به گزارش آتیه آنلاین، نوید رضا فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: برای محافظت و ایجاد پوشش روی نهالهای جوان، مخصوصاً در باغات جدیدالاحداث اراضی شیبدار سال جاری و درختان آسیبپذیر با توجه به کاهش شدید دما و وزش باد از پلاستیک سیاه، گونی و نایلون استفاده شود و از هرس درختان، شخم و پاکنی در باغها خودداری شود.
وی تاکید کرد: از انجام عملیات سم پاشی و محلول پاشی با توجه به کاهش محسوس دما و وزش باد و عدم اثربخشی سم، خودداری شود.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی گلستان توصیه کرد: علفهای هرز کنترل شود چرا که زمین بدون پوشش گیاهی با خاک متراکم و مرطوب، حرارت را بیشتر از زمین خشک با پوشش گیاهی در روز ذخیره کرده و در شب بصورت تشعشع منعکس میکند.
وی با بیان اینکه کنترل آفات و بیماریها برای بهبود سلامت گیاه و در نتیجه مقاومت بیشتر گیاه به سرما لازم است افزود: آبیاری برای تامین رطوبت خاک در حد کفایت چند روز قبل از سرما انجام شود، چون زمین مرطوب حرارت را بیشتر از زمین خشک ذخیره میکند.
فراهانی تصریح کرد: از ترکیبات آلی و شیمیایی مانند اسیدهای آمینه و… بصورت محلول پاشی قبل از وقوع سرما در دستور کار قرار گیرد و از پوششهایی مانند کاه و کلش و مواد پلی اتیلنی برای باغات جدید و تنه درختان بارده استفاده شود به طوری که طوقه درختان و محل اتصال شاخههای اصلی به تنه بدلیل حساس بودن به سرما حتماً پوشانده شوند.
وی بر استفاده از آبیاری بارانی با ریزآبپاشها برای شاخهها و پوست قسمت پایینی درختان جوان تاکید کرد و افزود: این روش از کارایی بالایی برخوردار است و باید تا رفع خطر سرما بدون وقفه ادامه داشته باشد.
معاون جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: نتایج تحقیقات نشان داده که استفاده از دود نه تنها تاثیر چندانی در جلوگیری از سرمازدگی ندارد بلکه روش پرهزینه بوده و موجب کثیف شدن باغ و آلودگی زیست محیطی میشود.
وی گفت: تامین سوخت جایگزین با توجه به افت فشار گاز و احتمال قطعی گاز، بررسی وضعیت دستگاههای گرمایشی، استقرار پوششهای سقف در گلخانهها و نهالستانها، تامین موتور برق اضطراری در صورت قطع برق احتمالی، بررسی و چکاب سیستمهای گرمایشی گلخانه و چکاب پلاستیک پوشش گلخانه برای محافظت از محصولات گلخانه ای در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.
نظر شما