جواد نوفرستی پژوهشگر حوزه اقتصاد انرژی در گفتگو با آتیه آنلاین به بررسی تبعات پرداخت یارانه پنهان انرژی در کشور پرداخت.
وی افزود: پرداخت یارانه انرژی سبب میشود بدون ایجاد رفاه، منابع ارزشمند سوختهای فسیلی کشور هدر رفته و زمینه بحرانهایی نظیر آلودگی هوا و محیط زیست فراهم شود.
نوفرستی بیان کرد: مصرف بیش از حد انرژی نیاز به واردات انواع حاملهای انرژی به کشور را تشدید میکند. ضمن آنکه مزیتهای یارانهای سبب میشود تا قاچاق سوخت در کشور افزایش یافته و انواع سوخت به صورت خام فروشی از ایران خارج شود.
وی افزود: اثر مهم دیگری که پرداخت یارانه انرژی برای کشور دارد این است که طرحهای بهینهسازی، ارتقای کارایی، تولید محصولات کم مصرف و انرژیهای تجدیدپذیر را فاقد توجیه اقتصادی میکند. این مسئله سبب میشود سرمایهگذاران کمتر تمایل به ورود به این حوزهها داشته باشند.
این پژوهشگر حوزه اقتصاد انرژی گفت: با افزایش مصرف انرژی، هر ساله بخش مولد کشور یعنی صنعت به دلیل در دسترس نبودن منابع انرژی و قطعی برق دچار آسیب میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر برای تامین نیازهای داخل، ناگزیریم صادرات برق و گاز را قطع کنیم تا نیازهای بخش خانگی را تامین کنیم.
نوفرستی تاکید کرد: عدم افزایش تعرفه و نرخ حاملهای انرژی در حد تورم سالیانه، یعنی عرضه ارزان انرژی که مفهوم آن تشویق به افزایش مصرف انرژی در سطح مصرف کننده است.
وی اضافه کرد: با اندکی تغییر در ساختار جدول تعرفههای برق و گاز، میتوانیم مشوق مناسبی برای مدیریت مصرف و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ایجاد کنیم اما در حال حاضر اینگونه نیست.
نظر شما