به گزارش آتیه آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مختار آخوندی با بیان اینکه این میزان صید ماهی کیلکا نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد رشد نشان میدهد، افزود: سهم مازندران از این میزان صید ۶۳ درصد و سهم استان گیلان ۳۷ درصد است.
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ۷۴ فروند شناور صیادی در صید ماهیان کیلکا مشارکت داشتند، اظهار داشت: ۴۴ درصد از این شناورها در استان مازندران و ۳۰ فروند در استان گیلان، کار صید را انجام داده اند.
وی گفت: بیش از ۹۰ درصد از کیلکاهای صید شده به مصرف تولید پودر ماهی می رسد، در حالی که این گونه ماهی دارای ارزش غذایی بالایی است.
آخوندی بر بازارپسندی این گونه ماهی تاکید و اضافهکرد: بخش تحقیقات و فرآوری در زمینه ذائقه پسندی ماهی کیلکا فعالیت میکند.
وی ادامهداد: معمولا سه گونه ماهی کیلکا با نام های «آنچوی»، معمولی و «چشم درشت» از آب های خزر صید می شود که ۹۰ درصد آنها از گونه معمولی است.
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران در مورد قیمت ماهی کیلکا نیز گفت: قیمت عمده هر کیلوگرم ماهی کیلکا بهطور متوسط ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار و ۶۰۰ تومان برای تولید پودر ماهی و برای مصرف انسانی هر کیلوگرم ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان است.
وی اظهار داشت: فصل ممنوعیت صید کیلکا در بهار به مدت یک ماه و نیم است که توسط صیادان رعایت میشود و گاهی این مدت از سوی صیادان به سه ماه هم افزایش پیدا می کند.
مختاری تصریحکرد: با توجه به اینکه صیادان ماهی کیلکا ثابت هستند و تعلق خاطر به صید این گونه ماهی دارند، از این رو صید غیرمجاز در این حوزه انجام نمیشود.
نظر شما