به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، «علیرضا محمدیدانیالی» امروز (شنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به نامه اخیر رهبر معظم انقلاب در جلوگیری از ورود کالاهای ساخته شده لوازمخانگی به کشور، افزود: این مهم با هدف حمایت از شرکت های داخلی و رشد و توسعه آنها عملیاتی و اجرایی شده است.
وی گفت: در این راستا تولیدکنندگان نیز وظایفی همچون کیفیت و فناوری تولید، تعدیل هزینهها، منطقی کردن قیمتها، تامین مستمر کالا در بازار، توجه بیش از پیش به تحقیق و توسعه (R&D)، بهبود همکاری گسترده با شرکتها و مراکز دانشبنیان، مراکز نوآوری و دانشگاهها و تعمیق ساخت داخل محصولات را بر عهده دارند.
وی بیانداشت: نیاز ارزی این صنعت سالیانه ۱.۲ میلیارد دلار است که با تحقق داخلیسازیها و تداوم این برنامه، در حال کاهش است.
محمدیدانیالی خاطرنشانکرد: بسته به نوع کالای لوازمخانگی، اکنون بین ۳۰ تا ۹۰ درصد محصولات داخلیسازی شده است.
به گفته کارشناسان، در صنعت لوازم خانگی گازسوز، داخلیسازی بیش از ۹۰ درصدی اتفاق افتاده است. پایینترین میزان داخلیسازی مربوط به تلویزیون است که ۳۵ درصد بوده و در اکثر کشورهای تولیدکننده تلویزیون نیز به همین اندازه است، زیرا «ماژول» که بالاترین ارزش را در بین قطعات متشکله تلویزیون دارد، فقط توسط سه برند بزرگ در جهان تولید میشود.
در حالی که نیاز ارزی سالیانه لوازم خانگی بین ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود، کارشناسان معتقدند وضعیت ارزی کشور به گونهای است که صنایع باید به سمت داخلیسازی هرچه بیشتر حرکت کنند.
در سالهای گذشته بهطور متوسط سالیانه ۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار داخلیسازی در صنعت لوازمخانگی اتفاق افتاده است.
به گفته کارشناسان، ظرفیتهای تولید در کشور به سالیانه حدود ۲۱ میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک میرسد که پاسخگوی عمده نیاز و مصارف کشور است.
در برخی موارد از جمله ماشین ظرفشویی، اسپلیتیونیت و برخی لوازم خانگی کوچک، وابستگی وجود دارد، هرچند در دو مورد نخست، ظرفیتسازیهایی انجام شده است.
سال گذشته بیش از ۱۵ میلیون دستگاه لوازمخانگی در کشور تولید شد. کارشناسان اشتغال مستقیم در این حوزه را ۳۰۰ هزار نفر و گردش مالی سالیانه در صنعت لوازمخانگی کشورمان را ۶ میلیارد دلار اعلام میکنند.
نظر شما