به گزارش آتیه آنلاین به نقل از تسنیم، ثبت تخلفات متعدد دستگاههای صادرکننده مجوز در ۴ ماه نخست امسال موجب شد تا وزیر اقتصاد پیشنهاد تمرکز هیئت مقرراتزدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار در ۶ ماهه دوم امسال برای نظارت بر اجرای مصوبات این هیئت را مطرح کند.
مصوبات هیئت مقرراتزدایی تاکنون متمرکز بر این بوده که فعالان اقتصادی در حداقل زمان و بدون مواجه شدن با فساد و امضاهای طلایی مجوزهای خود را دریافت کنند و کارکرد این مصوبات تعیین فضای جدید صدور مجوزها با سهولت حداکثری است.
وزیر اقتصاد در روزهای اخیر اشاره کرده بود که در طول ۴ ماه اخیر و پس از مهلت قانونی که فروردین ماه بود، همچنان در بخشهای متعددی از وزارتخانهها تخلف ادامه دارد؛ البته بخشهایی نیز از طریق درگاه ملی مجوزها کار خود را انجام میدهند اما تعداد تخلفات بسیار زیاد است.
بر اساس این گزارش، دستگاههای متخلف عموما ۱۰ جرم و تخلف را ممکن است مرتکب شود؛ نخستین مورد که جرم تلقی می شود مطالبه شرط، مدرک یا هزینهای بیشتر از آن چیزی است که در درگاه ملی مجوزها ثبت شده است.
جرم دیگر درخواست مأموران برای ارائه مدرکی به عنوان مجوز علاوه بر شناسه یکتای درگاه ملی مجوزها است.
از جمله تخلفاتی که ممکن است مراجع صدور مجوز مرتکب شوند، صادرنکردن مجوز در زمان تعیینشده در درگاه ملی مجوزها، رد درخواست مجوز یک متقاضی بدون ارائه کتبی به دلیلی خارج از شرایط و مدارک مذکور در درگاه ملی، صادرنکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، فراخواندن حضوری متقاضی برای صدورمجوز و ارائه کاغذ استعلام به متقاضی مجوز برای دریافت پاسخ از سایر دستگاهها است.
ثبت نام برای صدور مجوز خارج از درگاه ملی مجوزها و وضع محدودیت ظرفیت، حدود صنفی یا فاصله جغرافیایی برای صدور مجوز و تشکیل جلسه یا اعزام مامور برای اعلام موافقت یا مخالفت با صدور مجوز بدون روشن بودن معیارها از دیگر تخلفاتی است که در ماههای گذشته از صادرکنندگان مجوز دیده شده است.
هیئت مقرراتزدایی در ماههای گذشته مصوباتی در جهت رفع زمینه فساد و امضاهای طلایی در صدور مجوزها داشته است اما هنوز در برخی قوانین و مقررات، زمینه اعمال سلیقه و امضای طلایی برای صدور مجوز وجود دارد که این احکام با پیگیری هیات مقرراتزدایی در مسیر حذف هستند.
نظر شما