به گزارش آتیه آنلاین، از مجموع فعالان نیروی کار حاضر در معادن سطح کشور، بیش از ۲۱ هزار نفر کارگر ساده، بیشتر از ۳۰ هزار نفر کارگر ماهر، بیش از هشت هزار نفر تکنسین، نزدیک به ۹ هزار نفر مهندسین معادن و بیشتر از ۱۸ هزار نفر را شاغلان امور حمل و نقل تشکیل میدهند و ۱۹ هزار و ۶۷۱ نفر نیز در قالب شاغلان غیرتولیدی، اداری، مالی و خدماتی در معادن مشغول به کار هستند.
خروجی آماری شاغلان بخش معدن در کشور نشان میدهد که بیشترین تعداد افراد شاغل در معادن را کارگران ماهر تشکیل میدهند که نقش مهارتآموزی و حضور نیروی کار ماهر را در فعالیتهای بخش معدن نشان میدهد.
بر اساس تازهترین آمار اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد چهارهزار و ۹۱۶ کارگاه معدنی در حال بهرهبرداری در کشور وجود دارد که بیشترین تعداد این معادن با سه هزار و ۹۷۱ مورد در بخشهای استخراج سنگ، شن و ماسه فعال هستند.
گفتنی است که توزیع استانی معادن در سطح کشور نشان میدهد که استانهای کرمان، خراسان رضوی و اصفهان به ترتیب با ۵۷۲، ۳۸۲ و ۳۲۹ کارگاه معدنی، بیشترین تعداد معادن در حال بهرهبرداری را دارا هستند.
بر اساس اطلاعات فعالان حوزه معادن در کشور، در حال حاضر بخش خصوصی بیشترین حضور در فعالیت حوزه معدن را در کشور در اختیار دارد و میتوان گفت که در حال حاضر فعالیت بیش از ۹۰ درصد معادن در اختیار بخش خصوصی است و پس از آن، تعاونیها بیشترین حضور را در بخش معدن دارند.
در ارتباط با میزان فعالیت نیروی کار در معادن گفتنی است که بیشترین تعداد نیروی کار در معادنی است که بین ۵ تا۹ نفر و همچنین بین ۱۰ تا ۱۹ نفر را به عنوان نیروی کار در حال اشتغال دارند.
در نمودار زیر تعداد معادن در حال بهره برداری کشور در بین استانها قابل مشاهده است.
جدول زیر معادن در حال بهرهبرداری کشور را بر حسب وضع مالکیت و فعالیت نشان میدهد
در جدول زیر متوسط تعداد شاغلان معادن درحال بهرهبرداری کشور برحسب وضعیت مزد و حقوق و فعالیت را میبینید.
جدول زیر نشاندهنده معادن درحال بهرهبرداری کشور برحسب تعداد شاغلان و فعالیت است.
نظر شما