به گزارش آتیه آنلاین، همچنین تازه ترین گزارش مرتبط با طرح مشوق بیمه ای به عنوان یکی از طرح های فعال بازار کار نشان می دهد که بیش از ۱۲ هزار نفر از داوطلبان و متقاضیانی که در این طرح ثبت نام کرده اند موفق به انعقاد قرارداد کار با کارفرمایان و اشتغال به کار شدهاند.
طرح مشوق بیمهای کارفرمایان در چند سال گذشته توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با هدف تسهیل در جذب و ایجاد فرصت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و نیز تحرکبخشی به بازار کار، تولید و اشتغال به اجرا درآمده است. بر اساس این طرح، صاحبان مشاغلی که نیروی کار مورد نیاز خود را از بین فارغالتحصیلان دانشگاهی در قالب طرح مشوق بیمهای کارفرمایان جذب کنند، به مدت دو سال از معافیت حق بیمه سهم کارفرما بهرهمند میشوند.
اهداف طرح مشوق بیمهای
این طرح در حقیقت در راستای اجرای ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه موضوع معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما در قبال بهکارگیری نیروی کار جدید از بین دانشآموختگان دانشگاهی، تدوین و اجرایی شده و مطابق شیوهنامه اجرایی آن، حق بیمه سهم کارفرما برای بهکارگیری هر تعداد نیروی جدید فارغالتحصیل به مدت دو سال توسط وزارت کار به حساب کارفرما واریز میشود.
گفتنی است برای بهرهمندی از مزایای این طرح، کارفرمایان باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده و کد کارگاهی تأمیناجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمهای ثبتنام کنند و همچنین در قالب این طرح، نیروهای کار جدید نباید جایگزین نیروهای قبلی کارفرما شوند و ملاک جدید بودن نیروهای جذب شده، افزایش نیروها نسبت به لیست بیمه دو ماه قبل از ثبتنام کارفرما است.
بر اساس شیوه عملیاتی طرح مذکور، نیروهای کار جدید که تمایل به ثبتنام در این طرح دارند نباید سابقه پرداخت حداکثر ۳۶ ماه حق بیمه و مدرک تحصیلی پایینتر از سطح کارشناسی و سن بیش از ۳۸ سال داشته باشند و کارفرمایان میتوانند نیروی کار جدید مورد نیازشان را بدون محدودیت و به هر میزان از بین فارغالتحصیلان با مدرک کارشناسی به بالا جذب کنند و از این طریق در تحرک بازار کار و کاهش آمار دانشآموختگان بیکار، اثرگذار باشند. به دنبال شیوع ویروس کرونا، این طرح با رویکرد حمایت از کارآفرینان و صاحبان کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا و تشویق کارفرمایان کارگاههای تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید ادامه پیدا کرده است.
در راستای حمایت از فارغالتحصیلان و کارفرمایان، سامانه مشوق بیمهای به نشانی (moshavegh.mcls.gov.ir) توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهاندازی شده و کارآفرینان و فارغالتحصیلان جویای کار در صورت تمایل میتوانند برای ثبتنام به این سامانه مراجعه کنند.
بر اساس شیوهنامه اجرایی طرح مشوق بیمه کارفرمایی، حق بیمه سهم کارفرما برای بکارگیری هر تعداد نیروی جدید دانشآموخته دانشگاهی به مدت ۲ سال به حساب کارفرما واریز می شود. این هزینه معادل ۲۰ درصد حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است.
کارفرمایان برای بهره مندی از مزایای این طرح باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده و کد کارگاهی تامین اجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمه ای ثبت نام کنند.
ثبتنام بیش از ۱۹ هزار متقاضی در طرح مشوق بیمهای
براساس آمارها تاکنون ۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر از متقاضیان کار واجد شرایط در طرح مشوق بیمه ای ثبت نام کرده که ۱۲ هزار و ۱۹۹ نفر موفق به عقد قرارداد کار شده اند.
«مشوق بیمه» در واقع میزان وجهی به اندازه حق بیمه سهم کارفرما به علاوه ۳ درصد سهم حق بیمه بیکاری است که درچارچوب دستورالعمل طرح، ماهانه به حساب کارفرمایان واریز می شود و در واقع ۲۳ درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورای عالی کار بابت مشوق بیمه ای در نظر گرفته شده که توسط دولت به حساب کارفرما واریز شده و وزارت کار وظیفه نظارت بر آن را برعهده دارد.
طرح اعمال مشوقهای بیمه کارفرمایی براساس بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سنواتی برنامه ششم توسعه و در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی با هدف تحرک بخشی به بازار کار از سوی وزارت کار به اجرا درآمده است.
گفتنی است که طرحهایی مانند «کارورزی»، «مشوقهای بیمهای» و «یارانه دستمزد» در قالب طرح ها و برنامه های فعال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه بازار کار به عنوان مهمترین ابزارهای کاهش هزینههای اشتغال در کشور از جمله سیاست های اجرایی هستند که ایجاد فرصت های شغلی، اشتغالزایی جوانان، بخصوص فارغالتحصیلان دانشگاهی و همچنین تامین نیاز نیروی کار برای کارفرمایان با استفاده از سیاست های تشویقی و البته حرکت در راستای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار در بازار کار را به دنبال خواهد داشت و تمرکز دولت در راستای اشتغال و رونق تولید، نویدبخش خروجی مثبت این طرحها در قالب بسترسازی برای اشتغال بیشتر خواهد بود.
نظر شما