در روند تولید دارو عنوان کرد: آزادسازی ارز با توجه به اینکه از ۴۲۰۰ به ۲۵ هزار تومان رسید مشکل نقدینگی برای ما به وجود آورد؛ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان کمبود نقدینگی ایجاد شده که قرار است از ماه آینده تسهیلاتی در این زمینه دریافت کنیم.
وی درباره وضعیت تعاملات مالی با وزارت بهداشت نیز گفت: ما مستقیم با وزارت بهداشت کار نمی کنیم، با شرکتهای پخش کار می کنیم. مطالبات ما از شرکتهای پخش خیلی زیاد نیست؛ ۲۰۰ میلیارد تومان طلبکاریم.
صادرات داروهای مازاد
مدیرعامل کارخانجات داروپخش درباره وضعیت صادرات اقلام دارویی تولیدی نیز اظهار کرد: اگر کمبود وجود نداشت، میتوانستیم صادرات بیشتری انجام دهیم. درخواستها و سفارشاتی از کشورهای همسایه داریم. ۳۰۰ هزار دلار صادرات انجام دادیم ولی در داروهایی میتوانیم صادرات کنیم که مازاد باشد و در داخل کمبود نداشته باشیم.
علیمراد ادامه داد: ما زیان ده نیستیم و ۲۸۷ میلیارد تومان سوددهی شش ماهه نخست ما بوده است.
قیمتگذاری نامناسب، از جمله دلایل بروز کمبودها
وی چالشهای حوزه داروسازی را نیز برشمرد و عنوان کرد: بزرگترین مشکل تأمین نقدینگی، فرسودگی صنایع دارویی است. بسیاری صنایع ماشین آلات قدیمی بالای ۳۰ سال دارند. مشکل بعدی قیمت گذاری است که باید اصلاح شود. از جمله دلایل بروز کمبودها، قیمت گذاری نامناسب و مشکل در تأمین نقدینگی است. فعلاً فکر صرفاً اقتصادی نداریم و در صدد تأمین نیاز دارویی بازار هستیم.
قیمتهای تعیین شده برخی داروها متناسب با هزینه تمام شده نبود
مدیرعامل کارخانجات داروپخش ادامه داد: دارویاری سریع انجام شد و قیمتهای تعیین شده برای برخی داروها متناسب با هزینه تمام شده نبود.
علیمراد درباره برنامه های آتی این شرکت نیز توضیح داد و گفت: چند پروژه داریم، داروهایی که تاکنون نداشتیم و قرار است به خطوط تولید ما افزوده شود از این جمله است. قرار شده به حوزه تولید داروهای بیوتکنولوژی وارد شویم. بازسازی و نوسازی خطوط را در دستورکار داریم. ماشین آلات فرسوده داریم که باید به روز رسانی شوند. آینده، دوران داروهای بیوتکنولوژی است و با یک سری شرکتهای داخلی و دانش بنیان وارد مذاکره و تعامل شدیم.
افزایش ۲ برابری ظرفیت تولید؛ بهزودی
وی درباره وضعیت تولید سرم در کشور گفت: پنج شرکت در کشور، سرم تولید میکنند که سهم ما از تأمین سرم کشور ۲۰ درصد است. ظرفیت تولید ما دو میلیون و ۸۰۰ تا سه میلیون واحد در ماه و به عبارتی روزانه ۱۰۰ هزار واحد تولید داریم و همکاران ما سه شیفت کار می کنند. در مردادماه خطی داشتیم که مدتها بود وارد شده بود اما راه اندازی نشده بود. با کارشناسان چینی به دلیل سختی آمدن به اینجا، به صورت آنلاین اقدامات لازم را برای راه اندازی انجام دادیم و در مهرماه آماده و وارد مراحل لازم برای تولید دارو شد.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش افزود: هفته گذشته از اداره دارو برای بازرسی آمدند و وعده دادند تا پایان این هفته یا اوایل هفته آینده مجوز تولید را به ما بدهند که در این صورت ظرفیت تولید روزانه ما که ۱۰۰ هزار واحد بود، دو برابر خواهد شد که البته رسیدن به ظرفیت کامل مدتی به طول میانجامد.
علیمراد با اشاره به اینکه از آذرماه روزانه ۳۰ هزار واحد به ظرفیت ما افزوده شده و میزان تولید روزانه ما به ۱۳۰ هزار میرسد اظهار کرد: در مرحله اول ۹۰۰ هزار تا یک میلیون واحد در ماه به ظرفیت ما افزوده میشود. در مرحله دوم نیز دو میلیون واحد و تا تابستان حدود سه میلیون واحد به ظرفیت قبلی ما افزوده میشود بدین ترتیب کل ظرفیت تولید ما به شش میلیون واحد در ماه خواهد رسید.
وی ادامه داد: در تهیه سرم عمدتاً وابستگی به خارج نداریم. مواد پلیمری و مواد اولیه عمدتاً در داخل تأمین میشود، اما تجهیزات وارداتی هستند. یکی از چالش های ما این است که سن ماشین آلات بالاست و از آنجا که ۲۴ ساعته کار میکنند اگر مشکلی در ماشین ایجاد شود ممکن است وقفهای در کار ایجاد کند.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش توضیحات بیشتری در این باره ارائه و عنوان کرد: در حال حاضر روزانه ۱۰۰ هزار واحد سرم تولید میکنیم، تست سرم ۱۵ روز طول میکشد. همیشه ۱۵ روز بازه تولید داریم و میتوان گفت که معمولا ۱.۵ میلیون سرم در روز داریم و بعد از ۱۵ روز مجوز تولید میگیرند و در تی تک ثبت شده و توزیع میشوند.
نظر شما