به گزارش آتیهآنلاین، عیسی زارعپور متولد ۱۳۵۹ در شهرستان اسلام آباد غرب استان کرمانشاه است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- گرایش نرم افزار از دانشگاه صنعتی شریف است که دکتری خود را با درجه عالی در رشته علوم و مهندسی کامپیوتر _ گرایش شبکههای رایانهای از دانشگاه نیوساوت ولز کشور استرالیا (که یکی از ۵۰ دانشگاه برتر جهان) در سال ۱۳۹۴ دریافت کرد.
زارعپور دو دوره پسا دکتری را به ترتیب در دانشگاههای نیوساوت ولز استرالیا و صنعتی شریف در سالهای ۹۴ و ۹۵ با موفقیت گذارنده است و از سال ۱۳۹۶ عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران است.
او سال ۲۰۱۴ در دانشگاه نیوساوت ولز به عنوان مبتکر برتر سال انتخاب شد و یکی از طرحهای پژوهشی وی در همان سال به عنوان برترین طرح آی تی دانشجویی در استرالیا شناخته شد.
پایاننامه مقطع دکترای وی به عنوان یکی از دو پایاننامه برتر دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه نیوساوت ولز شناخته شد. تخصص اصلی وی شبکههای رایانهای، اینترنت اشیا و بحثهای مرتبط با آن است.
سوابق اجرایی
بنیانگذاری و ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ به عنوان اولین نهاد حاکمیتی فعال و سیاستگذار در حوزه فضای مجازی بر عهده عیسی زارعپور بود. این مرکز مسئولیت توسعه فناوری اطلاعات و توسعه خدمات الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده دارد.
زارعپور در سال ۱۳۸۹ مدیر نمونه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کل کشور انتخاب شد همچنین در دوران مدیریت وی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستگاه برتر در توسعه خدمات الکترونیکی توسط کارگروه فاوای دولت تقدیر شد.
عیسی زارعپور عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، گروه شبکههای کامپیوتری است. او در سن ۲۶ سالگی در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سال ۸۵ برای اولین بار تأسیس شد ایفای وظیفه کرد. مرکزی که بعد از مدتی به یکی از قطبهای فناوری اطلاعات در کشور تبدیل شد و به نوعی نطفه مجموعههای تصمیم گیر در حوزه فضای مجازی در آن برهه زمانی بود.
وی در سال ۸۹ به عنوان مدیر نمونه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد؛ در زمان مسئولیت او در این حوزه برای اولین بار بحث ساماندهی رسانههای دیجیتال در کشور اعم از نرم افزارها، بازیها، سایتهای اینترنتی مطرح شد و ساز و کارهای نظارتی و حمایتی در مورد سایتهای اینترنتی و بحث بنیان گذاری و مدیریت مرکز رسانههای دیجیتال مورد پیگیری قرار گرفت.
این وزیر پیشنهادی در حوزه تخصصی خود مشاور چندین وزیر در دولتهای نهم و دهم از جمله وزیر ارتباطات، وزیر بهداشت در حوزه آی تی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مجری طرح شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی با حکم معاون وقت علمی فناوری رئیس جمهور، عضو کمیسیون ملی یونسکو، نماینده وزارت ارشاد، عضو کمیسیون فناوری دولت در دولت دهم را در کارنامه خود دارد.
سید ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضائیه ایران در اسفند ۱۳۹۸ زارعپور را به عنوان رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه منصوب کرد. زارع پور در مدت کوتاه مدیریت خود در قوه قضاییه با راه اندازی دهها سامانه و خدمت الکترونیک قضایی جدید، بسترهای لازم برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی و سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به پروندههای قضایی را فراهم کردهاست. از جمله اقدامات ماندگار زارع پور برای عموم مردم آنلاین کردن گرفتن گواهی عدم سوءپیشینه بود که تا پیش از این، گرفتن آن هفتهها طول میکشید.
عیسی زارعپور در حوزه تخصصی خود مشاورت چندین وزیر در دولتهای نهم و دهم از جمله وزیر ارتباطات، وزیر بهداشت در حوزه آی تی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مجری طرح شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی با حکم معاون وقت علمی فناوری رئیسجمهور، عضو کمیسیون ملی یونسکو، نماینده وزارت ارشاد، عضو کمیسیون فناوری دولت در دولت دهم را در کارنامه خود دارد.
چشمانداز وزارت ارتباطات
زارعپور عضو علیالبدل هیئت مدیره جمعیت توسعهگران فضای مجازی پاک (فمپ) است. این تشکل خود را یک سازمان مردم نهاد معرفی می کند که از مدافعان فیلترینگ گسترده است و اینستاگرام و تلگرام را برای حاکمیت ملی در ایران مضر میداند.
با توجه به اینکه این روزها طرح جدید مجلس برای فضای مجازی مستقیما روی وزارت ارتباطات تاثیرات زیادی دارد، نقش وزیر ارتباطات در این دولت بسیار مهم است. پیش از این در بیانیهای که تشکلهای صنفی آیتی در کشور به رییس جمهور دولت جدید نوشته بودند، درباره سمت و سوی برخی کاندیداهای احتمالی وزارت ارتباطات نسبت به این طرح هشدار داده بودند: «زمزمههای مطرح شده در رسانهها در مورد برخی افراد برای جایگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تا حدودی مایه نگرانی و دغدغه ما شده است.»
با انتخاب زارعپور، به نظر میرسد این نامه چندان جدی گرفته نشده است. نگرانی این تشکلها احتمالا به همکاری پیشین و اظهارنظرهای گذاشته زارعپور بر میگردد چرا که زارعپور در زمان فعالیتش در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد، با روح الله مومننسب، یکی از حامیان اصلی این طرح، همکاری بسیار نزدیکی داشته و شاید بتوان این بیم را داشت که با طرح مجلس و طراحان آن همصدا باشد؛ هرچند او تا به امروز هیچ موضعگیری مشخصی درباره این طرح نداشته و برای قضاوت در این مسائل باید تا زمان واکنش رسمی او صبر کرد.
نظر شما