اعمال عوارض صادراتی محرک بزرگی در مسیر توسعه زنجیره ارزش است

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، فهرست صادراتی تعیین‌شده برای عوارض بر صادرات برخی از پلیمرها را بسیار هوشمندانه دانست و گفت: تامین مواد اولیه مورد نیاز بازار داخلی و صنایع تکمیلی می‌تواند محرک بزرگی در مسیر توسعه زنجیره ارزش و اشتغال‌زایی به شمار رود.

به آتیه آنلاین به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سعید ترکمان» با اشاره به وضع عوارض بر صادرات مواد اولیه، مواد خام و محصولات میانی که در روزهای گذشته خبرساز شده و به مباحث متفاوتی منتهی شده است، توضیح‌داد: با توجه به تلاش‌ها برای تامین نیاز داخلی مواد اولیه، وضع این عوارض موردحمایت انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به‌عنوان گسترده‌ترین تشکل مصرف‌کننده این گروه کالایی در کشور است.

وی بیان‌داشت: وضع عوارض بر صادرات برخی از مواد اولیه پلیمری یا ترکیبات شیمیایی بخشی از برنامه گسترده وزارت صمت برای مدیریت بازار داخلی است و این عوارض تنها یکی از بخش‌های آن به شمار می‌رود.

رئیس هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: عوارض بر صادرات برخی از پلیمرها از حجم صادراتی بسیار محدودی برخوردار بوده که با وجود اهمیت بسیار زیاد برای بازار داخلی، صادرات آن‌ها درمجموع به ۲ درصد تولید داخلی کل پلیمرها نیز نمی‌رسد.

عرضه حداکثری در بورس کالا و واردات مواد اولیه دارای کسری در بازار داخلی

وی همچنین تصریح‌کرد: عرضه حداکثری در بورس کالا و واردات آن دسته از مواد اولیه که با کسری در بازار داخلی روبه‌رو هستند، یکی از ارکان مهم این طرح برای تنظیم بازار داخلی است که از سوی شخص معاون اول رئیس‌جمهوری در حال پیگیری است.

نماینده اتاق بازرگانی در کمیته تخصصی پتروشیمی کارگروه تنظیم بازار در ادامه، گفت: یکی از بخش‌های این طرح اعمال عوارض بر صادرات برخی از مواد اولیه‌ای است که در بازار داخلی به آن نیاز بوده و تقاضا برای آن‌ها بیش از عرضه‌ است.

ترکمان در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت گرید و به شکل دقیق‌تر تولید گریدهایی که نیاز بازار داخلی است را یکی از ارکان این طرح دانست و افزود: در کنار این موارد، وضع عوارض بر صادرات آخرین حلقه برای تأمین نیاز داخلی به شمار می‌رود.

حجم صادرات بسیار محدود کالاهایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند

وی در ادامه بیان‌داشت: نکته مهم آن‌که آن دسته گروه‌های کالایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند، حجم صادرات بسیار محدودی دارند و کشور ما یک واردکننده محسوب می‌شود؛ بنابراین وضع عوارض تأثیری بر این بازار ندارد.

این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: استایرن منومر، پلی‌اتیلن ترفتالات ها، MDI، TDI و پلی پروپیلن‌ها از این دسته محصولات به شمار می‌روند که یا صادرات نداشته یا رقم آن به‌قدری ناچیز است که اهمیت چندانی پیدا نمی‌کند.

رئیس هیات‌ مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در ادامه عنوان‌کرد: با توجه به برآوردهای انجام شده، میزان صادرات کالاهایی که با وضع عوارض روبه‌رو شده‌اند به ۲ درصد تولید کل پلیمرها در کشور نمی‌رسد، بنابراین اثری بر روند سودآوری کل در صنعت پتروشیمی بر جای نگذاشته، بلکه به حمایت گسترده‌ای از تولید داخلی منتهی می‌شود، زیرا نیاز صنایع تکمیلی را تأمین خواهد کرد.

ترکمان اظهار داشت: با توجه به این موارد، صنایع تکمیلی از هر طرحی که به تامین امن و مستمر مواد اولیه منتهی شود حمایت می‌کنند، زیرا اشتغال‌زایی گسترده‌ای را در زنجیره ارزش به همراه دارد و به مردمی شدن اقتصاد و تامین نیازهای جامعه ختم می‌شود.

وی در پایان گفت: بر اساس برآوردهای آماری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، درصورتی‌که این طرح بتواند از صادرات تنها ۹۰ هزار تن (یک درصد تولید داخلی) از مواد اولیه جلوگیری کرده و به مصرف آن‌ها در صنایع داخلی منتهی شود، امکان اشتغال‌زایی نزدیک به ۱۵ هزار نفر را ایجاد خواهد کرد.

کد خبر: 49918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =