برخورداری شرکت‌های دانش‌بنیان از حمایت‌های تأمین‌اجتماعی

نماینده حوزه بیمه‌ای در کارگروه مشترک شرکت‌های دانش‌بنیان سازمان تأمین اجتماعی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار از حمایت‌های این سازمان بوده البته بخش عمده حمایت از این شرکت‌ها بابت مطالبه حق بیمه قراردادهای شرکت‌های دانش‌بنیان مستند به لیست کارگاه و بازرسی است.

مرتضی شجاع در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین اظهار داشت: سایر حمایت‌های سازمان از این شرکت‌های دانش بنیان براساس تفاهم‌نامه در زمان تصدی سیدتقی نوربخش به عنوان مدیرعامل فقید سازمان تأمین اجتماعی انجام شد.

کارشناس حوزه وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: پس از آن مفاد بخشنامه ۱۴.۱۲ ویژه شرکت‌های دانش بنیان صادر و اکنون براساس بند ۱۹ بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران فعالیت‌های مربوط به صدور مفاصاحساب این شرکت‌های از سوی سازمان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در قالب فرایند این معافیت‌ها قراردادها و روال اجرایی در ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی مطرح بوده و در واقع قرارداد، پس از خاتمه به موسسات و شرکت‌های دانش بنیان زیرمجموعه معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری ارائه شده و یک تاییدیه صادر و مستند به آن تاییده و از آن طرف تخصیص ردیف پیمان در شعبه، مفاصاحساب بدون مطالبه حق بیمه طبق ضرایب ارائه خواهد شد.

استناد به بازرسی برای صدور مفاصاحساب شرکت‌های دانش بنیان

وی اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان طی یک فرایند ارزیابی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط یک مرجع تخصصی‌تر به نام مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان کنترل شده و در قالب یک سطح دسته‌بندی و مجوز دانش‌بنیان داده و در قالب شرکت‌های تولیدی، خدماتی و نوپا فعالیت دارند.

شجاع ادامه داد: در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در عرصه تولیدی و خدماتی سطح یک و دو و شرکت‌های نوپا به نوعی گروه سوم تعریف شده و این شرکت‌ها بابت ارائه خدمات دانش‌بنیان‌ها به سایر ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: بیمه قراردادی این شرکت‌ها می‌تواند در زمان برخورداری از رعایت ماده ۳۸ قانون تأمین‌اجتماعی طبق ضریب محاسبه نشده و مستند به انجام بازرسی اعم از کارگاهی، دفاتر و لیست‌های کارفرما به آنها مفاصا حساب داده شود.

انجام نظام‌مند بازرسی از شرکت‌ها توسط شعبه

نماینده اداره کل وصول حق بیمه در شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: موارد مربوط به این شرکت‌ها به نوعی در بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران در دسته‌بندی قراردادهای مصادیق ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی انجام می‌شود به این معنی که قراردادهایی که حق بیمه پیمان یا ضریب پیمان مطالبه نشده و طبق بازرسی دفاتر و کارگاهی و لیست‌های ارسالی در دفتر مرکزی داده و عملا مفاصاحساب صادر می‌شود.

وی همچنین در ادامه بیان داشت: اگر یک شرکت دانش‌بنیان طی دوره قرارداد خود، ارسال لیست دفتر مرکزی یا پرسنلی قراردادی را به صورت متمرکز به شعبه محل استقرار خود ارسال کند، قراردادهای این شرکت طی دوره در مرحله اول مستند می‌شود.

نماینده اداره کل وصول حق بیمه در شرکت‌های دانش‌بنیان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به وجود یکسری دیگر از قوانین مربوط به این شرکت‌ها تصریح کرد: براساس این قوانین تحت بازرسی اعم از کارگاهی و دفتری انجام شده که در مورد بازرسی کارگاهی با شرایط خاص توسط شعبه به صورت نظام‌مند انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در جریان این بازرسی‌ها با احراز اینکه کار توسط شرکت انجام شده و قراردادهای در دست اجرا توسط پرسنل آن شرکت انجام می‌شود این تنها یک مرحله احراز محسوب شده و مرحله بعدی بحث بازرسی دفاتر قانونی است.

شجاع با بیان اینکه بازرسی دفاتر قانونی مستند بخشنامه تلخیص مقاطعه‌کاران عملا در حوزه درآمد است، اظهار داشت: در جریان بازرسی طی دوره‌هایی با شروع سال مالی، فرایند رسیدگی و بازرسی از دفاتر انجام شده و برای شرکت‌هایی که برای بازرسی از دفاتر برای دریافت مفاصا حساب ‌عجله داشته براساس مستندات بند ۱۴.۱۲ بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران تعهد داده و با انجام تعهد مفاصاحساب صادر می‌شود.

انجام فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در شعب خاص تأمین اجتماعی

نماینده حوزه بیمه‌ای در کارگروه مشترک شرکت‌های دانش‌بنیان سازمان تأمین اجتماعی بیان داشت: برای ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان چهار شعبه در استان تهران دو شعبه در اداره کل شرق شامل شعبه‌های ۲۲ و ۱۹ و دو شعبه شامل شعبه‌های ۱ و ۱۳ در اداره کل غرب تأمین اجتماعی در نظر گرفته شده است.

شجاع با اشاره به وجود کارشناس معین در شعب تأمین‌اجتماعی افزود: در سایر استان‌ها یکی از شعب مراکز استان‌ها برای این موضوع انتخاب شده و یک کارشناس موظف دانش‌بنیان یا استارت‌آپ فعالیت داشته و یا به نوعی کارشناس معین شرکت‌های دانش‌بنیان یا استارت‌آپ یا خدمات نوین محسوب می‌شوند.

کارشناس حوزه وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: این افراد به عنوان کارشناسان و راهنمای شرکت‌های دانش‌بنیان و پیگیر مسائل و مشکلات این شرکت‌ها بوده تا به صورت یک باجه اختصاصی به شرکت‌های دانش‌بنیان پاسخگویی داشته باشند.

شجاع ادامه داد: حدود سه سال انجام فرایند حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، کارشناسان و رصد فعالیت‌ها انجام شده تا با مشاهده تغییرات در سطوح مدیریتی، فهرست آنها در اختیار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و این معاونت نیز براساس اقدامات خود، در سایت موردنظر به این کارشناسان معین دسترسی داده تا از فرایند صدور تاییدیه دانش بنیان خود آگاه شوند.

با توجه به منویات مقام معظم رهبری در راستای سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، سازمان تأمین اجتماعی در راستای حمایت از اشتغال و تولید، موضوع حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در اولویت قرار داده است.

ماهیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ایجاد ارزش افزوده در کشور و داشتن سهم زیاد در راستای رونق تولید است بنابراین حمایت بیمه‌ای از این شرکت‌ها به طور یقین به توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و تحقق شعار سال کمک شایانی خواهد کرد.

سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر برای این موضوع هدف‌گذاری‌های خاص داشته و در این زمینه برنامه‌ها، ابزارها و بسترهایی را فراهم کرده تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند از خدمات این سازمان بهره‌مند شوند.

کد خبر: 54594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =