به گزارش آتیه آنلاین، از مجموع ۱۸ صندوق بیمهگر کشور، سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد بیمهای جذب افراد بیمهشده جدید در میان ۲۷ درصد افراد فاقد پوشش بیمهای را در دستور کار دارد.
با توجه به اینکه این بخش از جمعیت کشور از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نیستند، سازمان تأمین اجتماعی با امضای تفاهمنامه با گروههای مختلف و امکان استفاده از خدمات این سازمان برای آنها، اقدامات اثرگذاری در یکسال فعالیت دولت سیزدهم و در مدیریت جدید انجام داده است.
بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته یک میلیون بیمه شده جدید به جمع ۴۵ میلیون بیمهشدگان این نهاد بیمهگر افزوده شده اما این سازمان برای ارائه خدمات مطلوب بیمهای، درمانی، بازنشستگی و فرهنگی همچنان در میان افراد فاقد فاقد برنامههای عملیاتی برای گسترش چتر بیمهای خود دارد.
امسال نیز براساس اقدامات و برنامهریزی های انجام شده تاکنون ۴۷۰ هزار بیمه شده جدید به جمع بیمهشدگان اجباری، اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان اضافه شده که طبق گفته میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تا پایان سال آمار افراد بیمهشده جدید به یک میلیون نفر خواهد رسید.
اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در تأمین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی اکنون ۱۵ میلیون و ۱۳۰ هزار بیمه شده دارد که با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی جذب افراد فاقد بیمه مانند دانشجویان و زنان خانهدار را در برنامه عملیاتی خود جهت تعمیم و گسترش پوشش بیمهای دارد.
براساس دادههای آماری سازمان تأمین اجتماعی، در سال ۱۴۰۱ با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی تاکنون ۴۷۰ هزار نفر از افراد فاقد بیمه در این گروهها از خدمات سازمان بهرهمند شده که البته سازمان همچنان دنبال جذب بیمهشدگان در این گروه است.
طبق آمارها حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو و ۱۲ میلیون زن خانهدار میتوانند از خدمات بیمهای، درمانی و بازنشستگی این سازمان برخوردار شوند که تا پایان سال و براساس برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۵۰۰ هزار بیمه شده جدید به آمار بیمهشدگان این سازمان بیمهگر اضافه خواهد شد.
گسترش چتر بیمهای تأمین اجتماعی با بیمه امدادگران
سازمان تأمین در دوره مدیریتی جدید یکی از راهبردها و اولویتهای خود را افزایش تعداد بیمهشدگان در گروههای مختلف مختلف قرار داده که اکنون نیز هم برای گسترش چتر بیمهای در این سازمان برای جذب امدادگران جمعیت هلال احمر برنامهریزی کرده است.
براساس اطلاعات موجود و با توجه به امضای تفاهمنامه سازمان تأمین اجتماعی با مجموعه جمعیت هلال احمر، ۲۲ هزار امدادگر با امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان تأمیناجتماعی و جمعیت هلالاحمر بیمه خواهند شد.
بر این اساس آندسته از امدادگران جمعیت هلالاحمر که تحت پوشش بیمه اجتماعی نیستند، با پرداخت حق بیمه آنان از سوی جمعیت هلالاحمر تحت پوشش خدمات سازمان تأمیناجتماعی قرار میگیرند.
در حال تحقق بخشیدن توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه هستیم
میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در این باره گفت: اقدام سازمان برای پوشش بیمهای قشر جدید از اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ما در حال تحقق بخشیدن به هدف توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه هستیم.
وی ادامه داد: این موضوع در اصل ۲۹ قانون اساسی تکلیف شده و دستاورد آن تحقق امنیت، آسایش و عدالتی است که از قبل توسعه پوشش بیمههای اجتماعی اتفاق میافتد.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بیش از ۷۲ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند در حالیکه این عدد قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد بود.
موسوی بیان داشت: البته آرمان نهایی که در بحث پوشش بیمه اجتماعی داریم، آرمانی است که در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در ۲۱ فرودین و همچنین اصل ۲۹ قانون اساسی روی آن تأکید شده و بر تحقق پوشش بیمه همگانی برای آحاد جامعه تصریح دارد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: امضای تفاهمنامه با جمعیت هلال احمر اتفاق ارزشمندی است و ما در مسیری که برای توسعه پوشش بیمه همگانی داریم، برای اقشار مختلف جامعه باید این امکان را فراهم کنیم که تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گیرند.
استفاده از ظرفیت پوشش بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای امدادگران
وی اظهار داشت: در سازمان تأمیناجتماعی تقریباً از آذرماه سال گذشته، این مسیر را با طرح پوشش بیمه فراگیر ایرانی آغاز کردهایم که در حال حاضر سرجمع بیمهشدههای جدید ما به بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ردیف مشاغل آزاد و بیمه زنان خانهدار و بیمه دانشجویان و اقشار و اصناف مختلف رسیده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: امروز از ظرفیت بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای امدادگران جمعیت هلالاحمر هم استفاده شده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تأمیناجتماعی و جمعیت هلال احمر در بحث جبران مخاطرات مردم، مأموریت مشترک دارند، گفت: ما اطمینان میدهیم که در این تفاهمنامه آنچه را که وظیفه و تعهد ماست، انجام داده و برای جبران مخاطرات کنار امدادگران هلالاحمر خواهیم بود.
موسوی ابراز امیدواری کرد: علاوه بر تعهدات در بخشهای بازنشستگی، در سایر خدمات نیز بیش از پیش در خدمت همه افراد بیمه شده جدید در راستای پیوستن به این خانواده بزرگ هستیم.
بیش از ۲۰ هزار امدادگر از شهریور بیمه میشوند
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین در خصوص جزییات آماری تعداد بیمهشدگان بر مبنای تفاهمنامه این سازمان با هلال احمرگفت: از همین ماه اول همه این بیست و چند هزار نفر امدادگر هلالاحمر که بیمه ندارند، تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار خواهند گرفت تا امنیت و آسایش خانوادههای آنها نیز تأمین شود.
حل مساله بیمه امدادگران با سازمان تأمین اجتماعی
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر نیز گفت: جمعیت هلال احمر ماموریتهای خاص خود را دارد و کمککننده به اقشار مختلف است و در امدادرسانیهای خود هیچ تبعیضی قائل نمیشود. بر همین اساس اقبال عمومی نسبت به جمعیت هلالاحمر افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز ما باید قدردان امدادگران داوطلب بوده و از آنها حمایت کنیم و مشخصا تلاش خواهیم کرد تا با کمک مجلس شورای اسلامی، وضعیت امدادگران بهبود یابد.
کولیوند ادامه داد: مساله بیمه امدادگران نیز بر اساس تفاهم میان سازمان تأمین اجتماعی قابل حل خواهد بود و سبب حمایت گری از امدادگران میشود.
پرداخت هزینه بیمه امدادگران از سوی هلال احمر
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه هزینه بیمه امدادگران توسط جمعیت هلال احمر پرداخت میشود و سازمان تامیناجتماعی کمک میکند تا پوشش سراسری برای امدادگران صورت گیرد.
رییس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: هلال احمر امروز ۲۲ هزار نیروی امدادگر داوطلب دارد که آن دسته از این نیروها که بیمه نیستند، براساس این تفاهمنامه بیمه خواهند شد.
برنامههای تحولی سازمان برای توسعه پوشش بیمه
مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی نیز در این باره گفت: ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان هستند که نشانگر اهمیت و جایگاه مهم تأمیناجتماعی به عنوان بزرگترین ارائهدهنده خدمات بیمه اجتماعی در کشور است.
وی تصریح کرد: مدیریت ارشد سازمان، برنامههای تحولی مختلفی را در سازمان تأمیناجتماعی برای توسعه پوشش بیمه حسب ماموریت این سازمان و کمک به حل چالش ناپایداری منابع و مصارف پیگیری میکنند.
شکوری افزود: فراهم شدن امکان جذب بیمهشدگان جدید از مهمترین برنامههایی است که در زمینه اجرای برنامههای تحولی سازمان دنبال میشود و در سال جاری تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار بیمهشده جدید جذب و به خانواده بزرگ بیمهشدگان تأمیناجتماعی اضافه شدهاند.
نرخ بیمه امدادگران ۱۸ درصد است
شکوری افزود: تفاهمنامه سازمان تأمیناجتماعی با سازمان هلال احمر در راستای تکلیف اصل ۲۹ قانون اساسی در زمینه توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه و ماده یک قانون تأمیناجتماعی و همینطور سند بالادستی سیاستهای کلان تأمیناجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تنظیم شده است.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری و تبادل نظرات کارشناسی با سازمان هلالاحمر مدلهای مختلف استفاده از خدمات تامیناجتماعی را برای پوشش بیمهای امدادگران داوطلب این جمعیت بررسی کردیم.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی افزود: براساس این تفاهمنامه، بیمه امدادگران داوطلب هلالاحمر با نرخ ۱۸ درصد اجرا میشود و این گروه از بیمهشدگان از خدمات و پوشش خدمات متنوع تأمیناجتماعی ازجمله بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان بهرهمند خواهند شد.
وی ادامه داد: امدادگران داوطلب جمعیت هلالاحمر برای استفاده از بیمه تأمیناجتماعی از طریق سامانه خدمات غیرحضوری ثبتنام خواهند کرد.
شکوری بیان داشت: ثبتنام در این سامانه توسط مشمولان انجام میشود و حق بیمه نیز بهصورت متمرکز توسط جمعیت هلالاحمر پرداخت میشود.
سازمان تأمین اجتماعی با افزایش ۲۲ هزار امدادگر و ارائه خدمات بیمهای و درمانی به این افراد گامهای اساسی برای گسترش چتر بیمهای برداشته تا جمعیت تحت پوشش خود را که اکنون بیش از نیمی از جامعه در قالب ۵۳ درصد را شامل شده روز به روز افزایش دهد.
گزارش از مهناز بیرانوند
نظر شما