احمد رحیمی در گفتوگو با آتیهآنلاین، در توصیف شرایط روحی و روانی درنا در بدو شروع جلسات مشاوره گفت: پشیمانی او نمود بیشتری داشت و البته قربانی شدن حتما در ذهنش بود اگرچه کمتر شاید بروز میداد و مقدار خیلی کمی حس انتقام وجود داشت.
رحیمی بیان کرد: درنا با افسردگی و اضطراب بسیارشدید و همچنین عزت نفس و اعتماد به نفس بسیار پایین به مرکز مراجعه کرد. افرادی مانند درنا قربانی نابخردیهای سیستم حمایتی و سپس خانواده هستند با توجه به اینکه خانواده محصولی از شرایط زیرساختهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی یک اجتماع است بنابراین ضعف تحلیلی و غیرکارشناسانه است اگر بخواهیم مشکل درنای نوعی را در قالب ناکارکردی و یا کژکارکردی خانواده بررسی، تبیین و تلقی کنیم، در اصل بنا به دلایل مختلف زیرساختی خانواده او نیز از کمتربرخورداری در رنج بودند و هستند.
وی تاکید کرد: بینش علمی در درون خانواده اولین رویکرد و اقدام برای پیشگیری از بروز مسایل اجتماعی است که این موضوع نیز در قالب سیاستهای کلان حاکمیتی قابل اجرا خواهد بود.
رحیمی در بیان خدمات مشاوره دریافتی درنا گفت: خدماتی که تاکنون دریافت کرده است غیر از معاضدتهای حقوقی که از طریق تیم وکالتی انجام شده است با معرفی ایشان به این مرکز، چندین جلسه مشاوره فردی انجام شد و البته در چندین جلسه گروهی و درمانی نیز همراهی کرده است؛ از جمله حضور در جلساتی که حالت بازآموزی و نقش آفرینی داشتند که از این طریق تلاش شد که حس اعتماد به نفس او تقویت شود. برای کنترل رفتارهای تکانشی و یا اختلالات خواب و ترومای ایجاد شده، دارودرمانی توصیه شد اما با توجه به ضعف بینشی- فرهنگی و فشار خانواده رغبتی در او ایجاد نشد به او تحمیل کرده بودند که نباید دارو بخورد.
این روانشناس تصریح کرد: قطعا کوته فکری است که اگر بخواهیم موضوع جرم شناسی، پیشگیری از وقوع جرم و مسایل عدیده فردی و یا خانوادگی را برای بهبود حال افرادی که از چرخه زندان خارج شدند تلقی کنیم یا برای اینکه به این چرخه ورود نکنند نیز صرفا به اقدامات و بررسیهای اندک ضمنی بسنده شود یا از طریق این مصاحبه بخواهیم که درنای نوعی را از حیث روانشناسی اجتماعی و یا آسیب شناسی فردی – اجتماعی بررسی کنیم. اینها چرخه عظیمی در فرایند رشد، شناخت، بینش و ناکارکردیهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و باید از این منظر به تحلیل، بررسی و تبیین علی مساله برسیم نه که با یک معلولی در رابطه با اینکه مجموعه علل چه بوده است. تاکید میکنم حتما و باید علت العلل را واکاوی کرد و علت العلل همانا نبود نگاه کارشناسی و علمی در ابعاد وسیع در کشورمان است.
نظر شما