اعلام آمادگی ژاپن برای پیوستن به تحریم‌های آمریکا علیه روسیه

فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در تماس تلفنی با پوتین خواستار خویشتنداری شده بود، به خبرنگاران گفت که اقدام روسیه "غیرقابل قبول و نقض قوانین بین المللی" است و ژاپن برای پاسخی قوی که می تواند شامل تحریم ها باشد، آماده است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، خبرگزاری رویتز با اعلام این مطلب افزود: ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد در صورتی که ولادیمیر پوتین دستور حمله به اوکراین را صادر کند، آماده پیوستن به ایالات متحده و سایر کشورهای صنعتی گروه هفت در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه است. این اعلام از سوی اقتصاد سوم جهان در حالی است که رهبر روسیه روز دوشنبه دستور اعزام نیروها به دو منطقه جداشده در شرق اوکراین را داد که روسیه اکنون آنها را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت می‌شناسد.

کاخ سفید اواخر روز دوشنبه اعلام کرد در واکنش به تصمیمات و اقدامات امروز مسکو، تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعلام خواهد کرد. سخنگوی کاخ سفید گفت: "ما در حال هماهنگی با متحدان و شرکای خود در مورد این اعلامیه هستیم. "

روزنامه یومی یوری پیشتر گزارش داد که تحریم‌های جدید ژاپن که به تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه در سال ۲۰۱۴ پس از اشغال کریمه می‌افزاید، شامل ممنوعیت تراشه‌های نیمه‌رسانا و سایر صادرات فناوری کلیدی و محدودیت‌های سخت‌تر بر بانک‌های روسیه می‌شود.

به گزارش رویترز، اگرچه ژاپن دیگر صادرکننده عمده نیمه هادی ها نیست، تنها با سهم ۱۰ درصدی از بازار جهانی تراشه، همچنان تولید کننده کلیدی قطعات الکترونیکی تخصصی مانند تراشه های خودرو و حسگرهای تصویر و در سایر زمینه های صنعتی مانند تجهیزات تولید با تکنولوژی بالا محسوب می شود.

بنا به نظر کارشناسان، موضع سختگیرانه ژاپن در برابر روسیه در تضاد با رویکرد دیپلماتیک نرم‌تر دولت ژاپن در گذشته نسبت به مسکو است. ژاپنی ها در تلاش برای بازگشت جزایری که به گفته آنها توسط نیروهای روسیه در پایان جنگ جهانی دوم اشغال شده بودند، طی سال های اخیر تلاش در برقراری روابط حسنه با پوتین و دولتش داشتند. همچنین ژاپن از نظر تامین انرژی به روسیه متکی است. در سال ۲۰۲۱، روسیه بیش از ۱۲ درصد زغال سنگ حرارتی ژاپن و تقریباً یک دهم گاز طبیعی مایع آن را تامین کرد. با این حال، نگرانی‌های فزاینده در مورد احیای فعالیت‌های نظامی روسیه در شرق آسیا و تعمیق همکاری امنیتی مسکو با همسایه اش یعنی چین، در سال‌های اخیر بر این نیاز اقتصادی غلبه کرده است.

وزیر دارایی ژاپن، شونیچی سوزوکی هم روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت: «اوکراین اکنون با یک وضعیت پرتنش مواجه است؛ بنابراین ما باید قاطعانه مراقب تاثیرات این تحولات بر اقتصاد ژاپن باشیم».

کیشیدا و دیگر مقامات دولتی که روز سه‌شنبه صحبت کردند، نگفته‌اند که ژاپن در حال بررسی چه تحریم‌هایی است.

کد خبر: 47397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =