سید محمد رضا بنیطبا سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی در گفتوگو با آتیه آنلاین درباره دلیل کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول لبنی و کمکهای دولت در این طرح بیان کرد: ابتدا لازم است اعلام کنم که هیچ کاهشی از جهت کیفیت در محصولات مشمول تخفیف اتفاق نیفتاده است. این سه قلم کالا با همان نظارتهای قبلی تولید خواهدشد و کاهش قیمت از محل سود مشروع بخش تولید و توزیع است.
وی درباره دلایل اجرای چنین طرحی گفت: دولت منابعی در اختیار ندارد که بخواهد در چنین طرحهایی مشارکت کند. صنایع لبنی این پیشنهاد را قبلا به دولت دوازدهم داده بود، ولی مسئولان اجابت نکردند.
بنیطبا افزود: در دولت جدید، وزیر جهاد کشاورزی، معاون اول و رئیس جمهور پیگیر راهکاری بودند که قیمت برخی کالاها برای دهکهای محروم کاهش یابد. ما پیشنهاد دادیم اگر دولت متعهد شود که هزینههای تولید محصولات لبنی بهخصوص شیر خام بیش از این افزایش نیابد، روی این سه قلم محصول لبنی تخفیف دهیم.
وی عنوان کرد: باید معاونت دامی وزارت جهادکشاورزی متعهد شود که قیمت شیرخام همین نرخ ۶۴۰۰ یا ۶۶۰۰ باقی بماند. البته متاسفانه کارخانهها هماکنون شیر را به قیمت ۶۸۰۰ میخرند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: بقیه هزینهها مثل اقلام بستهبندی نیز نباید افزایش یابد. در این صورت روی سه محصولی که عموما توسط دهکهای محروم خریداری میشود، شامل پنیر ساده ۴۰۰ گرمی، ماست ۲.۵ کیلویی ساده و شیر پاستوریزه ۹۰۰ گرمی کیسهای هر یک از بخشهای زنجیره تولید ۵ درصد تخفیف بدهند.
به گفته وی طبق طرح ارائه شده با مشارکت کارخانههای لبنی، دامداران و شبکههای فروشگاهی (شبکه توزیع) باید ۱۵ درصد تخفیف به این محصولات ارائه میشد اما دامداران موافقت نکردند که در این طرح مشارکت کنند.
بنیطبا عنوان کرد: دامداران برای عدم مشارکت در این طرح دلایل خاص خودشان را داشتند. اما تولیدکنندگان صنایع لبنی و اصناف و فروشگاههای زنجیرهای پذیرفتند که از محل سود مشروع خود پنج درصد تخفیف به این سه قلم کالا بدهند. مشروط بر آنکه قیمت شیر خام و سایر هزینهها طی ۶ ماه آتی افزایش پیدا نکند.
وی گفت: اگر دولت متعهد بماند که قیمت شیر خام افزایش نیابد، نرخ دلار رشد نکند و به تبع آن بهای محصولات بستهبندی افزایش نیابد، یکباره حقوق و دستمزد تغییر نکند، این سه قلم محصول با همان ۱۰ درصد تخفیف ارائه خواهند شد.
حذف یارانه سیاه بهترین راه کنترل قیمت محصولات لبنی
به گفته سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اصلاح قیمت لبنیات به جز شروطی که قبل ذکر شد، شرایط دیگری را هم نیاز دارد.
وی افزود: تخفیف ۱۰ درصدی ارائه شده به سه قلم محصول لبنی، راهکاری کوتاه مدت و تدبیری غیر پایدار است. در کشوری که تورم ۴۰ درصدی داریم و ماهانه چهار درصد هزینههای تولید افزایش مییابد، این راهکار پایدار نخواهد بود.
بنیطبا بیان کرد: راهکار بلند مدت و پایدار، حذف یارانههای سیاه و رانت ارز ۴۲۰۰ در بخش نهادههای دامی و انتقال این یارانه به مصرف کنندگان و بهخصوص مصرف کنندگان دهکهای محروم است.
وی افزود: در حال حاضر تصمیمسازان پذیرفتهاند که این راهکار کوتاه مدت را اجرا کنیم و برای بودجه سال آتی تدبیری اتخاذ کنند که ارز ۴۲۰۰ از نهادههای دامی حذف و به دهکهای محروم انتقال یابد.
زمانبر بودن اعمال قیمتهای جدید
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی در انتها یادآوری کرد: اگرچه از امروز سه قلم محصول لبنی تولید شده با تخفیف ۱۰ درصدی با چک پرینت نرخ جدید راهی بازار خواهند شد، اما با توجه به وجود محصولات لبنی در انبارها، هماهنگی نرخهای جدید و بازار کمی طول میکشد.
وی تاکید کرد: از اواسط هفته کالای با نرخ جدید به بازار عرضه میشود و اگر کمی تاخیر در عرضه محصولات با تخفیف وجود دارد، به دلیل موجود انبارها با قیمت قبلی است.
بنیطبا گفت: هماهنگ شدن بازار و تطابق انبارها، چهار تا پنج روزی طول خواهد کشید.
نظر شما