لزوم جذب کمک‌ها از سوی صندوق توسعه ملی در بخش صادرات

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه صندوق توسعه ملی، از گذشته یکی از محورهای توسعه اقتصاد دانش ‌بنیان بوده است، گفت: این صندوق، کمک‌های بسیاری به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان داشته و به ‌تعهداتش عمل کرده، به گونه‌ای که تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان برای صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، ضمن بازدید از نمایشگاه محصولات و دستاوردهای دانش بنیان صادراتی ایران ساخت، در راستای سیاست‌های محوری دولت و برای تسهیل و توسعه سرمایه گذاری در بخش دانش‌بنیان و فناور تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

ستاری با بیان اینکه دستاوردهای صادراتی ارائه شده در این نمایشگاه ماحصل اقدامات و حمایت‌های صندوق توسعه ملی است، افزود: بخش عمده ای از عملکرد درخشانی که در نمایشگاه مشاهده شد، در نتیجه تسهیلاتی است که صندوق به این شرکت‌ها اعطا کرده است. تسهیلاتی که سبب شده تا این شرکت‌ها، به تدریج بزرگ شده و امروز به تولید چنین محصولاتی در ابعاد صادراتی همت کنند.

ضرورت ایجاد زیرساخت‌های صادراتی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از وجود پیچیدگی‌های صادرات محصولات دانش ‌بنیان و ضرورت توجه به استانداردها و سازوکارهای صادراتی گفت و ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه، رقبای قدیمی و بزرگی است که در بازار وجود داشته و دارد و همین، زمینه ظهور یک رقیب جدید را با مشکلات و سختی‌هایی مواجه می کند. همچنین شرکتی که می‌خواهد وارد زیست بوم کشوری که می‌خواهد صادرات به آنجا صورت بگیرد، شود، تائیدیه ها و استانداردهای خاصی را می‌خواهد که اخذ آنها، گاه تا سال‌ها زمان می برد.

ستاری بیان این‌که شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه، از بخش خصوصی هستند، بر اهمیت حمایت از این شرکت‌ها تاکید کرد و افزود: ما هم اکنون شرکت‌های خصوصی داریم که مشغول تولید واکسن انسانی هستند در حالی که چنین رویکردی در کشور ما سابقه نداشته است. به عنوان مثال واکسن کووید ۱۹ ‌اسپایکوژن، حتی یک ریال از دولت تقاضا نکرده و ارز دولتی هم برای مواد اولیه‌اش نگرفته است. این شرکت‌های خصوصی، امسال سه واکسن انسانی تولید کرده و یک واکسن دیگر هم تا پایان امسال تولید می شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاری بر لزوم جذب کمک‌ها از سوی صندوق توسعه ملی در بخش صادرات تاکید کرد و گفت: ما هم اکنون شرکت های دانش بنیانی داریم که فناوری تولید یک محصول، به طور کامل متعلق به ‌خودشان است و کارخانه نیستند. این شرکت‌ها در داخل خودشان، سیستم تحقیق، توسعه و طراحی دارند.

وی رویکرد صندوق صندوق توسعه ملی برای تامین منابع جدید بخش اقتصاد دانش ‌بنیان را قابل تقدیر دانست و گفت: امیدورایم بتوانیم ضمن اینکه منابع را خیلی سریع جذب کنیم، ‌در بخش صادرات هم با کمک‌های حمایت‌گرانه صندوق مواجه شویم.

کد خبر: 41595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 12 =