به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: فرزاد پیل تن امروز در بیستمین رویداد یکشنبههای صادراتی با رویکرد پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه صنعت ساختمان از کشور گامبیا با بیان اینکه قاره آفریقا از جهات مختلف برای ایران مهم است، افزود: در سالهای گذشته در حوزه سیاسی و فرهنگی همکاریهایی میان ایران و کشورهای آفریقایی ایجاد شده است، ولی بنا بر دلایلی متاسفانه نتوانستیم از ظرفیتهای اقتصادی طرفین بهره مند شویم.
وی ادامه داد: براین این منظور برنامههای متنوعی را برای توسعه تجاری با کشورهای آفریقایی طراحی کردیم.
پیل تن حجم روابط تجاری ایران با قاره آفریقا را در حدود یک میلیارد دلار دانست و یادآور شد: اعتقاد ما بر این است که امکان ارتقای این ظرفیت تبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی وجود دارد و امیدواریم این حجم مبادلات در سال آینده به ۵ میلیارد دلار افزایش یابد.
مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به ظرفیتهای صادراتی ایران، افزود: ایران توانمندیهایی در زمینههایی چون کالاهای صنعتی، مواد غذایی و صدور خدمات فنی و مهندسی، مصالح ساختمانی، دارو، تجهیزات پزشکی، لوازم و مواد شوینده با کیفیت بالا و قیمت مناسب دارد و آمادگی داریم که اقداماتی را در راستای شکوفایی این ظرفیتها اجرایی کنیم.
پیل تن ادامه داد: بر این اساس پذیرش هیاتهای تجاری از کشورهای آفریقایی در نمایشگاههای بینالمللی را در دستور کار داریم.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن تسهیلات ویژه برای پذیرش کلیه هیاتهای تجاری آفریقایی و پرداخت کلیه هزینههای اقامت در طول برگزاری نمایشگاه به آنها اعطا میشود.
پیل تن اختصاص خط اعتباری ۲۰۰ میلیون دلاری برای صادرات به آفریقا را از دیگر برنامههای حمایتی این دفتر نام برد.
مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به ظرفیت صادراتی کشور گامبیا، خاطر نشان کرد: ۹۰ درصد جمعیت این کشور مسمان هستند و این امر کفایت میکند تا ما اراده توسعه روابط با این کشور را داشته باشیم.
وی جمعیت این کشور را حدود ۲ میلیون نفر ذکر کرد و گفت: هر چند این کشور جمعیت زیادی ندارد، ولی کشوری مهم برای ایران محسوب میشود، متاسفانه در سالهای اخیر مبادلات تجاری ما با گامبیا کم شده است و لازم است که سطح روابط دو کشور ارتقاء یابد.
پیل تن با تاکید بر اینکه لازم است در زمینههای مختلف با این کشور روابط تجاری برقرار شود، اظهار کرد: ولی مهمتر از صادرات، برقراری روابط میان دو کشور است که در این زمینه لازم است نهاد مشترکی به منظور توسعه تجاری میان ایران و گامبیا ایجاد شود.
نظر شما