به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، وی که مسئولیت پژوهشکده علوم غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر عهده دارد در سخنرانی خود در نودمین کنگره انجمن تیروئید آمریکا به ذکر تجارب ۲۵ ساله خود پرداخت و همچنین برمبنای اصول روش شناسی و مبتنی بر شواهد نشان داد که میتوان با درمان طولانی مدت (بیش از ۵ سال) دارو درمانی خوراکی، موفق به کنترل پرکاری تیروئید شد و بیمار با این روش ضمن کاهش هزینههای اقتصادی و شرایط بهتر جسمی، از ایمنی مطلوبتری برخوردار خواهد بود.
این چهره ماندگار علمی در گفت و گو با ایرنا به سایر مزایا و ارجحیت این روش ابداعی بر رویه قبلی اشاره کرد و گفت: نتایج تحقیقات مقایسهای در این زمینه نشان میدهد که عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی با مصرف طولانی مدت داروها کمتر از درمان با ید رادیواکتیو است.
عزیزی افزود: همچنین در این روش، وزن بدن طبیعیتر و غلظت چربیهای سرمی پایینتر است و بیماران سریعتر به وضعیت درستکاری تیروئید میرسند و طی سالها نوسانات هورمونی آنها و وقوع کمکاری زیربالینی یا پرکاری زیربالینی کمتر است.
وی ادامه داد: یافتههای مطالعات اکوکاردیوگرافی بیماران نیز به نفع آنها است که داروی ضدتیروئید مصرف میکنند تا آنهایی که پس از درمان با «ید رادیواکتیو» کمکار شده و لووتیروکسین استفاده مینمایند.
عزیزی با ذکر مجدد مستندات متقن و مزایای موجود، پیشنهاد داد درمان این عارضه مانند بسیاری دیگر از بیماریهای غیرواگیر بهصورت طویلالمدت یا حتی مادامالعمر انجام شود.
گفتنی این رویکرد نوین مورد توجه دانشمندان بزرگ این حوزه قرار گرفت و با جایگزینی آن بار اقتصادی هنگفتی از دوش نظامهای سلامت برداشته میشود؛ ضمن اینکه بیماران با عوارض کمتر، همه جا به درمان خود دسترسی داشته و کیفیت بهتری از زندگی را تجربه میکنند.
اختلالات عملکرد غده تیروئید جزو شایعترین بیماریهای حوزه غدد درون ریز و متابولیسم است. از آنجایی که هورمونهای مترشحه از این غده وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن را به عهده دارند، اختلالات این غده میتواند مشکلات اساسی برای تمامی اندامهای بدن ایجاد کند. به همین منظور دانشمندان و محققان مستمرا در پی یافتن روشهای در دسترستر و کم عارضهتر جهت تنظیم فعالیت این غده حیاتی هستند.
انجمن تیروئید آمریکا ATA؛ معتبرترین مجمع علمی پژوهشی در خصوص غده تیروئید به شمار میآید که سالانه گردهمیی علمی با حضور برجستهترینهای این رشته را برگزار میکند.
نودمین دوره این گردهمایی در سال ۲۰۲۱ بهصورت مجازی برگزار شد. از مهمترین بخشهای این کنگره قسمت موسوم به ملاقات با استاد Meet the Professor است که در این دوره برای ۹ تن از اساتید صاحب نام تشکیل شد. دکتر فریدون عزیزی، استاد ممتاز غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکی از این اساتید برگزیده در این کنگره بود.
پروفسور عزیزی در این طی سخنرانی خود به ارائه روش نوین ابداعی خود در درمان پرکاری تیروئید پرداخت. تا پیش از این درمان پرکاری تیروئید براساس تجویز ۱۸ ماهه داروی خوراکی بود که در صورت عدم توفیق در درمان، جراحی و استفاده از ید رادیواکتیو به عنوان گزینههای بعدی برای مبتلایان در نظر گرفته میشد.
گام دوم (جراحی یا استفاده از ید رادیواکتیو) علاوه بر تحمیل هزینه مستقیم به بیمار و نظام درمان، مستلزم تجهیز و نگهداری مراکز درمانی و نیز هزینه دوران نقاهتی است که برای فرد بیمار، خانواده وی و نیز محل کار وی دارد، همچنین نیمی از بیماران پس از دریافت این خدمات، مبتلا به کم کاری مادامالعمر غده تیروئید شده که باید مراقبت و مصرف داروی همیشگی را مراعات نمایند.
این اشکالات با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد بیماران در گام نخست دارو درمانی خوراکی، عود بیماری را تجربه میکنند و ناچارا به گام دوم میروند، از انگیزههای پروفسور فریدون عزیزی بود تا روشی موثر، کم خطر، مقرون به صرفه و قابل دسترسی برای این مشکل پیدا کند.
نظر شما