تصمیمات نادرست در دهه‌های اخیر عامل بروز بحران آب

سرپرست سابق وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه دلیل بروز بحران آب در استان‌های مختلف را باید در تصمیمات نادرستی جستجو کرد که طی چند دهه گذشته پیاده‌سازی شده‌ است، گفت: دولتمردان در برنامه‌ریزی‌ها باید ظرفیت اکولوژیکی کشور را در نظر بگیرند.

عباس کشاورز در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین اظهار کرد: با توجه به اینکه برای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز نیاز به‌ ۱۵ تن آب است، بنابراین تولید یک میلیون تن گوشت در کشوری که به‌دلیل سیاست‌های غلط با شتاب به‌سمت کسری در منابع آبی می‌رود، واقع‌بینانه نیست. بنابراین دولتمردان باید ظرفیت اکولوژی ایران را به‌هنگام تصمیم‌گیری‌ها مدنظر قرار دهند.
وی افزود: طبق آمارهای وزارت نیرو، طی دهه ۶۰ خورشیدی میزان روان‌ آب‌ها در کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب بود که در حال‌ حاضر به‌ ۴۷ میلیارد مترمکعب رسیده است.
سرپرست سابق وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: میزان برداشت اضافه از آب‌های زیرزمینی در کشور نیز به ‌سالانه شش میلیارد متر مکعب افزایش یافته و این در حالی است که طبق همین آمار، ۱۳۵ میلیارد مترمکعب نیز منابع آب را تا کنون پیش‌خور کرده‌ایم.
کشاورز با بیان اینکه اگر منابع آب احیا نشود، فاجعه رخ خواهد داد، گفت: حتی به‌ آب رودخانه‌ها و دریاچه‌ها نیز رحم نکردیم و برداشت‌ها از این منابع نیز به‌ قدری افزایش یافت که برای جبران و احیای آن، دچار مشکل هستیم.
وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که سهم آب کشاورزی به‌ نفع پایداری سرزمین، کاسته شود. دلیل بروز بحران آب در استان‌های مختلف را باید در تصمیمات نادرستی دانست که طی چند دهه گذشته پیاده‌سازی شده‌ است.
سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: بالا رفتن سهم کشاورزی در اقتصاد ملی، در هر کشوری، نشان‌دهنده عقب‌ماندگی اقتصاد در آن کشور است، چرا که ‌اندازه اقتصاد کشاورزی، محدود و کوچک بوده و در تمام دنیا نیز همین‌گونه است.

کد خبر: 27505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =