به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، مصونیت در برابر کووید-۱۹ پس از تزریق دُزهای اولیه واکسن شروع به کاهش میکند و تزریق دُزهای یادآور برای حفظ ایمنی ضروری است. در حالیکه دُزهای یادآور واکسن به محافظت از همه افراد در برابر نوع شدید بیماری کمک میکند، برخی افراد ممکن است بعد از تزریق دزهای یادآور، عوارض جانبی مشابه علائم بیماری را تجربه کنند.
بر اساس مطالعه جدید، بروز عوارض جانبی «خفیف» و نادر مانند خستگی، ورم غدد لنفاوی و حالت تهوع پس از دریافت دُزهای یادآور واکسن کووید-۱۹ شایعتر از دُزهای اولیه است.
عوارض جانبی نادر و با شدت کم که در این مطالعه گزارش شده عبارتند از:
- خستگی
- ورم غدد لنفاوی
- حالت تهوع
- سردرد
- درد مفاصل و عضلات
- اسهال
- تب
- استفراغ
- لرز
مرکز کنترل و پبیشگیری از بیماریهای ایالات متحده توصیه میکند که پنج ماه پس از تکمیل سری اولیه واکسیناسیون، تزریق دُز یادآور انجام شود. دومین دُز یادآور را میتوان چهار ماه پس از اولین دُز یادآور برای افرادی که واجد شرایط هستند، تجویز کرد.
به گزارش هلث لاین، متخصصان تاکید کردند که علائم پس از تزریق دُز یادآور مشابه علائم کووید-۱۹ است زیرا سیستم ایمنی بدن در تلاش است تا در برابر بیماری ایمنی ایجاد کند. واکنش سیستم ایمنی معمولا نشان میدهد که سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با عفونت چه ناشی از خود بیماری و چه به عنوان واکنش به واکسن است.
نظر شما