به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، سیدجواد ساداتی نژاد در نشست کارگروه ملی مقابله با بیان زایی که صبح امروز با حضور رئیس سازمان جنگلها، رئیس سازمان هواشناسی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی از مدیران سازمان محیط زیست، آموزش و پرورش و معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد با بیان اینکه حیات ما وابسته به منابع طبیعی است، گفت: باید برای حفاظت از آب و خاک کشور عزم ملی داشته باشیم و دستگاه اجرایی و دولتی همه در این بخش مشارکت داشته باشند و وظایف خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: این کارگروه که بعد از ۴ سال مجددا آغاز به کار کرده است بایستی در دولت سیزدهم و با نگاه ویژه رئیس جمهوری به محیط زیست و منابع با اهتمام و قدرت پیش برود.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد:بستر حیات ما منابع طبیعی و آب و خاک است. اگر نتوانیم خاک حاصلخیز را حفظ کنیم و جلوی تخریب را بگیریم برای نسل آینده چیزی باقینمی ماند بنابراین حفظ این عناصر وظیفه اصلی و مهم ما است.
وی با اشاره به اینکه ترکیب اعضای کارگروه نشان دهنده اهمیت موضوع است، گفت: اگر آموزش و پرورش در این کارگروه است یعنی فرزندان ما امروز در مدارس تقویت می شوند. آموزش و پرورش نقش مهمی در تربیت نسل آینده دارد. اگر وزارت راه و شهرسازی در این کارگروه حضور دارند به دلیل این است که بخشی از توسعه ما مربوط به راهها و بزرگراه ها و شهرها است.
ساداتی نژاد در ادامه با بیان این که حفظ منابع طبیعی یک رسالت است، گفت: در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها اصلا مقابله با توسعه نداریم. سیاست ما ایستادن در برابر توسعه نیست. سازمان جنگلها و منابع طبیعی در تمام استانهای کشور با حفظ شرایط زیست محیطی و منابع طبیعی حامی اشتغال است. این موضوع باید علمی و دقیق انجام شود و کار بسیار حساسی است.
وی در ادامه گفت: کشورهای موفق جهان کشورهایی هستند که ضمن ایجاد اشتغال و توسعه بهترین منابع طبیعی و محیط زیست را دارند. هیچ تقابلی بین حفظ منابع طبیعی و توسعه وجود ندارد. این الگو را باید در این کارگروه تدوین کنیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند قضیه خاک از قضیه آب مهمتر است، گفت: آب عنصرتجدید پذیر است. ولی خاک تا ۷۰۰ سال طول می کشد تا یک سانتی متر از آن داشته باشیم. بنابراین این سرمایه بزرگ یک سرمایه بی نظیر و بی جایگزین است.
ساداتی نژاد تصریح کرد: موضوعات فرونشست و مسائل مربوط به فرسایش آبی و خاکی نشان میدهد که در این بخش رسالت بزرگی داریم. این مسئولیت امروز به کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی سپرده شده است. بزرگترین کاری که این کارگروه میتواند انجام دهد سپردن امور به مردم و به صحنه آوردن آنها است. مردم طبیعت را دوست دارند و بزرگ ترین مدافعان آب و خاک کشور هستند. باید این مسئولیت را به آنها بسپاریم. شاید با حمایتی اندک بتوانیم میلیون حافظ آب و خاک و همیار در این بخش داشته باشیم.
وی در ادامه به نقش رسانهها نیز اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز رسانهها نقش فعالی دارند و میتوانند بسیاری از مسائل را ساماندهی کنند و در مقابل چشمان مسئولان قرار دهند. بنابراین رسانهها نقش مهمی در حفظ آب و خاک کشور دارند و از آنها دعوت می کنیم کمک حال این کارگروه باشند.
وزیر جهادکشاورزی در ادامه گفت: طرحهایی برای حفظ آب و خاک در کشور داریم که طرح های بسیار خوبی است و باید آنها را به جهاد معرفی کنیم. در زابل کارهای بی نظیر برای مقابله با بیابان زایی انجام شده است که می تواند به عنوان طرح های نمونه مورد استفاده قرار گیرند.
وی در پایان گفت: از همه سازمانهای مردم نهاد که در این زمینه فعالیت دارند درخواست داریم که اگر فعالیتی در این زمینه دارند به دبیرخانه این کارگروه ارسال کنند. همچنین از تمام اساتید دانشگاه، نخبگان کشوری نیز در زمینه حفظ آب و خاک، احیای منابع طبیعی و مقابله با بیابان زایی کار کردهاند و ایده ای دارند ایدههای خود را به دبیرخانه کارگروه مقابله با بیانزایی ارسال کنند تا بتوانیم آنها را به سمت اجرایی شدن ببریم.
نظر شما