به گزارش آتیهآنلاین به نقل از هفتهنامه آتیهنو، «سالمونلا» با اسم دقیق «سالمونلا اینتریتیدیس»، باکتری مهم تخممرغ است. این موجود ذرهبینی در تخممرغ خام و نیمپز یا هر محصول تهیه شده از تخممرغی که کامل نپخته باشد، سکونت دارد. محل اقامت این باکتری، زرده تخممرغ است. بنابراین برای جلوگیری از ورود سالمونلا به بدن و ابتلا به بیماری، از مصرف این خوراکیها دوری کنید.
- زرده با برنج: بعضی عادت دارند زرده تخممرغ خام را روی برنج ریخته و آن را با کباب مصرف کنند.
- مایونز خانگی: طعم مایونز دستساز خانگی، تهیه شده از زرده خام زده شده با روغن زیتون یا روغن مایع، یکی از چاشنیهایی است که بعضی آن را دوست دارند و برای سالاد الویه یا سالاد فصل از آن استفاده میکنند. از این به بعد، این چاشنی را از فهرست علایق خود حذف کنید.
- بستنی خانگی: استفاده از زرده تخممرغ خام در تهیه بستنی خانگی یکی دیگر از موارد خطرناک است.
- زرده و شیر: از این به بعد برای تقویت بیمار از مخلوط زرده تخممرغ خام و شیر و عسل، خودداری کنید. حرارت شیر داغ به قدری نیست که باعث پخته شدن تخممرغ و از بین رفتن باکتری سالمونلا شود.
دسر خام ممنوع
از تهیه و مصرف دسرهایی که زرده یا سفیده خام دارند و در مراحل تهیه دسر، محتویات آن حرارت نمیبینند، خودداری کنید. سالمونلا در همین دسرهای حاوی تخممرغ خانم لانه کرده است.
مطمئن نگهداری کنید
سالمونلا در دمای معمولی اتاق به سرعت فعال شده و خودنمایی میکند!
بنابراین اولاً تخممرغهایی را خریداری کنید که حتماً در یخچال سوپرمارکت نگهداری شدهاند. ثانیاً به محض رسیدن به منزل، تخممرغها را داخل محل تعیین شده نگهداری تخممرغ (معمولاً در یخچال) قرار دهید.
کامل بپزید
در حال حاضر با توجه به وجود ویروس کرونا در کنار سالمونلا! تخممرغ باید کاملاً پخته شود. از مصرف تخممرغ عسلی یا هر خوراکیای که تخممرغ داشته و نیمپز است، خودداری کنید.
نظر شما