به گزارش آتیهآنلاین، از جمعیت فارغ التحصیلان ثبت نام شده در قالب طرح کارورزی، تعداد ۵۵ هزار و ۸۰۲ نفر در کارگاههایی که طرح خود را گذراندهاند، مشغول به کار هستند و در واقع از این طریق شغل مورد نظر خود را به دست آورده و به جمع شاغلان کشور اضافه شدهاند.
همچنین گفتنی است که تا امروز (۲۴ شهریور ماه) ۱۰ هزار و ۲۸۵ بنگاههای تولیدی در قالب طرح کارورزی وزارت کار از امکان معافیت بیمهای مشخص شده در این سامانه استفاده کردهاند.
گفتنی است که بیشترین تعداد داوطلب و بالاترین تعداد اشتغال از طریق استفاده از طرح کارورزی، در استانهای فارس و لرستان به ثبت رسیده است که استان فارس با بیش از ۱۴ هزار نفر داوطلب و بیش از شش هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال فارغ التحصیلان، بالاترین آمار ثبت شده در قالب طرح مذکور را در اختیار دارد.
تسهیل ورود فارغالتحصیلان به بازار کار با "طرح کارورزی"
یکی از راهکارهای عملیاتی در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، تدوین و اجرای طرح کارورزی وزارت کار است که بر اساس پیشبینیهای آغاز اجرای آن، این طرح باید شکاف بین آموختههای دانشگاهی و مهارتهای مورد نیاز در بازار کار را کاهش داده و راهکاری برای دستیابی به سیر کاهنده آمار بیکاری فارغالتحصیلان و افزایش آمار اشتغال در این قشر باشد.
در واقع این طرح، شرایط و زمینهای برای آشنایی فارغالتحصیلان با محیط کار و افزایش قابلیتهای آنان برای اشتغال را در آینده فراهم آورده است و بر اساس اهداف طراحی شده برای طرح کارورزی پس از پایان طرح، حدود ۷۰ درصد کارورزان در همان بنگاه محل انجام طرح، مشغول به کار شده و زمینه تسهیل ورود به بازار کار برای سایر کارورزان نیز با ارتقای مهارت، مهیا میشود.
طرح کارورزی دانشجویان در راستای اجرای ماده ۷۱ قانون برنامه ششم توسعه، مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اشتغال توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین شده است و در واقع این طرح دانش آموختگان دانشگاهی با هدف کاهش نرخ بیکاری جوانان دانش آموخته و از طریق تکمیل مهارتها، جذب و به کارگیری آنها در بخشهای تعاونی و خصوصی تدوین و به تصویب رسید.
طرح کارورزی با مطرح شدن در هفتاد و پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال به تصویب رسیده و دستور العملهای اجرای آن در سال ۹۶ و اصلاحی آن در سال ۹۸ جهت اجرا به استانها ابلاغ شد.
طرح کارورزی نیازمند تطابق با قانون کار است
محمدرضا تاجیک، رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران، پیش از این در گفتوگو با آتیهآنلاین در خصوص کیفیت اجرای طرح کارورزی اظهار کرد: در یک دهه اخیر طرحهایی مانند استاد شاگردی و کارورزی توسط دولت در زمینه آموزشهای مهارتی اجرا شد که عدم توجه و تطابق لازم این طرحها با چارچوب قانون کار و دخالت ندادن نظر تشکلات کارگری در این خصوص، خروجی پیشبینی شده را به میزان کافی از این طرحها شاهد نبودیم.
این کارشناس و فعال حوزه کار تصریح می کند: دانشگاههای علمی کاربردی در راستای توجه به امر مهارتآموزی و اولویت بخصی به امر مهارت شروع به فعالیت کردند و طرحهایی در حوزه کارورزی و مهارتآموزی دانشجویان همزمان با کار در حوزه فعالیت این دانشگاهها تعریف شد که متاسفانه این مراکز از اصل موضوع در حال حاضر فاصله گرفته است و عملاً به سمت مدرکگرایی حرکت کردند.
نظر شما