تأثیر پدیده سالمندی بر سازمان تأمین اجتماعی

کارشناس حوزه تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی با توجه به جایگاه خاص خود تحت تاثیر رویدادهای اجتماعی قرار داشته که یکی از این رویدادها پدیده سالمندی جمعیت در کشور است.

حمیدرضا نائب خسروشاهی در گفت‌وگو با آتیه آنلاین افزود: سازمان تأمین اجتماعی نیز مانند دیگر نهادهای حمایتی و صندوق‌های بیمه‌ای تحت تاثیر پدیده سالمندی قرار داشته و به عبارتی سازمان مستنثی از این قضیه به شمار نمی‌رود.

وی همچنین در ادامه تصریح کرد: بنابراین سازمان تأمین اجتماعی باید برای جلوگیری از برخی از مشکلات ناشی از پدیده سالمندی چاره‌ای اساسی و راهکارهای مدیریتی درست و متناسب با شرایط برای این موضوع درنظر داشته باشد.

رئیس شعبه ششم تأمین اجتماعی تبریز اضافه کرد: برنامه‌های تحولی سازمان تأمین اجتماعی باید به گونه‌ای باشد که با توجه به رشد جمعیت، پدیده سالمندی و مشکلاتی که این قضیه سالمندی برای سازمان‌های بیمه‌ای به وجود خواهد آورد، بتواند در قبال بیمه‌شدگان و افراد تحت پوشش خود چاره‌ای برای این موضوع اندیشیده و برنامه‌ریزی دقیقی برای این مسئله داشته باشد.  

اصلاحات پارامتریک مسئله در ارتباط با رویدادهای اجتماعی
خسروشاهی اصلاحات پارامتریک را به عنوان یک مسئله مهم در زمینه تغییرات رویدادهای اجتماعی دانست و گفت: با توجه به بالارفتن سن امید به زندگی و رشد سالمندی جمعیت به ویژه در سال‌های آینده، باید تغییراتی در سن بازنشستگی و برنامه‌ریزی‌های سازمانی صورت گرفته تا پایداری منابع سازمان تأمین اجتماعی را به دنبال داشته باشد.  

وی همچنین اصلاح قوانین بازنشستگی به ویژه در بخش بازنشستگی پیش از موعد را بسیار ضروری دانست و افزود: با توجه به اینکه ساختار عرصه کار و تولید کشور در حال تغییر است، بنابراین در بخش بازنشستگی‌های پیش از موعد که مصارف سازمان تأمین اجتماعی را افزایش داده و در واقع کارهای زیادی به سازمان تحمیل کرده باید چاره‌جویی شده و طرحی نو در این خصوص داشته باشیم.  

تغییرات جمعیتی و ضرورت توسعه پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی
وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی با توجه به این تغییرات جمعیتی و مشکلات ناشی از آن باید به دنبال گسترش و تعمیم خدمات بیمه‌ای و جذب بیمه‌شدگان جدید باشد تا از این طریق بخشی از موضوعات مربوط به پدیده سالمندی و افزایش شمار مستمری بگیران در سازمان حل شود.

این کارشناس حوزه بیمه‌های اجتماعی معتقد است: افزایش ورودی‌های سازمان و گسترش چتر بیمه‌ای به ویژه برای افراد فاقد بیمه می‌تواند در این زمینه چاره‌ساز باشد چراکه هر چه تعداد بیمه‌شدگان جدید بیشتر باشد سازمان علاوه بر افزایش تعداد افراد بیمه‌شده جدید در ارائه بهتر خدمات به همه افراد تحت پوشش موفق‌تر عمل خواهد کرد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی طرح‌های مهمی برای افزایش شمار بیمه‌شدگان در برنامه کاری خود دارد که یکی از این طرح‌های مهم و اثرگذار در راستای گسترش و تعمیم پوشش بیمه‌ای، اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی است.

خسروشاهی ادامه داد: طرح تحولی که در سازمان تأمین اجتماعی در حوزه افزایش شمار بیمه‌شدگان تحت عنوان طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در حال انجام است این موضوع می‌تواند در راستای تحول اساسی در تأمین منابع سازمان نقش داشته باشد.

وی اضافه کرد: اجرای این گونه طرح‌ها افرادی مانند دانشجویان و زنان خانه‌دار را تحت پوشش قرار می‌دهد و از این طریق منابع سازمان تأمین اجتماعی هم روند افزایشی خواهد داشت و در آینده نیز با اجرای این برنامه‌های موثر، پایداری و ماندگاری سازمان را شاهد خواهیم بود.

خسروشاهی اظهار داشت: البته در این قضیه نباید فقط ورودی‌ها یعنی بیمه‌شدگان جدید را دید بلکه باید برای خروجی‌ها یعنی افراد بازنشسته و مستمری‌بگیر هم برنامه‌ریزی داشته تا تعادلی بین منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی وجود داشته باشد.

سازمان تأمین اجتماعی که از میان ۱۸ صندوق بیمه‌ای به عنوان بزرگترین سازمان ۵۳ درصد افراد جامعه را تحت پوشش دارد خدمات هجده‌گانه خود را به این افراد ارائه می‌دهد.

اکنون ۴۵ میلیون نفر در قالب نیمی از جمعیت کشور از خدمات سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند که ۱۵ میلیون و ۱۳۰ هزار نفر به عنوان بیمه شده اصلی و حدود چهار میلیون مستمری بگیر به شمار می‌رود.

مصاحبه از مهناز بیرانوند

کد خبر: 53915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 4 =