صادرات ۷.۵ میلیارد دلاری به روسیه در افق ۱۴۰۴

معاون وزیر صمت گفت: براساس اقدامات انجام شده صادرات کشور امسال به ۴۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از فارس، علیرضا پیمان پاک امروز در نشست خبری تبیین سیاست‌های تجارت خارجی کشور و دستاوردهای اخیر حوزه تجارت خارجی، گفت: وزیر صمت اعلام کرد صادرات تا پایان امسال نسبت به سال گذشته ۵ میلیارد دلار افزایش یافته و با اقدامات انجام شده صادرات در ۹ ماهه امسال از ۴۰ میلیارد دلار عبور کرده و این افزایش صادرات نتیجه توجه مسولین ارشد به حوزه تجارت خارجی و شنیدن مسایل و مشکلات تجار و صادرکنندگان است.

وی با بیان اینکه امید می رود که صادرات تا پایان سال افزایش یابد اظهار داشت: پیش بینی می شود با اقدامات انجام شده صادرات تا پایان سال از ۴۵ میلیارد دلار عبور کند البته این در حالی است که برای صادرات به دو کشور افغانستان و ترکیه دچار چالش‌هایی بوده ایم اما این چالش ها در حال رفع است و به عنوان مثال در مورد افغانستان با پیگیری‌های انجام شده مشکلات برطرف می شود.

معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در رابطه با چه ظرفیت و امکاناتی قرار است صادرات ایران به روسیه ۸ میلیارد دلار افزایش یابد، اظهار داشت: جلسات متعددی برای توسعه صادرات برگزار شده و ظرفیت سنجی انجام شده است و با توجه به هدف گذاری انجام شده در افق ۱۴۰۴، هدف گذاری شده که صادرات ما به روسیه به ۷ و نیم میلیارد دلار برسد و با توجه به امکانات و ظرفیت ها این موضوع قابل تحقق است.

وی با اشاره به اینکه روسیه سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار واردات دارد، بیان داشت: این در حالی است که در حال حاضر صادرات ما به این کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار است اما امسال صادرات به این کشور به ۷۰۰میلیون دلار می رسد.

پیمان‌پاک در ادامه اظهار داشت:‌تأکید رئیس‌جمهور توسعه تجارت همه‌جانبه با کشورهای مستقل است و کشور روسیه و کشورهای حوزه اوراسیا و حتی برخی کشورهای اتحادیه اروپا نیز مورد توجه ما برای برقراری تجارت است.

معاون وزیر صمت در مورد توسعه تجارت به روسیه اظهار داشت:‌ ایران در خصوص تک تک محصولات مورد نیاز روسیه مزیت نسبی دارد و از ظرفیت صادراتی لازم به این کشور در حوزه‌های مختلف مانند محصولات کشاورزی، صنایع دستی، کاشی و سرامیک و محصولات پتروشیمی برخوردار است اما باید زیرساخت‌ها را تعریف و تسهیل کنیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: مشکلات درباره توسعه روابط تجاری با روسیه احصا شده است و راهکارها به دو بخش بلندمدت و کوتاه مدت تبدیل شده است. در جلساتی که رئیس‌جمهور در روسیه داشت درباره مسائلی همچون تعدد بانک‌ها برای بهبود روابط تجاری و همچنین استفاده از سیستم‌های جایگزین بانکی بحث و گفت‌وگو شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در خصوص نقل و انتقال پول به روسیه مشکلی وجود ندارد و حتی ال‌سی گشایش می‌شود اما با این وجود بحث‌های جایگزین برای تسهیل روابط تجاری از جمله تهاتر هستیم.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: وزیر صمت در مورخ ۱۹ بهمن ماه سفری به امارات و ۲۱ بهمن سفری به عمان جهت برگزاری نشست‌های مختلف تجاری خواهد داشت همچنین در اردیبهشت سال آینده سفری به آمریکای لاتین خواهد داشت.

وی بیان داشت:‌ اولین نشست در خصوص برقراری روابط تجاری با آمریکای لاتین روز گذشته در معاونت اقتصادی ریاست جمهوری با حضور معاون اقتصادی رئیس‌جمهور و وزیر صمت برگزار شد تا نتایج مطالعات تبدیل به احکام و سپس  در راستای توسعه تجارت برای آن اقدام شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر با جنوب‌شرق آسیا، آفریقا و شمال آفریقا مذاکراتی را در حوزه زیرساخت‌ها، راهسازی، نیروگاه‌ها انجام داده‌ایم و اگر برخی از مجموعه‌ها همچون صندوق توسعه ملی و برخی از منابع را در اختیار ما بگذارند جهش قابل توجهی را در این بخش خواهیم داشت و بر اساس پیش‌بینی انجمن خدمات فنی مهندسی می‌توانیم ۲۰ میلیارد دلار پروژه فنی و مهندسی در کشورهای دیگر بگیریم.

وی اظهار داشت: در ۹ ماهه سال جاری صادرات خدمات فنی و مهندسی ما ۱.۸ میلیارد دلار بوده است در حالی که در گذشته تنها ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در این بخش داشته‌ایم. اگر چه هنوز به اهداف مورد نظر دست نیافته‌ایم اما همین مقدار هم قابل توجه است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: تا کنون ۶۲۰ پرونده تهاتری شامل کالاهایی مانند محصولات پتروشیمی، کالاهای معدنی، ماشین‌آلات و ... انجام شده است که ۶۵ درصد از این پرونده‌ها مربوط به بخش خصوصی است.

وی درباره آخرین آمار بازگشت ارز صادراتی به کشور گفت: در این رابطه بانک مرکزی باید اطلاعات را اعلام کند اما طی سه ماه گذشته میزان بازگشت ارز صادراتی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته که این مسأ‌له ناشی از تنوع‌بخشی به مسیر بازگشت ارز حاصل از صادرات است.

وی به ایجاد کارگروه مشترکی با بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: در کارگروه مذکور سیاست‌های تجاری را با ارزی هماهنگ می‌کنیم واردات در برابر صادرات برای کلیه کالاها به غیر از محصولات پتروشیمی، فولاد و سیمان مصوب شده است و واردات در برابر صادرات غیر نیز انجام و گروه‌های کالایی انتخاب شده‌اند که این هفته نمونه‌هایی از آنها اعلام خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پوتین ایران را عضو ناظر پیمان شانگهای معرفی کرده است در حالی که دولت اعلام کرده بود ما عضو دائم این پیمان هستیم اظهار داشت:‌ پیمان شانگهای موضوع خاص و امنیتی سیاسی است و می‌توان از این فرصت برای روابط تجاری استفاده کرد اما در رابطهبا نحوزه عضویت ایران در پیمان شانگهای باید موضوع را از وزارت خارجه پیگیری کرد.

پیمان پاک در رابطه با آخرین وضعیت خطوط منظم دریایی بیان داشت: این خطوط در شمال کشور راه‌ندازی شده و قرر است بخشی از کسری کالا در کشتی به عنوان یارانه از سوی سازمان پرداخت شود، در هفته‌های نخست پرداخت این یارانه که کشتی‌ها با کسری کالا مواجه بودند انجام شد اما در حال حاضر با توجه به اینکه کشتی‌ها با ظرفیت پر حرکت می‌کنند یارانه‌ای پرداخت نمی‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی یکی از مهمترین تاثیراتی که داشت این بودکه در زمان اختلاف با کشور آذربایجان کشتی‌ها بیش از یک هفته معطل می‌شدند و هزینه هر کانتینر بین ۶ تا ۷ هزار دلار می‌شد اما پس از راه‌ندازی خطوط منظم دریای، هزینه کانتینرها به ۲ هزار دلار برگشته است.

وی افزود: در سنوات گذشته دولت‌ها برای حمایت از چند شرکت داخلی در حوزه لجستیک شرایطی را فراهم کرده بودند که نتیجه آن زیان هزاران واحد تولیدی بود و حمایت‌های مطلق از شرکت‌های داخلی در حوزه لجستیک علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی به وجود آورده بود بلکه کشور را در حوزه کانتینر، لوکوموتیو، کشتی، کشتی‌های رورو، واگن‌های یخچال‌دار و ... با کمبود مواجه کرد بنابراین در دوره جدید علاوه بر استفاده از پتانسیل شرکت‌های داخلی، برای تامین نیاز لجستیکی کشور از واردات در جاه‌هایی که خلاء داشته باشیم بهره می‌گیریم.

پیمان پاک همچنین در رابطه با استفاده از رمزارزها در حوزه تجارت خارجی گفت: سامانه‌های را طراحی کرده‌ایم که در حال برقراری ارتباط این سامانه با سامانه جامع تجارت است. رمزارزها فرصتی تا صادرکننده اعتبار خود رابه راحتی متقل کند و بانک مرکزی در این باره با ما هماهنگ است لذا در سامانه جامعه تجارت در حال پیاده سازی هستیم و قرار است بخشی از رمزارزهایی که در داخل کشور ماین می‌شود مورد استفاده قرار گیرد.

وی گفت: در ۴ ماه اخیر مجوز ۶ مرکز تجاری در ترکیه، پاکستان، سوریه، چین، آذربایجان و ارمنستان صادر شده است که که مراکز دوبی و چین به صورت هوشمند در خصوص صادرات و وارات فعالیت خواهند کرد.

وی در رابطه با توسعه تجارت با عربستان بیان داشت: دولت به دنبال بهبود روابط با عربستان است، کمیسیون مشترک عربستان به وزارت صمت منتقل شده و برنامه‌ریزی‌هایی برای بهبود روابط تجاری با این کشور در حال انجام است البته کمیسیون مشترکی نیز برای عمان تشکیل شده و در هفته‌های آتی در مسقط جلسه‌ این کمیسیون برگزار می‌شود.

پیمان پاک در مورد صادرات خودرو بیان داشت: با کشور ارمنستان مذاکراتی برای صادرات خودرو انجام شده است، خطوط تولید خودرو در آذربایجان فعال است و در شمال آفریقا نیز در حال مذاکره هستیم.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: توقف صادرات خودرو به سوریه به دلیل نگرانی سوریه از خروج ارز این کشور بوده که ما در حال مذاکره هستیم برای رفع این نگرانی‌ها هستیم.

کد خبر: 44505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =