به گزارش آتیه آنلاین، علی صالحآبادی در یک برنامه تلویزیونی درباره آخرین وضعیت شاخصهای اقتصادی کشور اظهار کرد: با اینکه دولت جدید با شرایط خاص و سختی آغاز به کار کرد و در سال گذشته بالاترین نرخ تورم به ثبت رسید، نرخ تورم در ماههای اخیر رو به کاهش است و نرخ تورم نقطه به نقطه آذرماه نسبت به مردادماه ۱۷.۵ رصد کاهش یافته است.
وی افزود: زمانی که نرخ تورم رو به کاهش است به این معنی نیست که تورم نداریم بلکه به این معنی است که روند رشد تورم کم شده و گرانی کم شده است و امیدواریم این روند کاهشی در آینده نیز ادامه یابد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در روزهای اخیر عرضه ارز در سامانه نیما بیشتر از تقاضا بوده است، گفت: در ۹ ماهه امسال معادل ۴۰ میلیارد دلار در سامانه نیما برای کالاهای اساسی، ارز اشخاص و ... عرضه شده است. علاوه براین، در ۶ ماهه امسال رشد اقتصادی ۳.۳ درصد بوده و قطعیهای برق تاثیر خود را بر کاهش رشد اقتصادی در سه ماهه دوم سال گذاشت.
صالحآبادی ادامه داد: وضع اقتصادی خوب نیست اما رو به بهبود است. در سامانه نیما، معادل ۲۳ میلیارد دلار ارز عرضه شده که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد افزایش یافته است. همچنین، در بازار متشکل ارزی نیز معادل ۱.۵ میلیارد دلار عرضه داشتهایم که ۲۷۶ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی با بیان اینکه حجم و ارزش صادرات نفتی و غیرنفتی رشد کرده است، گفت: برای سال آینده، وضعیت رشد اقتصادی ۸ درصدی را انتظار داریم و وضعیت سال آینده را وضعیت بهتری نسبت به امسال پیشبینی میکنم.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: فروش اموال مازاد بانکها در رفع ناترازی بسیار موثر است و با تکتک بانکها برای رفع ناترازی جلسه میگذاریم. بانکها موظف به سرمایهگذاری ۳ درصد از منابع خود در اوراق مالی اسلامی هستند که به رفع ناترازی کمک میکند.
وی با بیان اینکه حتما سیستم بانکی اشکالاتی دارد اما خدمات سیستم بانکی کمتر مورد توجه قرار میگیرد بهطوریکه تقریبا پروژهای در کشور نداریم که سیستم بانکی در تامین مالی آن حضور نداشته باشد، گفت: تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان وام ودیعه مسکن پرداخت شده است. در موضوع تسهیلات ودیعه مسکن میزان تقاضا بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است اما میزان منابع آن ۱۵ هزار میلیارد تومان است.
صالحآبادی ادامه داد: در ابتدای امسال معادل ۶۸ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شد و تا پایان سال نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر پرداخت میکنیم تا ۸۰ هزار میلیارد تومانی تکلیف تعیین شده در این زمینه انجام شود. در راستای وثیقه وام ازدواج سایر وامهای خرد به سمت اعتبارسنجی حرکت خواهیم کرد که اخیرا موضوع اعتبارسنجی را به بانکها ابلاغ کردهایم تا افراد بتوانند سیمکارت، سهام عدالت و یارانه خود را به عنوان وثیقه قرار دهند.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: هدف بانک این است که پرداختهای وام ازدواج را از ۸۰ هزار میلیارد تومان برای امسال افزایش دهد تا متقاضیان بتوانند نهایتا یک تا دو ماهه وام خود را دریافت کنند. در حال حاضر، ۴۶ هزار و ۶۰۰ فقره پرونده برای وام ازدواج در مرحله تکمیل قرار دارند.
نظر شما